Wil u regtig werk vir 'n nuwe onderneming?

startup

Daar is nie veel slegter gevoel in u ingewande as wanneer u werk vergesel word nie. Ongeveer 6 jaar gelede het ek die geleentheid gekry toe ek vir 'n streekskoerant gewerk het. Dit was 'n deurslaggewende punt in my lewe en loopbaan. Ek moes besluit of ek gaan terugveg na hoër sukses - of ek gaan bly of nie.

As ek terugkyk, was my situasie eerlikwaar 'n gelukkige situasie. Ek het 'n industrie verlaat wat besig was om te sterf en 'n onderneming verlaat wat nou bekend staan ​​as een van die slegste werkgewers om voor te werk.

By 'n opstartonderneming word die kans op sukses teen u gestapel. Werknemerskoste en opbrengste is een van die mees wisselvallige beleggings wat 'n opstartonderneming kan doen. 'N Goeie personeel kan 'n onderneming die hoogte inskiet, swak huur kan dit begrawe.

Iets anders gebeur egter by suksesvolle opstart. Werknemers wat eendag wonderlik was, moet dalk 'n ander een laat gaan. 'N Onderneming van vyf werknemers verskil geweldig van 'n onderneming met 10, 25, 100, 400, ens.

In die afgelope 3 jaar het ek by 3 opstartwerkers gewerk.

Een aanvang het my ontgroei ... die prosesse en lae bestuur het my versmoor en ek moes vertrek. Dit was nie hul skuld nie, dit was waarlik dat ek nie meer 'n 'pas' in die maatskappy gehad het nie. Hulle gaan voort om baie goed te doen en het nog steeds my respek. Ek kon net nie meer daar wees nie.

Die volgende opstart het my uitgeput! Ek het in 'n rowwe bedryf gewerk, vir 'n onderneming sonder hulpbronne. Ek het 'n jaar van my loopbaan gegee en hulle alles gegee, maar ek kon nie die pas volhou nie.

Ek is nou besig met 'n opstart waarmee ek baie gemaklik voel. Ons is tans ongeveer 25 werknemers. Ek wil optimisties verklaar dat dit die maatskappy is waar ek uittree; die kans is egter teen my! As ons 'n paar honderd werknemers tref, sal ons sien hoe ek dit kan regkry. Hierdie keer is ek die sleutel tot die sukses van die onderneming, sodat ek 'bo die stryd' van die burokrasie kan bly en hard kan werk om die behendigheid en vordering deur massiewe groei te handhaaf.

Sommige mense dink miskien dat 'n startup 'n wrede werkgewer is as hulle 'n hoë werknemer het. Ek glo nie so nie ... opstartondernemings sonder ommekeer raak my veel meer. Daar is stadiums in die lewe van 'n onderneming wat blitsvinnig werk in vergelyking met 'n gevestigde korporasie. U gaan sommige werknemers uitput en u sal nog meer ontgroei. Ongelukkig is personeelgroottes by die opstart klein, dus is u kans op laterale bewegings skraal.

Dit klink miskien genadeloos, maar ek sal eerder die helfte van die personeel wil omsit as om dit alles te verloor.

Dus ... as u regtig vir 'n opstart wil werk, hou u netwerk naby en hou 'n bietjie kontant op ter voorbereiding. Leer soveel as moontlik van die ervaring - 'n jaar by 'n gesonde aanvang kan u 'n dekade ervaring bied. Die meeste van alles kry 'n dik vel.

Sal ek eerder nie vir 'n opstart werk nie? Uh ... nee. Die opgewondenheid, die daaglikse uitdagings, die vorming van beleid, die groei van personeel, die landing van 'n sleutelkliënt ... dit is wonderlike ervarings wat ek nooit wil prysgee nie!

Stel vas waarvoor u wonderlik is, moenie verbaas wees as u na die deur begelei word nie, en maak u gereed om die volgende wonderlike geleentheid aan te val met die waardevolle ervaring wat u opgebou het.

15 Comments

 1. 1

  Al hierdie dinge is waar! Ek kan beslis van baie van hierdie punte getuig: die opstart met tien werknemers werk anders as dit sukses behaal en 10 werknemers, ens. Dit is altyd interessant om te sien dat dit gaan.

