Crash ... geen foo-foo asseblief.

CrashGister was die eerste dag wat ek by die huis gekom het en uitgehaal het. Vandag het ek neergestort. Soos baie, is ek 'n gewoonte. Interessant genoeg is my gewoontes egter weekliks. My naweke is byna altyd aksiebelaaide, dus ongeag die gewoonte wat ek die vorige week gehad het, dit word gewoonlik Saterdagaand geëindig. As ek Maandag laat is om te werk, is ek gewoonlik die hele week laat. As ek Maandag laat werk ... werk ek die hele week laat.

Die afgelope naweek het ek die hele naweek gewerk. Ons is op pad na 'n vrylating by die werk, en ek het met nie minder nie as 6 byprojekte gelyktydig getjokkel. Die balanseertoertjie is lekker, maar ek is geneig om meer en meer aan te pak ... en ek werk eenvoudig harder en harder. Gisteraand het dit my ingehaal en ek slaap. Vanaand het ek neergestort. Ek is uitgestort. En ek het my 'week van gewoontes' sleg begin doen. Nou sal ek dadelik moeg wees as ek van die werk af kom en sal ek waarskynlik elke aand slaap wanneer ek by die huis kom. Argh.

Aan die blink kant beteken dit dat ek in aanvraag is, altyd 'n goeie ding! Aan die negatiewe kant hou ek nie van my werk nie. Ek het 'n uitstekende begrip van die lewering van perfeksie teenoor die lewering. Ek hou van perfek. ek haat net lewer ... hoewel my kliënte nooit die verskil sou ken nie. Aflewering beteken dikwels dat ek maande later weer iets doen wat ek by die aflewering kon weet dat ek perfek sou kon doen as ek ekstra tyd gehad het.

Bemarking en sagteware is egter dikwels so, dink jy nie? Sperdatums vra vir uitvoering en gooi dikwels perfeksie uit. Die kalender is dikwels belangriker as die uitslae. Die behoefte om te lewer is sterker as die behoefte om perfek te lewer. Dikwels merk ek op dat kliënte eerder funksies, funksionaliteit en estetika wil opoffer om iets eerder in die hande te kry. Is dit 'n Amerikaanse fout? Rush, rush, rush ... crash? Of is dit 'n wêreldwye fout?

Ek bepleit nie 'kruip' nie. Kruip is wanneer die definisie van voltooiing steeds 'kruip' totdat jy nooit 'n projek kan voltooi nie. Ek verag 'kruip'. Selfs sonder kruip, hoe lyk dit asof ons nooit meer die tyd het om perfek uit te voer nie?

By die South Bend Chocolate Factory bestel ek my koffie by geen foo-foo nie... bedoelende geen sjokolade lepel, geen sweeproom, geen kersie, geen afstof van sjokolade of strooi strooi nie ... net die koffie. Geen foo-foo kry my koffie nie, sonder om te wag vir die ander goed.

Opmerking: as u nog nooit by die South Bend sjokolade fabriekmis jy 'n wonderlike plek met goeie werknemers. Hulle het persoonlikheid ... nie onbesonne hommeltuie nie. En kry die foo-foo die eerste keer as u 'n lekker mokka kry. Dit is 'n lekker bederf.

Terug na my punt ... maatskappye hou van Google, Flickr, 37 Seine en ander moderne suksesse gooi die 'foo foo'. Hierdie mense bou goeie sagteware sonder foo foo. Hulle bou toepassings wat die werk verrig, en is redelik vasbeslote dat dit nie meer as dit doen nie. Dit werk. Dit werk goed. Sommige dink miskien dat dit nie 'perfek' is nie omdat dit nie die foo-foo het nie. Groot sukses en aannemingsyfers sê vir my dat dit egter nie vir die meerderheid geld nie. Hulle wil net hê dit moet die werk doen - los die probleem op! Ek sien by my werk dat ons baie tyd aan die foo-foo spandeer.

Ek wonder of jy met geen foo foo neerstort nie.

Miskien moet ons ons aflewerings op hierdie manier begin organiseer sodat ons beter en vinniger kan lewer:

Foo-foo:Wat gaan ons dit noem? Hoe gaan dit lyk? Wat is al die opsies wat ons daarin kan stel? Wat doen ons mededingers? Wat wil ons kliënte hê? Wanneer moet ons dit laat doen?
Geen foo-foo: Wat gaan dit doen? Hoe gaan dit doen? Hoe sou 'n gebruiker verwag dat hy dit sou doen? Wat het ons gebruikers nodig? Hoe lank sal dit neem om dit te laat doen?

2 Comments

 1. 1

  Foo-foo, foo-foo ... probeer nog steeds 'n begrip kry van wat dit beteken met betrekking tot sagteware, in teenstelling met koffie. Met koffie het dit eenvoudig genoeg gelyk, want in foo-foo was al die vreemde goed wat nie koffie persay was nie. Uit jou voorbeelde van firmas wat die foo-foo weggooi, blyk dit alles web 2.0, hul sagteware blyk gebaseer te wees op 'eenvoud', ten minste vanuit 'n gebruiker oogpunt, beide funksioneel en esteties. Ek veronderstel waar ek 'n bietjie deurmekaar raak, is waar jy foo-foo vs. no foo-foo vrae vra, aangesien ek nie seker is of sommige van hierdie vrae foo-foo produseer of nie in enige kategorie nie.

  Wat gaan ons dit noem? Wel, google, flickr en die name vir die sagteware wat deur 37 seine ontwerp is, lyk almal taamlik pakkende en belangrik, en ek dink 'n geruime tyd het daarin gegaan om met hulle vorendag te kom. Hoe gaan dit lyk? Eenvoudige, skoon, web 2.0 ... weereens het 'n bietjie gedink hieroor vir daardie maatskappye, opsies ... steeds foo-foo dink ek. Wat doen ons mededingers, steeds belangrik, as dit net is om die teenoorgestelde te doen, of ten minste nie te doen wat hulle doen nie. Wat kliënte wil hê, is belangrik ... wat kliënte dink hulle wil hê, is nie so belangrik nie. Wanneer moet ons dit laat doen, steeds belangrik, veral in die internetsagteware-sfeer.

  Wat gaan dit doen? Hoe gaan dit dit doen? Nee foo-foo hier dink ek. Hoe sou 'n gebruiker verwag dat dit dit moet doen? Vir my kan dit óf foo of nie-foo wees. Wat het ons gebruikers nodig? Ek dink non-foo hier. Hoe lank sal dit neem om dit te laat doen. Ok, so die tweede stel vrae lyk vir my redelik non-foo. Die eerste stel is wat my 'n bietjie verwar het.

  Miskien is die belangrikste vraag vir my 'Hoekom is dit nodig?'

 2. 2

  Summae,

  Jy is op koers met my punt. Die vrae stem baie ooreen, maar hulle breek almal af tot presies die vraag wat jy gevra het... 'Hoekom is dit nodig?'

  Ek het 'n kollega en vriend, Chris Baggott, wat daarvan hou om te vra "Watter probleem los dit op?". Die naam van die toepassing, die voorkoms, die opsies, die kompetisie, die begeertes, die tydsberekening … daar word aan almal aandag gegee in die sagtewarewêreld, maar dit word nooit gevra nie … “Watter probleem los dit op?”

  Ons behoort tyd aan die regte vrae te bestee, eerder as om soveel tyd te spandeer om die verkeerde vrae te beantwoord!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.