Breinoefening - en 'n bietjie oor Doug

Een van die dinge waaroor ek die beste hou, is dat dit die grens tussen kuns en programmering oorskry. In my hoërskooljare was ek 'n ywerige kunstenaar ... en het altyd iets êrens geteken. In my senior jaar het ek 'n paar kursusse in Industriële Opstel gevolg. Die opstel het 'n bietjie vryheid uit my potlood gehaal, maar ek het die presisie van die opstel baie geniet. Ek het die klas toegeneem, maar het dit nooit op universiteit geneem nie.

In plaas daarvan het ek by die vloot aangesluit en 'n elektrisiën geword. Baie mense is verbaas dat my verlede my gelei het tot bemarking, databasisbemarking, webontwerp en ontwerp van webtoepassings ... maar dit was 'n natuurlike evolusie. Die logika en dissipline wat nodig is om met industriële elektriese en elektroniese masjinerie te werk, het my uitstekende logika en probleemoplossingservaring gegee. Dit het uiteindelik daartoe gelei dat ek na die kollege gegaan het vir elektroniese tegnologie. Destyds het ek begin met die oplos van probleme en die ontwerp van ladderlogika-programmering in PLC's (Programmable Logic Controllers). Dit het gelei tot rekenaarintegrasie, programmering, netwerkintegrasie en databasisintegrasie.

Ek het verlief geraak op sowel tegnologie as die bedryf waarin ek was ... die koerantbedryf. Ek wou van die produksiekant van die onderneming na die bemarkings- en advertensiekant van die onderneming gaan ... maar as iemand jou eers in 'n blou uniform sien, is dit moeilik om 'n bemarkingswerk te kry. So ... ek het die perde en waens gelaai en my kinders Wes toe verplaas, en gewerk vir 'n databasisbemarkingsfirma wat bemarkingsdatapakhuise in die hele koerantbedryf ontwerp, gebou en geïmplementeer het. Dit was fassinerende werk. Ek het ook saam met van die grootste koerante gewerk en persoonlik goeie toepassings in die bedryf ontwikkel.

Ek het meer as 'n dekade by die bedryf gehou en het goed gevaar vir myself. Ek is selfs in die bedryf benoem as een van die top 20 onder 40. Ek het vir verskeie tydskrifte in die bedryf geskryf en my ervaring aan die werk gesit en 'n uitstekende databasisbemarkingsinisiatief vir die plaaslike koerant opgebou. 'N Verandering in bestuur daar het minder klem gelê op databasisbemarking. Koerante word in my dekade deur enorme ondernemings verswelg, en dus is ondernemertalent nie iets wat u in die plaaslike koerant kon gebruik nie. Ek het uiteindelik besluit om die koerant en die bedryf agter te laat. Dit was 'n moeilike stap. Gelukkig het ek 'n bietjie druk gekry op pad uit. 🙂

My volgende jaar is spandeer om ander maatskappye te help om hul programme uit te bou, en uiteindelik het ek 'n wonderlike konsert gelewer ExactTarget. Dit is 'n fantastiese maatskappy, een van die snelgroeiendste private ondernemings in die Verenigde State. Hulle het 'n uitstekende produk en ek word nou uitgedaag om dit steeds beter te maak.

Dit is soms egter nie genoeg nie. Ek raak steeds opgewonde daaroor om The Indianapolis Colts, die sakekamer van Indianapolis, te help, 'n klomp webwerwe vir vriende en kollegas aan te bied en te ontwerp, deel te neem aan plaaslike bemarkingsgeleenthede en nuwe uitdagings aan te pak. Ek het gehelp om te begin Ek kies Indy!, 'n webwerf met voetsoolvlak waar mense kan verklaar waarom hulle Indianapolis kies. Dit is 'n webwerf wat momentum kry. Ek werk ook daaraan om my eie onderneming, Compendium Software, te begin, met 'n ander vennoot waar ek my blog-, tegnologie- en bemarkingservaring aan die werk kan sit. Ek hou daarvan om in 'n vinnige en woedende tempo te werk, en ek hou daarvan om met mense te werk wat 'n 'kan doen'-houding het.

Ek geniet dit om my 'linkerbrein' te oefen en illustrasies uit te bou met behulp van Photoshop en Illustrator. Dit verg heelwat kreatiwiteit. Vanaand het ek aan 'n logo vir 'n plaaslike groep, Rok Hollywood, gewerk. Ek het dit ongeveer 'n uur gelede aan hulle gestuur. Ek sal dit waarskynlik 'n paar keer oordoen op grond van hul terugvoer ... maar soos u sien, het ek pret:

Rok Hollywood

Die uiteinde is dat ek 38 is en nie weet wat ek wil wees as ek groot is nie! Ek weet wel dat ek baie goed is om tegniese oplossings vir baie moeilike probleme te vind en mense daaroor op te voed. Ek het 'n ontsaglike aptyt vir tegnologie. Ek het geen geduld vir mense wat verskonings maak nie, maar ek hou daarvan om mense te help wat om hulp vra. Daar is niks wat my meer bevredig as die glimlag op 'n kliënt nie.

Ek is 'n koning van alle ambagte (ek het ontwikkel uit 'n Jack), maar ek is nog steeds 'n meester van niks. Ek kan die politiek nie verdra nie, veral nie op kantoor nie. Ek hou nie daarvan om aan dinge te werk wat nie kwantifiseerbare doelwitte het nie. Ek haat vergaderings waar ons geen doel het nie (ek daag laat op en bring my PDA saam sodat ek e-pos kan stuur). Ek hou van laat werk ... my produktiefste tyd is gewoonlik tussen 10:20 en middernag. En ek hou daarvan om die oggend XNUMX keer te sluimer.

Dit alles en ek is 'n enkel pa! Die tyd saam met my kinders is fantasties. Ons sien nog films as ons kan en ons kuier baie saam. Albei my kinders is ongelooflik. O, ek sien uit na my eerste 'koffie-afspraak' oor 'n geruime tyd hierdie naweek ... dit is 'n deel van my brein wat ek al 'n geruime tyd nie meer gebruik het nie, en wens my geluk toe!

Genoeg oor my! Tyd vir slaperig.

2 Comments

  1. 1

    Ek was 'n enkelma vir die meeste van my kinderjare se kinderjare. Dit was die absoluut slegste deel van egskeiding - om my seuns vir lang tydperke nie te sien nie. Nou is hulle almal volwasse, en ek sien hulle nog minder. Koester die tye.

  2. 2

    Ek het eintlik baie tyd saam met hulle, Sterling. Ek het toesig oor die kinders. Een van die redes waarom ek die Midde-Ooste gekies het, was sodat hulle meer van hul ma kon sien, wat weer getroud is en in Louisville woon. Ek is nie seker wat ek sonder hulle sou gedoen het nie!

    Ek stem in: egskeiding. Dit is verskriklik vir almal wat betrokke is.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.