Ek haat bloggards

gil

Seth het 'n pos op sy webwerf wat my herinner het om dit te skryf.

Ek hou van blog. Maar ek haat bloggards. Dit is 'n nuwe term wat ek geskryf het vir bloggers wat eenvoudig te lui is om te blog - maar eerder 'n ander blog, soms woord vir woord, weer wil laat opvlam. Dit is lui en dit is redelik steel, want treffers haal dalk net hul bladsy eerder as die oorspronklike blogger. As u nou 'n teenstrydige of ondersteunende stelling het wat u aan die gesprek wil toevoeg, is dit waarvoor Blogging is! Dit is die gesprek in die blogsfeer.

As u lesers van u blog eenvoudig na 'n ander blog wil wys, gebruik dan Google Reader en installeer hul javaskrip om die 'gesterde' artikels te wys (kyk na die sybalk op my tuisblad). Dit is skakels na artikels wat volgens my belangrik is - maar ek het besluit dat ek niks het om by die gesprek te voeg nie.

Dit is so maklik vir 'n blogger om soos ander bloggers te probeer wees, bloot omdat daar soveel insette beskikbaar is. Weerstaan! - Seth Godin

Die volgende vlak laer as die bloggards is die versamelaars. Dit is webwerwe wat u inhoud eenvoudig skraap en op hul webwerf plaas. Hierdie uitsuiers is belaglik. Ek dink dit is niks minder as plagiaat nie. Natuurlik, hulle het 'n skakel na u bladsy waar u gepos het, maar hulle het al geld verdien op u inhoud. Dit is diefstal, eenvoudig en eenvoudig.

As mense weet hoe ons dit kan beveg, lewer kommentaar hierop. Ek wil hê dit moet stop!

Update: Copyblogger het 'n Bloggard geïdentifiseer. Dit was 'n fout tydens die indieningsproses volgens die Telegraph-webwerf.
Update: Ajay D'Souza se inhoud gesteel

8 Comments

 1. 1
 2. 2

  Bloggards, ek sal dit moet onthou.

  Ek handel baie oor kopiereg en diefstal van inhoud in die blogwerelde, dit is nou een van my primêre fokusareas.

  Dit is egter 'n taamlike vreemde wêreld. Daar word verwag dat daar weer gedeel en opgevoed word, maar as 'n mens nie oorspronklikheid daaraan toevoeg nie, is daar gewoonlik 'n geskree. Van een word verwag om te bou, nie net herhaal nie.

  Toekenning is natuurlik altyd 'n vereiste.

  Dit is net die skema wat ek sien. Stem nie saam nie.

 3. 3
 4. 4

  Ek weet nie hoe moontlik dit is om bloggards of spam-versamelaars te beveg nie.

  Aggregators kan gestop word as u .htaccess gebruik. Dit moet egter vir elke versameling gedoen word.

  bloggards, betwyfel ek, bloot omdat dit lui mense is sonder om ander se inhoud te steel! X (

 5. 5

  Ag man, nog 'n wonderlike pos 😀

  Onlangs het ek 'n webwerf gevind wat Problogger.net se boodskappe woord vir woord kopieer. Toe ek terugkom, het hy dit alles uitgevee, en verskoning gevra dat hy 'n voeropnemer gebruik het. Toe het hy weer na ander webwerwe gekopieer! Skuim bastards = (

 6. 6

  U sê: 'Dit is 'n nuwe term wat ek geskryf het ...'

  Maar helaas, nee!

  'Bloggard' is 'n handelsmerk van Arthur Cronos, wat jare lank gebruik word. Vir die * oorspronklike *, die * regte * en die * enigste * avonture van Bloggard, besoek bloggard.com en kry 'n blits.

  En wat betref hierdie bewerings wat u aangevoer het, moet dit ongetwyfeld slegte laster, onheilspellende aspirasies en ernstige wanvoorstellings wees. Maar ek is seker jy het dit op 'n mooi manier bedoel.

 7. 7

  Ek het dit op die mooiste manier bedoel, Arthur! Ek is so bly dat:

  1. Die term het nooit volstoom geword nie!
  2. U is so gaaf oor u handelsmerk!

  As u DIE amptelike Bloggard is, kan ek u verseker dat ek u nie haat nie!

  PS: Waar kan ek 'n video vind van iemand wat die Mobius Megatar speel?

 8. 8

  Hmmm ... bloggards ay?

  Wel, dan moet blog-versamelaars ... (drum roll) bloggators wees (vuurwerke, pandemonium, vinnige vervaag)!

  Hmmm, net sewe plasings vir bloggator, nie sleg nie, nie sleg nie, kry oorspronklike widdit

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.