Wees selfsugtig oor onbaatsugtige netwerke

Hierdie week het ek 'n paar moeilike gesprekke gevoer met sommige ondernemings waaroor ek baie omgee. Hulle weet dat ek omgee omdat ek hulle tot taak gestel het en hulle verantwoordelik hou. My netwerk is my belegging en waar ek die meeste opbrengste kry.

  • Tegnologiemaatskappye waarmee ek werk, kry altyd 'n oorvloed van my. Ek altyd probleme, idees en koedoes aan hul spanne te rapporteer. Vir elke persoon wat kla, is daar honderde ander wat u eenvoudig sal verlaat en 'n ander ondernemer sal vind. Dit is van kritieke belang dat, as u omgee vir u oplossingsverskaffers, die moeilike gesprekke met hulle voer oor wat verkeerd geloop het of waarom.
  • Daar is verskillende netwerkinstrumente en gemeenskappe waaraan ek behoort. Netwerke is opwindend en uitputtend. As 'n klein onderneming is my netwerk die sleutel tot my sukses. Wie ek myself omring, weerspieël my besigheid en bring ook sake in. Sommige van my netwerke is onbaatsugtig - en doen altyd hul bes om sake in my skoot te druk. Ek voel verskuldig en neem altyd geleenthede om die guns terug te gee. Sommige is egter selfsugtig en meet ons verhouding slegs aan wat ek aan hulle verskaf het.

dan werkSosiale media het 'n groot netwerk. Ek is voortdurend besig om te evalueer waar ek volgende moet praat, of dit moet betaal of nie, of ek die tyd en geld uit my skedule moet neem om daar te wees. Ek hersien platforms om op te skryf en te bevorder. Ek dink aan blogging versus video versus podcasting. Ek dink daaraan om kommentaar te lewer op ander webwerwe en kontak met bedryfsleiers te maak. Dit is baie werk.

As konsultant het ek baie min 'terugkerende inkomste', en die meeste van my inkomste word dus opgebou deur my tyd te verkoop. Dit beteken dat elke koppie koffie, telefoonoproepe of e-pos waarop ek reageer, my inkomste verloor.

Nuuskierig: Hoe produktief kan ons wees as ons mekaar moet betaal vir elke vergadering wat ons met mekaar het. As ek u oproep om koffie te drink, wat as ek u uurtarief moet betaal. Sal ek u nog steeds skakel vir koffie?

Dit is belangrik dat u u netwerk deurlopend evalueer om uit te vind waar u belê en of dit sal betaal. Besigheid is natuurlik besigheid. Wees selfsugtig oor die vind van 'n onbaatsugtige netwerk. Ek sou nie suksesvol wees as my sleutelkliënte nie was nie - Versameling, ChaCha, Webtrends en Walker Inligting is op daardie lys. Met 'sleutel' bedoel ek inkomste;).

Terwyl ek nadink oor daardie verhoudings en hoe dit ontwikkel het, het hulle almal ontwikkel uit my verhouding met 'n enkele entrepreneur - Chris Baggott. Diegene van julle wat Chris en ek ken, weet dat ons baie respek vir mekaar het - en ons is albei baie eerlik met mekaar. Chris is die verbruikersevangelis - wat altyd hard druk om sy maatskappye in die kollig te kry ... wat selfsugtig kan lyk. Terwyl ek na my sukses en my lys kliënte kyk, het hulle deur die jare heen ontwikkel.

Waar kry u kliënte vandaan? Waar haal u u leidrade uit vir u besigheid? Aan wie het u u sukses te danke? Gee u die guns terug? U sal dalk verbaas wees as u dit agterkom.

Dankie Chris!

'N Laaste opmerking: Hierdie pos is nie bedoel om enige ander mense wat so van kritieke belang is vir die sukses en groei van my besigheid, te verlig nie. Jy weet wie jy is! Ek bedoel net om 'n bietjie lig te werp dat sommige van ons die mense in ons netwerk nie regtig beoordeel en waardeer vir die werklike besigheid wat hulle lewer nie. Ek dink ek het my verhouding met Chris as vanselfsprekend aanvaar en nie besef hoe belangrik hy vir my was nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.