2 Comments

  1. 1

    Ek hou van Batman wings! Maar ek hou ook van Star Wars X-Wing Fighters. Is sulke assosiasies noodwendig 'n negatiewe ding? Miskien, miskien nie. Ek dink gradiënte kan rykdom by 'n logo voeg, maar jou nuwe een HANG af van die gradiënt om vorm te kommunikeer. Dit gaan jou in die moeilikheid bring by kleiner groottes, en as/wanneer jy 'n swart en wit weergawe nodig het.

    En hoewel ek saamstem met die gees van hierdie artikel oor die evolusie van 'n handelsmerklogo, dink ek dit is snaaks dat jy Pepsi ingesluit het. Sommige sal dalk redeneer dat die evolusie van daardie handelsmerk gemotiveer is uit vrees – gryp na 'n reddingsboei. Ek dink die feit dat hulle dit soveel keer verander het, gee 'n gevoel van onsekerheid en selftwyfel. Terwyl hul primêre mededinger Coca-Cola deur die eeue op sy handelsmerk geleun het. Verandering aan die kernhandelsmerk was ongelooflik subtiel, en popkultuur het dit as 'n stukkie Americana aangeneem.

    My punt is, hoewel 'n logo nie tydloos hoef te wees nie, moet jy streef na een wat wel is. Jy kan altyd die boodskappe rondom dit verander, maar mense troos en vertrou in selfversekerde handelsmerke, en spot met dié wat nie is nie. Hoe beveg jy verbruikersinisme? Wees outentiek.

  2. 2

    Die YMCA-logo's is geensins 'n evolusie nie - hoewel hulle dit dalk nodig het. Hulle is bloot logo's van verskillende YMCA's of strukture en sover ek kan sien, is hulle almal nog in gebruik.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.