Soekbemarking

Moedig of ontmoedig u u lesers?

OnderwyserVanaand het ek 'n e-pos van Borders ontvang. Daar is 'n wedstryd op Gather om te skryf oor hoe 'n onderwyser u lewe verander het.

'N Onlangse blogberig van Brian Clark van CopyBlogger was my inspirasie, 5 Grammatikale foute wat jou stom laat lyk. Brian het die berig meer as 2 weke gelede geskryf, maar dit het my sedertdien gekwel. Ek sukkel deurgaans met grammatika en spelling.

Oor die kompetisie: Ken jy 'n onderwyser wat 'n verskil gemaak het? Borders and Gather wil graag u storie hoor sodat ons dit met ander kan deel en die wonderlike werk wat onderwysers elke dag doen, kan vier. Borders sal vier finaliste kies om 'n $ 50 Borders-geskenkkaart te ontvang en een gelukkige wenner om 'n Borders-geskenkkaart van $ 250 te ontvang.

Gedurende die dag dink ek na oor wat ek gelees, geleer en bereik het. As ek huis toe ry, versamel ek gewoonlik die gedagtes in my kop en organiseer dit om op my blog te skryf. Teen die tyd dat ek gaan sit om te skryf, is die inhoud gereed om te ontplof. Ek is geneig om in 'strome van bewussyn' te skryf. Ek kan nie vinnig genoeg tik nie ... my sinne en paragrawe is dus wisselvallig en spring rond.

Uiteraard laat ek 'n paar foute agter. Ek stoor die pos as konsep. Ek het die konsep gelees. Ek proeflees die konsep. Ek herstel foute en publiseer die konsep oor en oor. Uiteindelik publiseer ek die pos ... en bewys dit weer. Alhoewel ek baie versigtig is, sal ek een van die foute agterlaat wat my 'stom laat lyk'.

Maar dit sal my nie keer om te skryf nie. Ek weier om dit toe te laat.

Die Gather-projek het my geïnspireer om oor my 8ste klas onderwyseres in Engels, mev. Rae-Kelly, te skryf. As u nie 'n minuut of twee neem om die berig te lees nie, vul ek u in. Op daardie stadium in my lewe was ek heeltemal onseker van myself en het ek dringend iemand nodig gehad om my 'n rede te gee om respek vir myself te kry .

In plaas van op my verskriklike skryfwerk, spelling en grammatika te fokus, het mevrou Rae-Kelly my werk gesoek om te vind wat goed is eerder as sleg. Deur op die positiewe te konsentreer, wou ek vir mev. Rae-Kelly wonderlike werk leer en lewer. Ek sal my werk ondersoek na die foute wat in die verlede gemaak is, en alles in die werk stel om dit nie weer te maak nie.

Mevrou Rae-Kelly het geweet hoe om selfbeeld by haar studente te inspireer en op te bou. Dit is skaars vir beide onderwysers en leiers van vandag. Ek weet dat Brian nie die berig geskryf het om my 'stom te laat lyk nie', maar dit het my beslis gepla (en nog steeds doen). My hoop vir u mense wat daaraan dink of blog, is dat artikels soos hierdie u nie ontmoedig nie.

NOTA: Brian se blog is een van die beste op die net. Dit is 'n fantastiese bron en het my gehelp om my skryf- en kopieursvaardighede geweldig te verbeter. Dit is 'n gelukkige en positiewe blog en sal nooit gebruik word om skrywers te ontmoedig nie ... inteendeel, dit is waar!

Ek kan nie vir alle bloggers praat nie, maar ek sal u vergewe vir u foute en hoop dat u my sal vergewe vir myne. Ek lees nie u blog nie omdat ek u foute probeer opspoor - ek lees dit omdat ek van u leer of van u skryfwerk hou. Terselfdertyd hoop ek dat u die tyd sal neem om my kontakvorm in te vul as 'Ek lyk stom'. Ek sal nooit ontsteld raak nie ... een van my lesers moes my drie keer per e-pos aan my verduidelik toe ek advies geskryf het in plaas van advies (argh!).

Ek glo dat my grammatika en spelvaardighede verbeter. Ek verstaan ​​dat, vir sommige lesers, sulke foute my geloofwaardigheid en reputasie benadeel, daarom werk ek hard daaraan om dit te verbeter. Hopelik sny u my 'n bietjie sluik en fokus op die boodskap en nie op die foute nie!

