Wie hou jou olieblikkie vas?

stoomtrein

Die hele dag - elke dag - stuur mense my 'n e-pos, stuur vir my 'n SMS, twitter my, besoek my, bel my en stuur my direkte boodskappe met vrae rakende domeine, vermoëns, CSS, kompetisie, sleutelwoordstrategieë, kliëntprobleme, posisie van verkope, bemarkingstrategieë, blogging, sosiale media, ens. Ek kry uitnodigings om te praat, te skryf, om te help, om te ontmoet ... noem maar op. My dae is besig en ongelooflik vervullend. Ek is geen genie nie, maar ek het baie ervaring en mense herken dit. Ek help ook graag.

Die uitdaging is om waarde toe te pas op elkeen van die klein kwessies en geleenthede. My mening is dat dit soortgelyk is aan die dae van die ou tyd waar die smeerolie die treinwiele geolie sou hou, sodat dit vinniger en makliker op die baan kon beweeg. Neem die olie weg en die trein stop. Die smeerolie weet waar, wanneer, waarom en hoeveel. Ek voel soos die smeerolie - maar op 'n baie wyer skaal. Die vrae wat aan my gestel word, vereis die kundigheid en ervaring wat ek die afgelope twee dekades opgebou het.

Dit is egter moeilik om die smeerolie te waardeer of te onthou as u 'n trein langs die spore afrol. Die trein, die steenkool, die geleier, die spore ... dit is alles 'groot' uitgawes en 'groot' oplossings wat akkuraat gemeet kan word. Om 'n smeerolie te wees, is nie so eenvoudig nie. Ek weet dat die trein baie vinniger beweeg as wat ek sou gewees het as ek nie die spore geolie het nie - maar daar is regtig geen seker manier om die impak op so 'n korrelskaal te meet nie.

Het u nie 'n oliebak nie? U kan die hulpbronne elders koop of self ondersoek instel. Dit voeg net tyd, koste, risiko by en kan die kwaliteit van die diens wat u aan u klante lewer, verminder. U moet 'n smeerolie hê - elke organisasie moet.

Dit doen nie klink nederig, maar in my nederig opinie, ek glo dat groot leiers dikwels is Oilers. Hulle werk elke dag hard om hindernisse te verwyder, sodat diegene rondom hulle harder kan druk, vinniger kan hardloop en meer suksesvol kan wees. Spanne hou van die smeerolie omdat hulle dit kan gebruik om meer suksesvol te wees. Die vraag is of die smeerolie die erkenning verdien wat verdien word of nie.

Wat gebeur as u waarde bevraagteken word?

Hou u op met olie en stel u die trein in gevaar, sowel as wrok met ander werknemers wat op u vertrou? Doen u eerder groter projekte en geleenthede waar u waarde absoluut gemeet en verstaan ​​word?

Of ... hou u vas by wat u goed is? U dryf miskien die sukses van u onderneming - maar die risiko is dat sommige dit nie sal herken nie, weet hoe om dit te meet, dit waardeer ... en dit dikwels sal bevraagteken. As u nie in hierdie wêreld van data en analise kan antwoord wat u waarde vir 'n organisasie is nie, is u dalk in die moeilikheid.

Is jy 'n smeerolie? Het u 'n smeerolie by die werk? Wie hou jou olieblik in?

5 Comments

  1. 1

    Doug:
    Baie interessante benadering met die "Oiler" konsep en IMHO, jy is reg op die teiken. In my bestuursdae het ek 'n effens ander benadering gevolg om my bestuurders oor bestuur te adviseer en vandag in my bestuursklasse sê ek vir my studente dat 'n bestuurder se werk: "is om 'n omgewing te verskaf waar die werknemers sukses kan behaal" Dit is net nog 'n manier om om hulle te vertel dat hulle daarvoor verantwoordelik is om die "blikmanne" of hul werknemers te oliemakers en nie noodwendig vir die trein of die organisasie nie.

    Ek hou baie van die metafoor en sal dit in die toekoms gebruik. Dankie vir die plasing

  2. 3
  3. 4

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.