Facebook is die Nuwe AOL

Modem van die Amerikaanse robotika 144My eerste toegang tot die Interwebs was via InfiNet in die vroeë 90's. Ek het vir gewerk Landmark Kommunikasie destyds en het 'n spankin nuwe 14.4k modem gehad. Ek onthou al my vriende en familie was op America Online (AOL). Ek was aan Prodigy.

Dit was terug toe ons lief was vir gifs en jpegs gehaat het. Gifs sal vervaag as dit afgelaai word, en jpegs sal van bo na onder skandeer. 'N Beeld van 100 XNUMX was destyds marteling - jy het net 'n koppie koffie gaan haal of gaan slaap terwyl dinge afgelaai is. U het nuwe webwerwe uitgevind deur werklik van die een bladsy na die ander te 'blaai'.

Terwyl die web voortgegaan het om te ontwikkel, was AOL besig om die luike af te sak. Ek kon webwerwe besoek deur Netscape te gebruik en al my vriende op AOL was binne die grense van AOL. U het AOL-sleutelwoorde gebruik om dinge te vind, u nie blaai! Toe webblaaie begin tref, vlug almal van AOL af - ongeag hoeveel gratis maande diens hulle via floppy ontvang het.

AOL het laat in die wedstryd gereageer en teen die tyd dat hulle hul geïntegreerde blaaier begin het, was Netscape koning, en niemand het selfs AOL met die uitsondering gebruik om hul pos te kry nie. Onthou jy: "Jy het pos!"? (Die UI het daardie geluid eintlik opgeduik toe u dit gedoen het - dit is nie in die films opgemaak nie.)

AOL, die koning van die netwerke en voog van die internet, kon nie vinnig genoeg uitvind nie. Die uiteinde was dat AOL nie kon meeding met die honderdduisende maatskappye wat webbladsye begin opsit het nie. Gou word AOL eenvoudig gebruik om gratis internettyd te kry eerder as vir die sagteware wat hulle gekoester het. Terwyl mense gevlug het, het die adverteerders en die toepassings wat deur daardie adverteerders gebou is, ook gedoen. AOL het bloot 'n internetverskaffer geword - en 'n duur een met ernstige beperkings in bandbreedte en gebruik.

Ek was nogal sarkasties oor Facebook nou al 'n rukkie. Na my mening is Facebook eenvoudig die nuwe AOL. Hulle het toepassings gebou, nie om uit te brei nie, maar om ondernemings en mense binne hul gebied te hou. Enigiets buite die Facebook is 'n bedreiging en hulle het reeds begin aanval.

Aangesien dit jare gelede die reus van AOL afgeskakel het, is dit seker neem jare vir Facebook ook. Ek twyfel egter nie dat niks met die ondernemingsgees van die planeet kan meeding nie - nie eens Facebook nie. Facebook is die nuwe AOL, maar dit sal net duur totdat daar iets nuwer, flitsers en gewilders bykom en die middagete eet.

Facebook moet integrasie buite sy mure omhels en nie daarteen veg nie.

Facebook behoort by AOL te leer.

5 Comments

 1. 1

  Interessante verband Doug. Kan dit nie ook waar wees met die meeste ander sagtewaremaatskappye wat webgebaseerde produkte het en nie 'n API verskaf of met derde partye integreer nie? Het AOL misluk omdat hulle versuim het om uit te vind of konneksie oop te maak? Ek is nie 'n Facebook-fanatikus of kenner nie, maar dit blyk dat hulle ten minste 'n API en gebruikerstoegang tot eksterngeboude toepassings het.

  • 2

   Hulle het wel 'n API, maar dit is net om jou kenmerke en funksionaliteit in hul toepassing te bring, nie andersom nie. Omtrent die enigste eksterne toepassing wat hulle het, is hul verifikasie-api ... wat 'n afhanklikheid van hul diens bou.

   Ek glo 'n beter voorbeeld is Sales Force, wat API's verskaf waar 'n gebruiker eintlik 'n hele toepassing kan bou deur Salesforce se webdienste of API te gebruik, maar nooit eintlik na Salesforce.com hoef te gaan nie.

 2. 3

  Ek is heeltemal aan boord met jou Doug. Daarom is ek stomgeslaan Facebook het nog nie uitverkoop nie. Hulle is so behep met die bou van 'n groter Facebook dat hulle eendag gaan wakker skrik en besef hulle het 'n groter en beter buurman en hul maatskappy gaan in waarde daal.

  Terloops, ek was mal oor Prodigy! Daardie diens was sy tyd ver vooruit.

 3. 4

  Doug,
  Ek hou van jou siening van AOL en hoekom hulle deur blaaiers geflankeer is soos netscape navigator. Wat my egter by jou plasing gekry het, was dat my feedreader die Landmark Communications-verwysing gevang het. Ek is ook 'n voormalige Landmark-werknemer en het 'n e-posadres @infi.net gehad. Gek!

  Ek dink wat verskil van fb vs AOL is dat fb nie as die internet vir dummies beskou word nie. En fb is tot 'n mate oop vir ontwikkelaars om die netwerk te gebruik. AOL-e-posadresse is steeds 20-30% van enige verbruikerslys. Ek ken niemand wat hul fb-boodskapstelsel as hul primêre adres gebruik nie. Na my mening is hulle fundamenteel verskillende diere.

  Jy is reg oor die feit dat iemand hulle sal afneem. Nou, vertel my hoe iemand Google gaan flankeer.

  Dankie vir die plasing!

 4. 5

  Dit is verfrissend. Ek onthou nog my eerste 14.4kb modem. Ek het daardie tyd nog nooit van Google gehoor nie. Nou, hulle is die koning.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.