Facebook het respekvolle en oop dialoog vernietig ... en ek is klaar

Geen kommentaar

Dit was 'n moeilike paar maande vir ons land. Die verkiesing, COVID-19, en die afgryslike moord op George Floyd het ons volk letterlik op sy knieë gebring.

Ek wil nie hê dat iemand moet glo dat dit 'n boo-hoo-artikel is nie. As ons die plesier gehad het om aanlyn aanmekaar te knoop, weet u dat ek dit soos 'n bloedsport behandel het. Van jongs af in 'n huis wat verdeeld is deur godsdiens en politieke neigings, het ek geleer hoe ek my geloof en gevoelens moet ondersoek, verdedig en daaroor kan debatteer. Ek het daarvan gehou om granate en 'n paar ruiters daar buite te gooi.

Terwyl politiek nog altyd 'n gladde helling was vir 'n respekvolle gesprek op of vanlyn, het ek altyd gedwonge gevoel en selfs aangemoedig om my gedagtes aanlyn te deel. Ek was onder die waan dat ek gehelp het.

Ek het altyd gedink sosiale media was 'n veilige plek om 'n oop dialoog met mense te voer met wie ek nie saamgestem het nie. Terwyl Twitter 'n plek was waar ek 'n feit of gedagte kon deel, was Facebook die tuiste vir my gunsteling passie. Ek is lief vir mense en is gefassineer deur ons verskille. Ek geniet die geleentheid om politiek, medisyne, tegnologie, godsdiens of enige ander onderwerp te bespreek sodat ek ander beter kan verstaan, my eie oortuigings kan bevraagteken en my logika kan deel.

Die oorgrote meerderheid van my land glo in dieselfde dinge - rasse- en geslagsgelykheid, ekonomiese geleenthede, toegang tot gehalte, bekostigbare gesondheidsorg, minder skietery, 'n einde aan oorloë ... om 'n paar te noem. As u egter na die nuus uit 'n ander land kyk, is dit waarskynlik nie die mediaprofiel nie ... maar dit is die waarheid.

Natuurlik verskil ons baie oor hoe ons die doelwitte bereik, maar dit is steeds dieselfde. Ek kan u verseker dat ek enige kollega na 'n drankie kan neem, enige onderwerp kan bespreek, en dat u albei empaties, medelydend en respekvol sal wees.

Nie so op Facebook nie.

In die afgelope paar maande het ek baie gedagtes en opinies gedeel ... en die antwoord was nie wat ek ooit verwag het nie.

  • Ek het die tragiese moord op iemand in my stad gedeel en is daarvan beskuldig dat ek sy moord vir my eie verhaal gebruik het.
  • Ek het nie-geweld gepreek en is 'n a genoem witvraer en 'n rassistiese.
  • Ek het stories vertel van my vriende wat seergemaak het uit die lockdown en daar is vir my gesê ek wil ander doodmaak.
  • Ek het my gedagtes oor geslagsgelykheid gedeel en is 'n genoem mansplainer deur 'n kollega wat ek in my stad gerespekteer en bevorder het.

As die huidige regering iets gedoen het wat ek waardeer het - soos om die gevangenis te hervorm - is ek aangeval omdat ek 'n MAGA-volgeling was. As ek die regering gekritiseer het omdat hulle iets verdelends gedoen het, is ek aangeval omdat ek 'n radikale linkses was.

My vriende aan die regterkant val my vriende aan die linkerkant aan. My vriende links val my vriende aan die regterkant aan. My Christenvriende val my gay vriende aan. My ateïstevriende val my Christenvriende aan. My werknemersvriende val my besigheidseienaarvriende aan. My besigheidseienaarvriende val my werkersvriende aan.

As ek hulle gevra het om op te hou om mekaar aan te val, word ek daarvan beskuldig dat ek nie 'n oop dialoog. Almal het nogal tuis gevoel om my in die openbaar aan te val. In privaatheid het dit ook gekom. My boodskapper is vol boodskappe wat eis hoe ek die boodskap kan neem ander persone se kant. Ek het selfs 'n paar oproepe gekry van goeie vriende, waar hulle om die beurt op my geskree het.

Na soveel jare van liefdevolle sosiale media en 'n oop dialoog op Facebook, is ek klaar. Facebook is nie die plek vir 'n oop dialoog nie. Dit is 'n plek waar die gepeupel en algoritmes hard werk om jou te boelie en af ​​te breek.

Facebook is 'n plek waar jy gekla, onvriendelik, beskuldig, gepraat word, met die naam genoem word en met minagting behandel word. Die oorgrote meerderheid mense op Facebook wil nie respekvolle verskille hê nie, hulle haat enige verskil. Mense wil niks leer of blootgestel word aan nuwe idees nie, hulle wil meer redes vind om ander te haat as hulle anders as jy dink. En hulle is absoluut lief vir algoritmes wat die woede inspan.

Behalwe vir die bittere minagting en woede, is naamgewing en minagting onpeilbaar. Mense sal nooit persoonlik met u praat soos hulle aanlyn met u praat nie.

Wêreld se apartheid

Dit laat my gereeld dink aan die World's apart-veldtog wat Heineken gedoen het. Toe mense van totaal verskillende wêrelde saam gaan sit, behandel hulle mekaar met respek, deernis en empatie.

Nie so op sosiale media nie. En veral op Facebook. Ek vrees dat die algoritmes van Facebook eintlik verdeeldheid dryf en glad nie help met 'n oop, respekvolle dialoog nie. Facebook is die ekwivalent van 'n volgepakte gladiatorring, nie 'n kroeg met 'n paar biere daarop nie.

Weereens, ek is nie hier onskuldig nie. Ek het myself al verskeie kere om verskoning gevra omdat ek my humeur verloor het.

Ek is moeg. Ek is klaar. Die gepeupel het gewen.

Op Facebook sal ek nou soos almal 'n stille waarnemer wees en die inhoud wat vermy word, noukeurig saamstel en deel 'n insig in my oortuigings. Ek deel foto's van my hond, 'n heerlike bord, 'n nuwe bourbon en selfs 'n paar nagte op die stad. Maar van nou af voeg ek nie my twee sent by nie, gee ek nie insig of deel ek 'n gedagte oor enigiets kontroversieel nie. Dit is te seer.

Korporatiewe deursigtigheid

Oké, dit is wonderlik ... maar wat het dit met u onderneming en u bemarking te doen?

Daar is baie mense in my bedryf wat 'n beroep doen op ondernemings meer deursigtig oor hul oortuigings en filantropiese inisiatiewe as deel van 'n algehele bemarkingstrategie. Die oortuiging is dat verbruikers eis dat ondernemings deursigtig moet wees, selfs al is dit kontroversieel.

Alhoewel ek daardie individue respekteer, stem ek dit nie met respek saam nie. Eintlik kan ek onomwonde verklaar dat dit my ten minste een kliënt gekos het wat my opinies aanlyn gelees het. Terwyl die dienste wat ek gelewer het, 'n aantal van hierdie kollega se ondernemings aangevuur het, het hy iets aangepak wat ek aanlyn gesê het en nooit weer my dienste gevra nie.

Tensy u glo dat u teikengroep die gepeupel is en u die aanslag van diegene wat nie saamstem nie, kan oorleef, sal ek dit ten alle koste vermy. Mense wil nie 'n oop dialoog aanlyn hê nie, veral nie op Facebook nie.

As u gehoor nie die gepeupel is nie, sal hulle ook na u geselskap kom.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.