Is jy 'n olifant of 'n vlinder?

helpindyonline.pngOp Maandag het ek met Roger Williams, president van die Ontluikende Leierskapinstituut. Die ontmoeting met 'n nie-winsgewende organisasie is altyd inspirerend ... Roger het die streek verander deur Help Indy Online uit te bou - 'n program wat jong mense betrek om die gemeenskap te dien. Sy aanlynstelsel en die gebruik van sosiale media was ongelooflik. Die ROI op sy program is ook eksponensieel.

Roger het 'n analogie gedeel waarvan ek hou, en hy het gevra "Is jy 'n olifant of 'n vlinder?? "

Beide olifante en skoenlappers is onvergeetlik, maar hulle het duidelike verskille.

  • An olifant word nie altyd as mooi beskou nie. 'N Olifant is 'n bietjie lomp, word vuil as hy deur die modder marsjeer, 'n spoor agterlaat en sy merk kan los waar hy ook al sit. Olifante kan swaar werk en organisasies vorentoe beweeg.
  • skoenlappers is pragtig. Hulle word met die wind gedra, laat geen spore agter nie en vlieg pragtig van plek tot plek. As hulle in die modder beland, word hulle nie eers vuil nie.

As konsultant is dit my taak om die ondernemings waarmee ek werk ten goede te verander. Ek kan nie 'n skoenlapper wees nie, ek moet 'n olifant wees. As ek nie resultate vir my kliënte kry nie, gaan ek nie suksesvol wees nie en sal ek uiteindelik sake verloor. As my klante nie na my luister nie, kan ek nie na die volgende kliënt fladder nie ... ek moet in die vuilheid val en my stempel afdruk.

Ek was nog altyd 'n olifant [voeg 'n oorgewig grap hier in ...], soms foutief. Ek voel egter gemaklik met wie ek is en erken die verskille wat ek gemaak het met die organisasies waarvoor ek gewerk het. Ek hou daarvan om 'n olifant te wees. So wat is jy?

Is jy 'n olifant of 'n vlinder?

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.