Chasing The Tail: Harry Potter en The Long Tail

As Harry Potter General Electric bestuur hetSaterdag begin met my gereelde stop tot Grense. ek het beveel Google Map Hacks buite Amazon, sodat ek hierdie naweek aan ResortPub aan 'n paar agterstallige karteringskoppelvlakke kon werk. Ek het tweedaagse versending bestel, maar die boek het nie gekom nie ... dit word opgespoor na Columbus, OH. Ek dink dit is die eerste keer dat ek nie my bestelling betyds van Amazon ontvang nie - hoop dit gebeur nie weer nie.

Terug na my punt ... ek is by Grense en sien die boek toevallig As Harry Potter General Electric bestuur het. Ek lees tans Die lang stert en dit spreek die intrigerende konsep dat tegnologie vooruitgang op rekenaars, internet en verspreiding die verkope van produkte wat nie in die hoogste persentiele is nie, laat styg. Dit is 'n wonderlike boek. Pas gelees Freakonomics, dit is die perfekte kompliment.

Terwyl ek die titel van As Harry Potter General Electric bestuur hetEk kon nie anders nie as om dit interessant te vind dat die skrywer Tom Morris, hoewel hy 'n gevestigde skrywer met goeie resensies was, die sukses van Harry Potter gebruik het om sy boek 'teen die stert' op te stoot. Besoekers aan Amazon wat 'n soektog doen na Harry Potter sal hierdie boek op # 30 in hul soekresultate vind. Harry Potter is miskien die suksesvolste reeks boeke aller tye. Kinders en ouers staan ​​tou en is lus vir die volgende boek. Aangesien hulle Amazon ondersoek, kan ek nie help om te wonder hoeveel duisende van hulle hierdie boek gekoop het nie.

Ek is ook nuuskierig of dit 'n doelbewuste bemarkingstrategie van mnr. Morris en sy uitgewer was! Oor die algemeen word sy boek op Amazon op # 66,951 154,295 gegradeer, terwyl sy laaste boek # 3 XNUMX is. Het Tom Morris die afgelope drie jaar eenvoudig 'n beter skrywer geword? Of het sy boek Harry Potter gejaag en hom verder op The Long Tail gebring?

Robert Scoble & Shel Israel gepraat oor hierdie tendens wat met Kaal gesprekke. Dit is egter interessant om te dink dat dit as 'n strategie gebruik kan word!

2 Comments

 1. 1

  Hallo Douglas! Dankie dat u die boek raakgesien het! Ek het eers ongeveer drie of vier jaar gelede enige van die Harry Potter-verhale gelees. 'N Jong filosoof het my gebel om my te vra om 'n opstel te skryf vir 'n boek wat hy gaan redigeer - Harry Potter and Philosophy. Ek het nie tyd gehad om die projek aan te pak nie, en ek was nie geneig om dit te doen nie, maar hy was 'n student van een van my gunsteling doktorsgraadstudente, so 'n guns vir hom en sy onderwyser, wat hy ingeroep het om my te bel oor die projek, het ek ingestem om ten minste na die eerste Potter-boek te kyk. Ek was dadelik verslaaf en het almal 3 keer gelees! Ek het 'n opstel vir die boek van die jong professor geskryf en kon toe nie ophou skryf nie. Daar was soveel wonderlike insigte oor die lewe en leierskap in hierdie uiters gewilde verhale waaroor niemand gepraat het nie. Ek het binnekort 4 bladsye gehad - 'n boek! Dit is 'Harry Potter and the Meaning of Life' genoem, maar die hoofredakteur, 'n vriend van my agent, het dit in die hande gekry, die vlak van leierskapwysheid daarin gesien en my gevra of ek dit sou kon omskep in 'n boek wat sou net soveel 'n sakeboek wees as 'n lewensgids. Ek was aanvanklik twyfelagtig, maar terwyl ek dit weer gelees het, het dit oortuig geraak.

  Nadat ek 15 jaar in die filosofie-afdeling by Notre Dame klasgegee het, praat ek nou met groot sakegroepe regoor die land. Die redakteur van Doubleday het geweet dat 'n besigheidstitel my gehore sou aanspreek. Hy het gesê "Almal op Doubleday hou van u boek uit 1997 As Aristoteles Ran General Motors en so ook elke uitvoerende hoof wat ek ken, sou u bereid wees om 'n parallelle titel te doen?" Ek het baie navorsing gedoen en ook Doubleday, en ons het ooreengekom dat If Harry Potter Ran General Electric 'n prettige manier was om te gaan.

  Maatskappye het duisende eksemplare bestel, uitvoerende hoofde het dit opgetel en dan gekoop vir al hul verslae en uitvoerings, en nou het die Harry Potter-fandom dit ontdek. Dit is dus my eerste boek sedert 97 wat topverkoperlyste gehaal het (hierdie somer The Wall Street Journal, uitvoerende hoof Read, BookJive).

  Dit is 'n interessante bemarkingstoestel - 'n beskrywende, opwindende, lewendige, prettige titel en wat 'n beroep op twee verskillende publikasies van boeke koop.

  En - terloops - ek dink dat elke boek wat ek skryf, die beste is wat ek nog ooit gedoen het, maar dan is ek jare later almal ewe lief vir kinders.

  Dankie vir die kennisgewing !!!!!

  Tom Morris

 2. 2

  Hou van hierdie Harry Potter-artikel. Het julle na Harry Potter Forums gekyk? Dit is die eerste plek wat die nuus gepos het oor die nuutste Harry Potter-film, Harry Potter en die Orde van die Feniks.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.