  Een ding wat ek opgemerk het, is om my vir klein opstart te werk, het my verwoes! Ek kan my nooit voorstel dat ek teruggaan na die daaglikse slyp nie.

 2. 2

  Lekker boodskap! Ek het my hele loopbaan vir startups gewerk en ek skryf artikels vir my blog oor opstart.

  Daar is 'n paar koue harde feite van die opstartwêreld wat diegene wat dit oorweeg, moet weet:
  1. Dit is selfs 'n waagstuk om vir 'n aanvang te werk as u op 'n vennoot / eienaar vlak is. Een vuilgoed kan die hele organisasie verwoes. Ek het gesien hoe talle opstartings misluk, want een stigter het 'n ego-gedrewe besluit geneem om die maatskappy onherstelbaar te beskadig.
  2. Salarisse is ongeveer 40% onder die vlakke van groot ondernemings. Voordele kan nie vergelyk word nie (meestal).
  3. Werkweke is meestal BAIE langer as in die korporatiewe wêreld.
  4. Waarskynlikheid sal u onderneming in u ampstermyn ondergaan ... ongeveer 60% (hang af wie die navorsing gedoen het op die getalle).
  5. U moet gek wees, soos ramen-noedels, of u moet spaar wat u die risiko bied.

  Ek het bedrywighede gelei in 'n aanvang wat in twee jaar van 20 tot 100 mense gegroei het (en steeds groei), nog een wat binne ses maande van 2-10 gestyg het (hulle is nog steeds besig). Maar ek moes ook een toemaak en 'n ander een agterlaat, want ek weet dat hulle (weer) sal ondergaan. Kan u die wisselvalligheid hanteer?
  Startup-wêreld is vir diegene wat die maag daarvoor het en bereid is om UITERS buigsaam te wees. As u nie is nie, bly weg.
  Dit is soos restaurantbedrywighede, alles lekker / romanties / oulik van buite, maar PURE HEL binne. Enigiemand wat vir jou sê anders is hoog, vol van jou weet wat, of drink te veel koolaid.

  Cheers!
  Apolinaras “Apollo” Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Ek stem saam met u perspektief oor opstart in die algemeen. Daar moet egter gesê word dat die hele ervaring in 'n opstart gebaseer is op die leierskapvermoëns van die stigter (s).

  Swak leierskap en onder die bestuursvaardighede lei onder die algemeen tot slegte ervarings, terwyl goeie leierskap en bogemiddelde bestuursvermoë die ervaring die moeite werd kan maak of die onderneming slaag of misluk.

  • 5

   Hallo SBM!

   Ek is nie seker dat die 'hele' ervaring van die stigters is nie. Oprigters is baie keer entrepreneurs en ideemense. Soms is hulle nie goed afgerond in die huur, verkoop, bemarking, geldinsameling, bedrywighede, ensovoorts nie. Ek dink nie u kan hulle kwalik neem omdat hulle nie al die vaardighede het nie.

   Startups word gedwing om op 'n ledemaat te gaan en groot beleggings in talent te maak - sommige werk, ander eerlikwaar nie. Soos Apolinaras verklaar, kan dit die hele maatskappy afneem.

   Stigters doen die beste met wat hulle het. Soms is dit nie genoeg nie. Dit is die risiko van 'n opstart!

   Cheers,
   Doug

 4. 6

  Goeie artikel! En die kommentaar wat volg. Ek dink dat beginnerondernemings is verheerlik en eenvoudig laat lyk. As u regtig meer as 'n tuisonderneming ontwikkel, kan dit nogal darm wees. As u vir een werk, moet u gereed wees om die hoogte- en laagtepunte saam met die eienaars te ervaar.

  Al dink u dat u dit verstaan ​​totdat u daar was ...

 5. 7

  Haai Doug

  'N Regte wonderlike artikel en ook tydig. Ek het daaraan gedink om aan te gaan vanaf my tyd, want ek is nie seker watter groei daar soms vir my is nie. Daar is dinge wat ek wil leer en wat ek nie kan doen nie en totdat ons daaraan kan verkoop. Dit is 'n uitdaging as u met die HR-bedryf werk.

  Die geleentheid wat ek sien, het my nog meer laat oorweeg, is 'n opstartadvertensie-agentskap ... letterlik in die straat van my huis af. Hierdie artikel gaan my die volgende paar maande regtig laat nadink en kyk waar my hart is.

