Handelsmerkhulp: die stand van handelsmerke

Depositphotos 20400871 s

Ek het 'n wonderlike gebeur pos vanaand oor die stand van handelsmerke. Ek stem glad nie saam met die skrywer, Brad VanAuken nie, maar ek wou wel 'n paar punte byvoeg. Dit is 'n paar jaar gelede dat ek formeel as en saam met die handelsmerkbestuurders gewerk het, maar ek wil 'n belangrike punt maak wat miskien voor die hand liggend is, maar dat die behoeftes gestel word.

Terwyl ek die afgelope dekade in die koerantbedryf was, het ek die toenemende afname in die vermoë om die handelsmerk te bestuur of te bestuur gesien. Visueel was dit nog steeds eenvoudig ... die kleure, logo's en die produk het nie verander nie. Die merk het gedoen. Die handelsmerk het van buite na binne verander.

Ons boodskap en visie was konsekwent. Die medium waardeur mense die merk verander van ons na die mense, via die internet, deur ons afleweringspersoneel, deur ons kliëntedienspersoneel, deur ons kliënte, deur ons aanlyn kompetisie, ens.

Handelsmerkbestuur

Dit was sake soos gewoonlik. Ons het almal gewuif en geglimlag en met ons vingers gewys terwyl hierdie mediums dinge sê en doen wat ons vernietig, en ons het niks gedoen nie. As gevolg hiervan het die handelsmerk begin misluk - en dit misluk steeds. Ek het dit gesien, ek het geskreeu en die uitgang (gelukkig) gewys.

Soms is dit nie so vinnig in ander bedrywe nie, maar ons sien hierdie oorgang oral. Die vraag is of die bestuurders van u handelsmerk iets daaraan doen. Hoe kommunikeer u handelsmerkbestuurders effektief watter boodskap u onderneming deur middel van hierdie nuwe mediums aan sy klante probeer oordra? Besef al u werknemers nou dat hulle die handelsmerk bestuur? Word hulle daarvoor verantwoordelik gehou? Hoe word hulle opgelei om dit te hanteer? Wat sê hul blogs oor u handelsmerk?

Die kwaliteit van die onderneming is nou harder as u handelsmerkbestuurder. Ek glo dat mnr. VanAuken dit goed doen om dit te verduidelik. Om die kwessie te vergroot, is die keuse. Verbruikers word blootgestel aan nuwe keuses sodra hulle die slegte nuus oor u handelsmerk hoor. Byvoorbeeld, die ander aand het ek gepos oor Swapagift.com. Na die plasing het ek op 'n forum afgekom wat oor die diens gepraat het, en gevind dat 'n ander diens in 'n beter lig verwys word ... CardAvenue. Binne enkele minute het ek 'n wonderlike produk gevind (NIE deur die bemarking daarvan nie) en 'n alternatiewe verskaffer van dieselfde produk gevind (NIE deur hul bemarking nie)!

Dit is verbasend hoe vinnig slegte nuus sal reis en die kompetisie sal ontstaan. Meer as ooit tevore moet u handelsmerkbestuurder soveel moeite doen om intern te kommunikeer as wat hy of sy ekstern doen. Hulle moet die evangelis en afrigter vir al u werknemers wees. U diens, u produk en bowenal u mense is u grootste medium om u handelsmerk te kommunikeer. Hoe gaan dit met hulle?

Een kommentaar

  1. 1

    Ek voel baie gelukkig dat ek as 'n beginneronderneming van die begin af geleer het oor sosiale netwerke en selfmerk. In die artikel waarna u verwys, beklemtoon die skrywer die volgende punte: "bewustheid, toeganklikheid, waarde, relevante differensiasie en emosionele verband." Ek werk daaraan om hierdie punte te bereik soos ek groei. My fokus is nou om gratis waarde te gee om geloofwaardigheid te skep. Boonop hou ek nie van 'n opgeblase burokrasie nie. BTW, dit gaan goed met my!

    Vince, alleenvoorsitter, eBay-verkoper, skrywer van hoe om te doen.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.