Waar is die volgende knoppie?

volgende

Gebruikbaarheid is 'n wetenskap, maar sommige daarvan is instinktueel. Ek onthou dat ek baie keer met mense gestry het oor bruikbaarheid toe ek as produkbestuurder gewerk het. Daar is 'n paar dinge wat vanselfsprekend is - soos hoe oë oor 'n skerm beweeg (links na regs), hoe hulle afwaarts skuif en hoe hulle 'n aksie regs onder verwag.

Daar is nie veel wetenskap betrokke nie; sommige van hierdie dinge is albei instinktief, en sommige is gewoonlik gebaseer op vorige tendense in aanlynnavigasie.

Vanaand het ons 'n vriend van my dogter, en daarom het ek besluit om aanlyn te bestel domino. Hulle nuwe webwerf is redelik rits - dit lyk asof dit alles Java is. Dit is grafies aangenaam vir die oog, en dit is vinnig. Dit is baie lekkerder as Pizza Hut of die van Papa John ... en dit werk, anders as die van Donato.

Re: Donato's: Maande later en ek dink ek het al 'n dosyn pogings onderneem waar ek nie kon bestel nie vanweë hoe stadig dit was of as gevolg van 'n massiewe .NET-foutskerm.

Ek het wel een opvallende probleem met die bruikbaarheid van die webwerf gevind. Kyk na hierdie skerm en stel jou voor dat jy dit invul:
Dominos Pizza Stap 1
Nadat u u inligting ingevul het, volg u - en verwag - om na die volgende skerm te gaan deur regs te klik. Ek moes 'n oomblik soek voordat ek die volgende knoppie kry. My aandag is vasgevang deur die Coupon-knoppie en die veld aan die regterkant, so ek het probleme gevind om dit te vind.

Een eenvoudige verandering kan hierdie bladsy baie vergemaklik en die omskakeling van klante verbeter:
Dominos Pizza Volgende

Om net die knoppie na regs te skuif, waar my oë afwagtend sou dophou, sou 'n groot verbetering in 'n andersins mooi koppelvlak wees. Ek sal ook 'n nuwe kleur vind, miskien groen, om 'n visuele aanduiding te gee gedurende die hele aansoek totdat die persoon klaar is. 'N Konstante posisie, kleur en prominensie sal 'n naatlose ervaring bied wat gebruikers deur die webwerf sal lei.

'N Vars toevoeging tot die Dominos-webwerf is hul Pizza Tracker:
Dominos Pizza Tracker

Die snaakse deel is dat elke afdeling vervaag ... met afdeling 5 (aflewering) is die grootste afdeling. Met ander woorde, Dominos het dalk net 'n 30-minute flitslêer gebou met genoeg reikafstand om +/- 15 minute te akkommodeer (dink ek). Dit is 'n foefie ... maar dit werk.

Daar is 'n ware interaksie op die bladsy - die naam van die afleweringsbestuurder was daar vir onmiddellike terugvoer en waardering. Dis koel!

5 Comments

  1. 1
  2. 3

    Nie net kon ek nie die “Volgende”-knoppie vind nie, toe ek daarna soek, kon ek nie ophou om my oë na daardie groot, opvallende “AANLYNKOEPONS”-knoppie te trek. As jy die ligging van die Volgende knoppie/skakel gaan verknoei, moenie jouself dieper delf deur 'n reuse rooi knoppie elders op die skerm in te sluit nie.

  3. 4

    Die volgende knoppie is 'n groot probleem. Ek was al voorheen op webwerwe waar dit so moeilik was om te navigeer (as gevolg van swak ontwerp) dat ek net uitgegaan het.

  4. 5

    Ek het eintlik 'n bietjie binne-inligting hieroor en Tracker is werklik - dit is die sleutel tot Domino se interne bestelstelsel wat hulle gebruik om doeltreffendheid op te spoor. Eintlik akkuraat +/- 40 sekondes.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.