 6. 8

  Goeie boodskap. Dit het my almal laat opvlam om 'n impak te maak op die klein onderneming waar ek woon, waar ek werk. Nie 'n opstart nie, maar voortdurend ontwikkelend.

 7. 9

  Ek het twee jaar gelede gegradueer en regtig probeer om by verskeie opstartdienste aangestel te word. Ek het probleme gehad. Ek het altyd gevoel dat my vaardighede en werksetiek die beste geskik sou wees vir 'n aanvang. Ek hoop om een ​​te begin of vir een by my volgende posisie te werk, wanneer dit ook al mag wees.

 8. 10

  Ek dink dit sal wonderlik wees om vir 'n nuwe onderneming te werk. Maar dit spruit ook uit die idee dat ek 'n entrepreneur wil word en dat ek die wel en wee en die gejaagde lewenstyl geniet. Dit is waarna ek sal uitsien in 'n opstart wat ek nie dink baie groot korporasies my sal gee nie.

  Ek kan egter sien hoe daardie lewenstyl nie vir almal sou pas nie, dus dit hang regtig af waarna u in 'n loopbaan gesoek het.

 9. 11

  Doug,

  Goeie boodskap, soos gewoonlik.

  Ek is geneig om oor die algemeen met jou saam te stem.

  Maar 'n paar ekstra punte is:

  1) Dit is 'n huwelik - ek gee, jy gee.

  Soms gaan dit verlore in die vertaling tydens 'n opstart. Aandele-opsies kan die positiewe goue boeie hiervan wees, maar ondernemings wat skraal bedrae met hoë stakingspryse uitdeel, is onmiddellik onbelangrik vir hul werknemers, veral omdat salarisse by beginnerondernemings gewoonlik nie op die markgemiddeld is nie.

  2) Persoonlikheid teenoor prestasie

  Ongelukkig word opstart te dikwels gelei deur persoonlikheid en insulêre besluitneming wat die huur en ontslag beïnvloed. U wens dat dit op prestasie gebaseer sou wees

  3) Leierskap is die sleutel

  'N Entrepreneur hoef nie al die vaardighede te hê nie, maar wel die wysheid om hul tekortkominge te vergoed en op 'n sinvolle manier na mense rondom hulle te luister.

  4) Ontgroei van 'n werknemer

  Dit klink goed op papier, maar beslis nie vir die werknemer wat nie begryp hoe hul vaardighede nie tred hou nie, veral nie as die leierskap en personeel jonk is nie, maar nie genoeg vaardigheid het om hulself te weerhou van ondervraging nie, soos dikwels die saak in 'n vroeë stadium.

  5) Mense kyk uit vir # 1

  Die negatiewe gevolge van 'n hoë personeelomset wat nie vrywillig is nie, is nie goed nie. Motivering deur vrees is nooit gesond nie. Mense gaan nie werk met hul volgende werk in gedagte nie, so as vriende val, word die CV opgeskerp.

  Oor die algemeen stem ek weer eens saam met baie van wat u gesê het, maar ek dink u kyk hierna met 'n rooskleurige bril.

  Start-ups wat die suksesvolste in die huidige era (Google) was, behandel werknemers met respek, nie as gehuurde hande om as diskresionêre instrumente gebruik te word nie.

  Die ding waarna ek altyd terugkom in opstartomgewings, is 'n goeie verhouding. As u 'n goeie verhouding met u leierskap kan bou, dan is dit 'n geskikte manier. As u leierskap afsydig, losbandig, net, gesny en gedroog is en u laat kopkrap as u die gewig van twee of drie keer ervaar, kry hulle dit nie en word hulle mislei deur hul eie ego en onsekerheid.

  Esra

 10. 12

  Die enigste definitiewe verskil tussen 'n startup en 'n gevestigde onderneming is die ouderdom van die organisasie.

  Verder as dit, 'n onderneming kan lang ure van werknemers eis, gratis middagetes aanbied, mense sleg vergoed of nuwe idees aanvaar. Opstartsondersteunende ondernemings kan miljoene in die bank hê, en 100 jaar oue ondernemings kan probleme met kontantvloei ondervind. Oral skuil briljante en monsteragtige bestuurders.

