Crash ... geen foo-foo asseblief.

CrashGister was die eerste dag wat ek by die huis gekom het en uitgehaal het. Vandag het ek neergestort. Soos baie, is ek 'n gewoonte. Interessant genoeg is my gewoontes egter weekliks. My naweke is feitlik altyd aksiebelaaide, dus ongeag die gewoonte waarin ek die vorige week was, word dit gewoonlik Saterdagaand geëindig. As ek Maandag laat is om te werk, is ek gewoonlik die hele week laat. As ek Maandag laat werk ... werk ek die hele week laat.

Die afgelope naweek het ek die hele naweek gewerk. Ons is op pad na 'n vrylating by die werk, en ek het met nie minder nie as 6 neweprojekte gelyktydig getuig. Die balanseertoertjie is lekker, maar ek is geneig om meer en meer aan te pak ... en ek werk net harder en harder. Gisteraand het dit my ingehaal en ek slaap. Vanaand het ek neergestort. Ek is uitgestort. En ek het my 'week van gewoontes' sleg begin. Nou sal ek dadelik moeg wees as ek van die werk af kom en sal ek waarskynlik elke aand slaap wanneer ek by die huis kom. Argh.

Aan die blink kant beteken dit dat ek in aanvraag is, altyd 'n goeie ding! Aan die negatiewe kant hou ek nie van my werk nie. Ek het 'n uitstekende begrip van die lewering van perfeksie teenoor die lewering. Ek hou van perfek. ek haat net lewer ... hoewel my kliënte nooit die verskil sou ken nie. As ek aflewer, beteken dit dat ek maande later weer 'n ding doen wat ek by die aflewering kon weet wat ek perfek sou kon doen.

Bemarking en sagteware is egter dikwels so, dink jy nie? Sperdatums vra vir uitvoering en gooi dikwels perfeksie uit. Die kalender is dikwels belangriker as die uitslae. Die behoefte om te lewer is sterker as die behoefte om perfek te lewer. Dikwels merk ek op dat kliënte veel eerder funksies, funksionaliteit en estetika wil opoffer om iets eerder in die hande te kry. Is dit 'n Amerikaanse fout? Rush, rush, rush ... crash? Of is dit 'n wêreldwye fout?

Ek bepleit nie 'kruip' nie. Kruip is wanneer die definisie van voltooiing steeds 'kruip' totdat jy nooit 'n projek kan voltooi nie. Ek verag 'kruip'. Selfs sonder kruip, hoekom lyk dit asof ons nooit meer die tyd het om perfek uit te voer nie?

By die South Bend Chocolate Factory bestel ek my koffie by geen foo-foo nie... bedoelende geen sjokolade lepel, geen sweeproom, geen kersie, geen afstof van sjokolade of strooi strooi nie ... net die koffie. Geen foo-foo kry my koffie nie, sonder om te wag vir die ander goed.

Opmerking: as u nog nooit by die South Bend Chocolate Factorymis jy 'n wonderlike plek met goeie werknemers. Hulle het persoonlikheid ... nie onbesonne hommeltuie nie. En kry die foo-foo die eerste keer as u 'n lekker mokka kry. Dit is 'n lekker bederf.

Terug na my punt ... maatskappye hou van Google, Flickr, 37 Seine en ander moderne suksesse gooi die 'foo foo'. Hierdie mense bou uitstekende sagteware sonder foo foo. Hulle bou toepassings wat die werk verrig, en is redelik vasbeslote dat dit nie meer as dit doen nie. Dit werk. Dit werk goed. Sommige dink miskien dat dit nie 'perfek' is nie omdat dit nie die foo-foo het nie. Groot sukses en aannemingskoerse sê vir my dat dit egter nie vir die meerderheid geld nie. Hulle wil net hê dit moet die werk doen - los die probleem op! Ek sien by my werk dat ons baie tyd aan die foo-foo spandeer.

Ek wonder of jy met geen foo foo neerstort nie.

Miskien moet ons ons aflewerings op hierdie manier begin organiseer sodat ons beter en vinniger kan lewer:

Foo-foo:Wat gaan ons dit noem? Hoe gaan dit lyk? Wat is al die opsies wat ons daarin kan stel? Wat doen ons mededingers? Wat wil ons kliënte hê? Wanneer moet ons dit laat doen?
Geen foo-foo: Wat gaan dit doen? Hoe gaan dit doen? Hoe sou 'n gebruiker verwag dat hy dit sou doen? Wat het ons gebruikers nodig? Hoe lank sal dit neem om dit te laat doen?

2 Comments

 1. 1

  Foo-foo, foo-foo ... probeer nog steeds om te verstaan ​​wat dit beteken met betrekking tot sagteware, in teenstelling met koffie. Met koffie lyk dit eenvoudig genoeg, want in foo-foo was al die vreemde goed wat nie koffie was nie. Uit u voorbeelde van maatskappye wat die foo-foo uitsmyt, lyk dit of dit op alle web 2.0 lyk, hul sagteware is gebaseer op 'eenvoud', ten minste vanuit 'n gebruikersoogpunt, funksioneel en esteties. Ek neem aan dat waar ek 'n bietjie verward raak, is dit waar u foo-foo versus geen foo-foo-vrae vra nie, aangesien ek nie seker is of sommige van hierdie vrae foo-foo voortbring of nie in een van die twee kategorieë nie.

  Wat gaan ons dit noem? Nou ja, google, flickr en die name vir die sagteware wat deur 37 seine ontwerp is, lyk almal redelik pakkend en belangrik, en ek dink daar is 'n tydjie daaraan gedink. Hoe gaan dit lyk? Eenvoudig, skoon, web 2.0 ... dit het weer gedink vir die ondernemings, opsies ... nog steeds foo-foo dink ek. Wat is ons mededingers, nog steeds belangrik, as ons net die teenoorgestelde wil doen, of ten minste nie doen wat hulle doen nie? Wat kliënte wil hê, is belangrik ... wat kliënte dink hulle wil hê, is nie so belangrik nie. Wanneer moet ons dit doen, nog steeds belangrik, veral op die internet-sagteware-gebied?

  Wat gaan dit doen? Hoe gaan dit doen? Geen foo-foo hier dink ek nie. Hoe sou 'n gebruiker verwag dat hy dit sou doen? Vir my kan dit foo of nie-foo wees. Wat het ons gebruikers nodig? Ek dink nie foo hier nie. Hoe lank sal dit neem om dit te laat doen. Ok, so die tweede vraestel lyk vir my redelik nie. Die eerste stel is wat my 'n bietjie deurmekaar gemaak het.

  Miskien is die belangrikste vraag vir my 'Waarom is dit nodig?'

 2. 2

  Summae,

  U is op dreef met my punt. Die vrae stem baie ooreen, maar almal is presies die vraag wat u gevra het ... 'Waarom is dit nodig?'

  Ek het 'n kollega en vriend, Chris Baggott, wie wil graag vra: "Watter probleem los dit op?". Die naam van die app, die voorkoms, die opsies, die kompetisie, die behoeftes, die tydsberekening ... daaraan word almal aandag gegee in die sagtewarewêreld, maar daar word nooit gevra nie ... 'Watter probleem los dit op?'

  Ons moet tyd spandeer aan die regte vrae, eerder as om soveel tyd aan die verkeerde vrae te spandeer!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.