Goeie onderwysers korrigeer hul leerlinge, groot leerlinge moedig hulle aan. U kan vervang leier, afrigter, priester, ouer of blogger in die plek van onderwyser en dit geld.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

8 Comments

 1. Ek kan dit afskryf as "tough love" Doug, maar eintlik was die gebruik van "dom" in die opskrif net om die trekkrag te verhoog. Dit blyk dat dit die gewildste plasing was wat ek nog ooit geskryf het, wat nogal 'n skok was.

  Hoop daar is geen harde gevoelens nie. 🙂

  1. Hallo Brian,

   Ek kan jou nie sê hoeveel keer ek herskryf hierdie plasing sodat dit nie so sou klink nie! Jou blog was 'n groot bron van inligting en inspirasie. Ek weet jy het dit glad nie so bedoel nie – ek is eenvoudig sensitief aangesien ek 'grammaties uitgedaag' is. 🙂

   Eerder as om te ontmoedig, was jou blog 'n groot aanmoediging vir my (en ek is seker baie ander). Die woord 'dom' het my net bygebly sedert ek dit gelees het en ek kan dit lyk nie laat gaan nie.

   Ek het ook baie van die opmerkings opgemerk (ek is ingeteken) en so baie van die kommentators is reguit gemeen! Jou plasing sal baie mense help (dit het my gehelp). Ek hoop nie die kommentators raai iemand af om te skryf nie. Dit verg oefening en geduld met jouself!

   Baie dankie dat jy die pos nagegaan het! Dankie vir al die aanmoediging.

   Doug

 2. Ek dink dit was 'n goeie manier om mense aan hul foute te herinner. Dit klink seker hard om dom te sê, maar dit is waarskynlik die manier waarop mense aandag kry. Dit was beslis sy manier van onderrig.

  1. Ek stem saam, Howie. Dit het my gehelp en dit was 'n wonderlike pos. Ironies genoeg, ek hoop nie dit 'ontmoedig' mense om sulke plasings te skryf nie. My punt was om nie 'n skoot op Brian te neem nie (ek is regtig mal oor sy blog). My punt was net om seker te maak dat ons mekaar probeer aanmoedig.

   Ek wil beslis nie hê mense moet blog vermy as hulle nie goed kan skryf nie. Die wonderlike ding van blog is dat mense skryf oor wat hulle weet. Soms is grammatika en spelling nie in daardie kategorie nie ... maar dinge soos ontwikkeling, ouerskap, geloof, ens. is en moet gedeel word!

   Dankie vir jou kommentaar!
   Doug

 3. Jy beskryf presies wat ek voel toe ek die onderwerp gekry het om dit op my blog by te voeg, ek voel verlore in my kop. En ek dink blogleser gee nie veel om oor die grammatika en spelling nie, die belangrikste is die inhoud daarvan.

  Die goeie ding van blog is dat jy jou skryfvaardighede verhoog, aangesien jy post vir pos die ervaring kan kry en jou eie foute kan identifiseer, veral mense wat van land kom wat nie Engels as 1ste taal het nie, bv. My self

  ????

  1. AskaX,

   Jou voorbeeld is seker die beste voorbeeld – ek het nie eers gedink aan mense wat Engels as Tweede Taal het nie! Die internet het nie taalgrense nie en ons moet absoluut ons bloggers ondersteun en waardeer wat nog steeds werk om Engels enigsins te bemeester.

   Dankie vir die kommentaar! En goeie werk op jou blog.

   Doug

 4. Ek stem saam dat inhoud belangriker is, maar ons kan nie die feit ontsnap dat sommige lesers net bekommerd is oor wat skrywers geskryf het nie. Of miskien dink hulle dat om 'n artikel te kan skryf, natuurlik beteken dat jy 'n goeie skrywer is. En daardeur, korrekte spelling en grammatika.

 5. Hallo Douglas,

  Wanneer dit gaan oor blogplasings en artikels, grammatikaal
  foute *laat* jou stom lyk omdat jou betekenis is
  raak deurmekaar! (soos jou advies VS advies geval)

  Maar ek is altyd geneig om na die inhoud te kyk ... wat is
  moeilik, want ek dink aan myself as 'n proefleser
  al is ek nie gesertifiseer nie 🙂

  Dit is 'n ander wêreld wanneer dit kom by goed wat mense
  betaal tog! As dit gratis inhoud is, meh, grammatika en
  spelfoute is oral.

  Moenie jouself so erg slaan nie =) Niemand is perfek nie (en nee
  een sal wees :))

  Na die bokant,
  Aser Ag

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

verwante Artikels