WordPress: Dinamiese metabeskrywing op elke boodskap

Soekenjinoptimalisering SEO

U standaard WordPress-koptekst definieer 'n enkele beskrywing van enige bladsy op u webwerf, ongeag die bladsy waarop iemand vanaf 'n soekenjin beland het. Dat die beskrywing in die soekenjin dalk nie die boodskap in die blog beskryf nie, kan daartoe lei dat minder mense op u skakel klik.

Ek het nog nooit daaraan gedink voordat ek die volgende resensie van my webwerf deur BlogStorm gekry het nie:

Mooi, 'n maklike aas om aan te skakel! Probeer om 'n paar sosiale boekmerkknoppies onderaan u plasings by te voeg en 'n paar unieke metabeskrywings op elke bladsy.

Om 'n blog soos hierdie te verdien, is moeilik as u alles probeer John Chow het probeer, dan sal jy op die regte pad wees.

Met 'n bietjie verbeelding en baie skakels, sal u in staat wees om genoeg skakels te kry om te rangskik vir 'n paar goeie voorwaardes (miskien doen u dit al). Sodra u vir hierdie terme rangskik, kan u geaffilieerde skakels en Adsense op die bladsye plak en die wins pluk.

Om u webwerf te laat hersien, is 'n fantastiese ding, want dit sal dikwels 'n probleem met u werf identifiseer waaraan u nie aandag gee nie. In hierdie geval is dit my metatagbeskrywing vir elk van my plasings. Metabeskrywings word deur soekenjins gebruik om 'n kort beskrywing van die bladsy in die resultate toe te pas. Aangesien mense verskillende bladsye sal sien as hulle na u soek, kan u nie verskillende metabeskrywings op elkeen van u bladsye toepas nie.

Ek het my opskrif alreeds verander om dinamiese sleutelwoorde vir my metatagwoord vir sleutelwoorde in te sluit, en dit het die ranglys van sommige van my berigte verbeter. As ek verskillende beskrywings toepas, kan dit my posisie op soek nie verhoog nie, maar soos BlogStorm opmerk, kan dit lei tot meer interaksie met my bladsye as gevolg van die resultate van mense wat soek.

Beskrywing van die oplossing

As die bladsy op my webwerf 'n enkele bladsy is, soos wanneer u op 'n enkele boodskap klik, wil u 'n uittreksel van die bladsy hê. Ek wil hê dat die uittreksel die eerste 20 tot 25 woorde van die boodskap moet wees, maar ek hoef enige HTML te filter. Gelukkig, WordPress het 'n funksie wat my kan voorsien wat ek nodig het, die_uittreksel_rss. Alhoewel dit nie vir hierdie gebruik bedoel is nie, is dit 'n vernuftige manier om die woordlimiet toe te pas en alle HTML-elemente uit te stroop!

Ek kan dit selfs 'n stap verder neem en die Opsionele uittreksel binne WordPress om die meta-beskrywing in te vul, maar op die oomblik is dit 'n mooi netjiese kortpad! (As u hierdie benadering gebruik EN 'n opsionele uittreksel invoer, sal dit uittreksel gebruik vir die metabeskrywing).

Die koptekode

Hierdie funksie vereis dat u dit binne The Loop noem, dus daar is 'n mate van ingewikkeldheid daaraan:

"/>

NOTA: Maak seker dat u 'My standaardbeskrywing' vervang deur alles wat u tans het of as meta-beskrywing van u blog wil hê.

Wat hierdie kode doen, bied die standaard meta-beskrywing vir u blog op enige plek behalwe op 'n enkele boodskap-bladsy, in welke geval dit die eerste 20 woorde neem en al die HTML daaruit verwyder. Ek gaan voort om die kode te verfyn (die verwydering van lyninvoer) en neem 'n 'if-verklaring' in as daar 'n opsionele uittreksel is. Bly ingeskakel!

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  Mooi Doug, ek sien daarna uit om hierdie vordering te sien. Myne is tans 'n bietjie werk (dink ek), so ek is bly om te sien dat iemand anders die harde werk doen!

 3. 3

  Een opmerking: ek het die berig opgedateer omdat ek gedink het dat u logika moet doen as iemand die "opsionele uittreksel" op die boodskap gebruik. Dit hoef u egter nie te doen nie - die opsionele uittreksel sal outomaties vertoon word as dit gebruik word ... nog 'n lekker funksie van die_excerpt en the_excerpt_rss-funksies.

  • 4
   • 5

    Om meer as $ 10 XNUMX per maand op my blog te verdien, sal baie lekker wees! John ('n 'virtuele vriend' en persoon vir wie ek ongelooflike respek het) belê egter baie om aandag te skenk. Hy en Google is onlangs in die moeilikheid beland deur Google en Technorati - dit kan hom in die toekoms nogal seermaak met sy inkomste.

    Maar ek is waardeer dat ouens soos hy die gretigheid het om die perk te stoot - John laat ouens soos ek weet waar die lyn is!

    🙂

 4. 6
 5. 7

  Hoe gaan dit met die insluiting van die kategoriename en die blognaam vir elke pos…. verbeter dit die SEO-faktore? Ek dink so!


  cat_name . ','; };the_excerpt_rss(20,2); endwhile; else: ?> - " />

 6. 8
 7. 9

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.