  Die ouderdom van die onderneming moet nie u loopbaanbesluite inlig nie, maar die kultuur en oortuigings van diegene binne daardie organisasie. Moenie vra of u vir 'n opstart wil werk nie. Ontdek watter eienskappe u die aantreklikste vind in opwindende ondernemings. Ignoreer die datum van inlywing en volg u drome.

  • 13

   Ek gaan met respek saamstem, Robby.

   Ouderdom is nie die enigste verskil nie. Startups werk dikwels uit geleende geld met beperkte finansiële en menslike hulpbronne. Hulle is onder geweldige druk om te groei en so vinnig as moontlik na 'n positiewe kontantvloei te kom.

   Kultuur en oortuigings word baie swaarder weeg as pure oorlewing aan die begin van 'n onderneming. Kyk vandag na enige wonderlike maatskappy wat die kultuur en oortuigings het waarna u op soek is, en ek sal nogal dobbel dat hulle nie die geleenthede gehad het toe hulle geld gehad het vir kontant, skuld en antwoord aan luidrugtige beleggers nie!

   Daar is 'n hele paar liefdadigheids- en 'groen' ondersteuners by my werk, maar ons het (nog) geen wins om die wêreld te help verander nie.

   Doug

   • 14

    U verklarings illustreer u hoofproefskrif, wat volgens my is om te beweer dat daar 'n dramatiese, fundamentele en invloedryke gaping tussen jong en ou organisasies is. Ek let egter op die volgende:

    U skryf oor maatskappye wat “met geleende geld met beperkte finansiële en menslike hulpbronne werk. Hulle is onder geweldige druk om te groei en so vinnig as moontlik na 'n positiewe kontantvloei te kom. ” Dit klink na 'n beskrywing van die drie groot motorvervaardigers, een van baie bankinstellings wat onlangs misluk het, of regtig 'n maatskappy wat sukkel. Dit is nie eksklusief vir opstart nie.

    U beweer ook dat 'kultuur en oortuigings baie swaarder weeg as pure oorlewing aan die begin van 'n onderneming.' Maar kan dit nie u oorleef om 'n gevestigde reus van die koerantonderneming te oorleef nie? U impliseer dat dit 'n verskriklike werkplek was, maar dit was nie u wat beëindiging begin het nie.

    Uiteindelik lyk dit of u derde punt inhoudelik is dat dit 'wins' verg om 'die wêreld te help verander'. Kiva, Freenet en natuurlik GNU / Linux is almal opstartmakers wat reeds die wêreld bevoordeel het, sonder om hul eie wins daaraan te dink.

    My eie punt is heeltemal anders. Alhoewel daar mag wees sommige hoogs gekorreleerde kwaliteite, is die enigste ouderdom wat die absoluut gewaarborgde verskil tussen 'n beginneronderneming en tradisionele werkgewers is. Ek sal almal wat dit oorweeg om by 'n aanvang werk te beywer (of te vermy) uitdaag om hulself af te vra watter opvattings oor ouderdom hul perspektiewe ingelig het.

    Ek dink nie hierdie boodskap is bloot akademies of pedanties nie. As u besluit waar u wil werk, is die ouderdom van die maatskappy 'n onredelike begin. Inteendeel, daar moet gekyk word na die industrie, waardes, werksetiek, kultuur op die werkplek en die persoonlikhede van diegene wat u in elke organisasie ontmoet.

    Volgens my is die voorkeur vir beginners of tradisionele ondernemings 'n vorm van ageism. As diskriminerende werksoekers, moet ons werkgewers op grond van sinvolle kriteria evalueer. Dit sluit nie die datum van inlywing in nie.

 11. 15

  Ek werk die afgelope 5 maande vir 'n opstart en geniet dit. Ons het ons minimale hulpbronne in 'n webwerfherontwerp en kodering verbeter. Daar is baie opgewondenheid vir my met die toekoms van die volgende jaar, soos dit ook moet wees by mense wat in opstart is. Ek weet dat daar oor die volgende 6 maande meer werk sal wees en dat die werf meer gestoot sal word, maar dit sal hopelik vrugte afwerp en dat ek dit nie dra nie. Dit is nie vir almal nie, maar ek wil nie 'n tradisionele werk hê nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.