Werk u van u? Hoeveel werknemers?

'N Paar maande gelede sou jy my eers 9:XNUMX of later by my lessenaar betrap. Dit is nie dat ek laat gewerk het nie ... dit is net dat my werk my meer gewerk het as wat ek dit gewerk het. Heel moontlik was dit die beste werk wat 'n persoon hier in die middel-weste kon vind. In die sagteware-industrie sal ek mense regtig uitdaag om beter te vind. Ek was 'n produkbestuurder by een van die vinnigste groeiende ondernemings - nie net in die streek nie - maar ook in die land. Vinnige groei bring egter baie uitdagings mee.

Ek kom uit 'n produksie-agtergrond, en soveel van my indruk van moderne werk keer steeds terug na my ingenieurswese. 'N Produk word ontwerp, gebou, verkoop en ondersteun. Dit is redelik eenvoudig ... totdat u vinnig begin groei. In plaas daarvan om die nuwe monteerbaan te begin, hou u aan om mense daaraan toe te voeg. Stel jou voor die sleehond trek die slee. Voeg nog 'n paar honde en nog 'n paar ruiters by, en nou het u 'n goeie speler en 'n hondeleier nodig. Voeg egter te veel by, en die honde weet nie watter rigting om te beweeg nie en die musher gaan êrens verlore in die mengsel.

Vergaderings - Nie een van ons is so stom soos ons almal nie. Wanhoop.com
Die ironie is natuurlik dat massiewe groei een van die kernkenmerke van sakesukses is. Ek klop glad nie groot sake nie - ek klop net werk in 'n groot besigheid. Met my laaste oorgang het ek van 'n onderneming van meer as 200 na 'n maatskappy van 5 verhuis.

By my nuwe werk is daar waarskynlik twee tot drie keer die werk as wat daar mense is. Die verskil is dat niemand op 'n ander persoon wag nie, maar ons spring almal so vinnig as moontlik om die werk uit te skakel. Niemand is ontsteld nie, niemand skree nie ... ons help mekaar om die produk en ons kliënte vorentoe te beweeg. Sommige van ons kliënte is ongelooflik groot, maar hulle is uiters vergewensgesind solank ons ​​met hulle kommunikeer en ons laat weet wat ons is.

laaste week Ek het 'n PBX-telefoonstelsel geïnstalleer, 'n netwerk, 'n draadlose netwerk, ons eerste nuusbrief ontwerp, ons eerste veldtog uitgestuur, vereistes vir twee verbeterings aan ons stelsel vir twee spanne ontwikkelaars geskryf, gewerk om ons van die AOL Postmasters ontsper te kry, verhuis die kantoor van ons ou tot nuwe plekke, het gehelp om 'n paar nuwe kliënte te implementeer, en die hele tyd is dit hanteer telefoonmaatskappy kwessies.

Dit kan meer wees as wat ek die afgelope jaar by die groter onderneming bereik het! My punt hier is nie om die onderneming waarvoor ek gewerk het, te laat val nie - ek is nog steeds 'n klant en sal hulle aanbeveel as die beste in die bedryf, sonder enige. My punt is net om aandag te gee aan die feit dat klein, outonome spanne blitsvinnig kan beweeg. As u vordering wil sien, verwyder dan die burokrasie en bemagtig u werknemers om te slaag.

Een voorbeeld wat ek baie jare gelede gelees het, was WL Gore, die maatskappy wat uitgevind het Gore-tex.

Gore word deur die tydskrif FORTUNE aangewys as die "100 beste maatskappye om voor in Amerika te werk", en ons kultuur is 'n model vir hedendaagse organisasies wat groei soek deur kreatiwiteit te ontketen en spanwerk te bevorder.

Die leiers van Gore het gevind dat die groei van 'n plek buite 'n sekere aantal werknemers kreatiwiteit verminder en die algehele produktiwiteit verminder. In plaas daarvan om die onderneming te laat groei, sou Gore eenvoudig 'n 'nuwe' onderneming begin en die produklyne en die organisasiestruktuur van elke plek weerspieël. Nou het hulle meer as 8,000 45 werknemers op 177 plekke. As u wiskunde doen, is dit ongeveer XNUMX werknemers per plek - 'n baie hanteerbare aantal werknemers.

Sagteware leen homself vandag tot hierdie struktuur. Dit is nie nodig om 'n massiewe ontwikkelingspan te laat struikel om 'n enorme toepassing te ontwikkel met diep verborge foute en lae en lae kompleksiteit nie. In plaas daarvan, SOA bevorder klein, outonome spanne. Elke span kan ingewikkelde oplossings bou ... die enigste gebruiklikheid is hoe die gedeeltes van die toepassing met mekaar praat.

Die lewe is goed vir ons klein maatskappy. Ons neem tans beleggingsfinansiering aan (voel gerus kontak my as u 'n ernstige belegger is) en die bedryf wyd oop is. Sommige stem dalk nie saam nie, maar ek glo nie ons het 'n enkele bekwame mededinger nie. Ons is belyn en geïntegreer met die beste oplossings in die bedryf ... gebruik e-pos, SMS, Voiceshot, Fax, Web en POS tegnologieë om betrokkenheid en winsgewendheid vir die restaurantbedryf te maksimeer.

Gelukkig is ons maer, gemeen en beweeg ons vinnig. Ons het verhoudings aangegaan met die mees gerespekteerde ondernemings in die restaurant-, web-, soek- en bemarkingsektor. Die bedryf is ons eie om te neem en ons het 'n strategie en leierskap om dit te laat geskied. En ons beplan nie binnekort om aan te stel nie.

Vandag werk ek aan my werk en laat my nie werk nie. Ek is om 8:10 op kantoor en ek werk 20 tot XNUMX uur meer per week as wat ek 'n jaar gelede gedoen het. Omdat ek eksponensiële hoeveelheid werk verrig, is ek gelukkig en produktief. Ek hoop dat ons nie binnekort 177 werknemers sal bereik nie ... tensy ons besluit om 'n nuwe plek in te stel!

2 Comments

  1. 1

    Puik artikel. Ek dink gereeld hieraan omdat ek by 'n groot maatskappy werk, maar in my vrye tyd 'n klein web-opstartonderneming en 'n paar blogs bestuur. Databestuur is wat ek daagliks doen, maar ek is mal oor beginners, want jy kry 'n voorsmakie van elke deel van die besigheid.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.