Bloggin 'is nie maklik nie! Selfs met Vox

vox blog

Update: Die Vox-platform is in 2010 gestaak.

Vanaf die afgelope tyd gee ek baie nadink oor die verskaffing van meer dokumentasie en selfs openbare toespraak oor blogging. Hoekom? Bloggin is nie maklik nie! Maatskappye besef dit ... om jouself 'kaal' op die internet te plaas, is dalk 'n goeie strategie. Behalwe die strategie en die inhoud, is die tegnologie egter.

Bloggin is nie maklik nie.

Natuurlik laat die groot bloggers dit eenvoudig lyk. Hulle gooi 'n blog op en ontvang duisende dollars in advertensies. Mense gooi vir hulle geld. Maar wat van Mom & Pop wat bloot 'n eenvoudige blog wil opstel oor hul besigheid of familie? Web analytics, outoriteit, optimalisering van soekenjins, rangorde, trackbacks, pings, post-slugs, kommentaar, terugvoer deur gebruikers, kategorieë, tagging, feeds, feed analytics, e-pos inskrywings ... dit is genoeg om iemand skreeuend te laat weghardloop!

Dit is vir my maklik, want ek het 'n jaar lank daaraan gewerk en elke komponent van blogging ontleed. Ek verstaan. Ek is 'n geek. Dit is my stokperdjie, werk en liefde.

Die nuwe kind op die blok is Vox. Ek het 'n paar skermkiekies van Vox gesien om inhoud (klank, video of beeld) in die boodskap te stoot en was beïndruk met hoe eenvoudig hulle dit gemaak het. Maar dit is waar maklik opgehou het.

Hier is 'n skermkiekie:

Vox

Daar is nie minder nie as 30 skakels op my blogblad vir dinge om te doen. Ek wou eenvoudig 'n prentjie vir die blog oplaai en die blogbeeld vir die profielbeeld verwar. As u uself as die volgende 'maklike' instrument vir blogging gaan noem, maak u dit seker beter. Ek kan 'n vriend van my nie na hierdie instrument stuur nie. Ek praat hulle eerder deur WordPress or Blogger.

Miskien is een van die probleme met Vox dat bloggers dit beïnvloed het deur bloggers. As SixApart werklik 'n eenvoudige blogplatform wou maak, moes hulle na mense gekyk het wat nog nooit vantevore geblog het nie. Ek is nie seker wat die aannemingskoers is om op Vox te klim nie, maar ek twyfel of dit skouspelagtig is.

2 Comments

  1. 1

    U maak 'n goeie punt Doug. Die toekoms en groei in blogging en mense wat na u blog kom, is die 'gewone' mense. Sommige mense wat miskien nie eens weet wat die term blogging vandag beteken nie.

  2. 2

    Ek het Vox gaan kyk toe dit die eerste keer ook van stapel gestuur is en was nie so beïndruk daarmee nie. Dit het 'n fyn rypbedekking, maar as dit diep af grawe, is dit nie so lekker of maklik om te gebruik nie. Ek dink hulle kan die stelsel te veel gebruik.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.