Dit is nie 'n strategie vir beïnvloeding van beïnvloeders nie, stop dit!

stop

Daar is soveel geraas op sosiale media dat dit soms moeilik is om by te bly. Ek hou van die feit dat ek 'n groot aantal mense aanlyn het, en ek probeer om almal wat 'n versoek rig, te betrek en daarop te reageer. As dit 'n maatskappy is met wie ek voorheen gekommunikeer het, neem ek veral tyd en reageer daarvolgens.

Daar word gesê dat daar 'n onheilspellende strategie is wat die begin van die internet begin, wat my tyd in direkte boodskappe en gerigte boodskappe opeet. Maatskappye publiseer gepersonaliseerde versoeke soos hieronder om my te laat reageer of met my gehoor te deel. Ek is nie seker of hulle outomaties of met die hand saamgestel is nie, maar hulle is irriterend - en ek het hulle dit laat weet.

Hier is een voorbeeld hieronder. Ek kry ook baie hiervan van verskillende maatskappye via direkte boodskappe en e-pos. Ek het die naam van die agentskap verwyder omdat hulle gereeld uitreik met uitstekende inhoud wat relevant is vir ons gehoor. Hierdie twiet hieronder; is egter nie een van die boodskappe nie. Ek het nie oor Snapchat gesels nie, niemand se raad oor Snapchat gevra nie en ek gee nie om vir Snapchat nie nuutste funksie.

 

Sosiale en PR Tweet Promotions

Waarom is dit 'n verskriklike invloedstrategie?

Dit is 'n gepersonaliseerde en direkte aandaggryp wat my aandag weggeneem het van my ander werk. E-posberigte is een ding: ek kan dit op my eie tyd hersien en reageer of verwyder as dit nodig is. Hier is die (realistiese) analogie:

  • Scenario A: Ek sit by my lessenaar en daar werk 'n groot e-posadres. Daar is ook ander boodskappe van kliënte en potensiële persone. Nie een van die senders verwag egter dat ek dadelik sal reageer nie. As ek die kans kry om e-pos na te gaan, gaan ek dit na en reageer daarvolgens.
  • Scenario B: Ek sit by my lessenaar en werk, en u onderbreek my, vra my of ek belangstel in 'n onderwerp waaroor ek nog nooit met u gepraat het nie. Die meeste mense wat my onderbreek, het iets belangrik om te vra dat hulle tyd waardevol is en die enigste hulpbron wat skaars is. Hulle sal nie net instap nie.

Hierdie tipe teikens maak die waarde van my tyd van die hand en neem my weg van mense wat wel met my wil praat of my hulp nodig het.

As u dink dat dit 'n geldige strategie vir die bemarking van beïnvloeders is - om u deur die dag uit te steek en my te onderbreek - het u verkeerd. Wees asseblief respek vir my tyd. As u my persoonlik op sosiale media wil kontak, doen dit as ek die deur oopmaak vir daardie gesprek. Andersins, publiseer u boodskap net soos normaal - sonder om my persoonlik te merk.

Om met beïnvloeders te werk, moet u 'n verhouding met ons opbou. Ek moet vertrou dat u na my voordeel kyk en my volgelinge nie in gevaar sal stel nie. Dit is nie dat dit 'n invloedryke bemarkingstrategie is nie.