Hou stil en geniet van die wonderlike boodskappe ?!

shhh

Dit is eerder 'n vraag vir bespreking eerder as 'n opmerking. My ervaring met blogging is dat konsekwentheid alles is. As u lesers verwag om daagliks nuwe inhoud te hê, sal hulle daagliks na u webwerf terugkeer om die inhoud te kry. 'N Goeie vraag is:

Hoeveel keer sal 'n besoeker na u webwerf terugkeer om na nuwe inhoud te kyk voordat hulle dit gaan doen stop terugkeer?

Ek het onlangs 'n toets gedoen. Dit is nie 'n baie wetenskaplike benadering wat ek volg nie, maar toe ek 'n blogpos op Starbucks wat baie aandag gekry het (A), het ek besluit om laat dit ry om te sien wat sou gebeur.

Een interessante opmerking is dat die berig ongeveer 72 uur (B) gewild was nadat dit geskryf is. Dit het blykbaar 'n dag geneem vir mense om die inhoud te verteer en dan 'n ekstra dag om daarop te reageer en op hul blogs te skryf. Dit het op sy beurt weer vir 'n tweede dag verkeer na my webwerf besorg. Teen die derde dag (C) was die aandag egter verswak en het die blog teruggekeer na die normale vlakke van daaglikse besoekers (nie die 2,000 RSS-intekenare ingesluit nie).

klikagtige ontleding

Die feit dat die blog na normale vlakke teruggekeer het (totdat die Ingestelde sakrekenaar debuut) dui vir my aan dat die Digg or gestruikel hoewel dit bemoedigend is, is dit nie noodwendig die verkeer wat ek soek nie. Dit is die ware surfers - om interessante inhoud daar buite te vind, maar nie terug te keer vir meer nie. Ek is op soek na die mense wat terugkeer - die mense wat op my feed inteken, besoek gereeld en neem deel aan die besprekings wat ek hier gevoer het.

In 'n tipiese mediasituasie sou ek die gons laat voortgaan voordat ek dit met 'n nuwe boodskap en 'n nuwe onderwerp versteur het. Ek sou voortgegaan het om 'die golf te probeer ry', en miskien selfs die gesprek in 2 of 3 addisionele poste voort te sit. Alhoewel dit moontlik gehelp het om die aantal (B) te handhaaf tydelike besoekers wat my 48 tot 72 uur na die boodskap gevind het, het ek besluit dat ek daagliks sou moes post - vir my kern lesers (C) wat steeds na my blog terugkeer.

Dit is makliker om lesers te behou as om nuwe lesers aan te skaf. Om op daardie diggwagon te spring, is soos om van 'n marathon na 'n naelloop te beweeg. Die marathon bou kern leserspubliek, konsekwent en doelbewus beweeg, voldoen aan die verwagtinge van u kern intekenare. Die sprint is 'n uitputtende pandering om ander te laat kies om vir u te stem, die inhoud van 'n skakelaas te skryf en bloot daagliks 'n nuwe hoop tydelike lesers te probeer ophoop. U kan dit doen, maar ek is nie seker of u die wedloop sal kan voltooi of nie.

3 Comments

 1. 1

  Hallo Douglas,

  Ek dink jy het hiermee die spyker op die kop geslaan. Dit is miskien geskik vir groot media of organisasies om suksesvol te wees voordat hulle na hul volgende stap gaan, maar vir individuele blogs is dit baie sinvoller om gereeld en betekenisvolle berigte uit te stal om die gewone gehoor te spreek. Natuurlik is die af en toe 'n flits in die pandelwers of struikelblokke 'n goeie manier om dit na gewone mense om te skakel.

  Ek het 'n paar baie gewilde plasings op my blog gehad, maar die aandag sal na 'n week of so altyd afneem na die gereelde vlak van die gereelde besoek + bekeerlingvlak.

  Ek dink die skryf van inhoud wat gemik is op digg / lekker / struikel elke paar weke is van kardinale belang om nuwe mense op u webwerf te laat ontdek. Dit is dus 'n alledaagse marathon, maar in die naweke naellope 🙂

 2. 2
 3. 3

  Ek het presies dieselfde patroon van 'n siklus van 48 tot 72 uur opgemerk en probeer om dit te maksimeer met 'n hibriede tegniek om terug te keer na die gewilde pos, maar steeds sinvolle poste in die tou vir die gewone te voer. Die hoop is dat die herhaling van die nuwe trekpleister die beginners lank genoeg sal hou om die kwaliteit van die gewone tarief te erken. My leserspubliek is maar klein, maar sedert die gebruik van hierdie tegniek het ek my gemiddelde leserstal ('n lopende gemiddelde van tien dae) met ongeveer 25% oor die afgelope vier maande vergroot.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.