Hou stil en geniet van die wonderlike boodskappe ?!

shhh

Dit is eerder 'n vraag vir bespreking eerder as 'n opmerking. My ervaring met blogging is dat konsekwentheid alles is. As u lesers verwag om daagliks nuwe inhoud te hê, sal hulle daagliks na u webwerf terugkeer om die inhoud te kry. 'N Goeie vraag is:

Hoeveel keer sal 'n besoeker na u webwerf terugkeer om na nuwe inhoud te kyk voordat hulle dit gaan doen stop terugkeer?

Ek het onlangs 'n toets gedoen. Dit is nie baie wetenskaplik nie, maar toe ek 'n blogpos op Starbucks wat baie aandag gekry het (A), het ek besluit om laat dit ry om te sien wat sou gebeur.

Een interessante opmerking is dat die berig ongeveer 72 uur (B) gewild was nadat dit geskryf is. Dit het blykbaar 'n dag geneem vir mense om die inhoud te verteer en dan 'n ekstra dag om daarop te reageer en op hul blogs te skryf. Dit het op sy beurt weer vir 'n tweede dag verkeer na my webwerf besorg. Teen die derde dag (C) was die aandag egter verswak en het die blog teruggekeer na die normale vlakke van daaglikse besoekers (nie die 2,000 RSS-intekenare ingesluit nie).

klikagtige ontleding

Die feit dat die blog na normale vlakke teruggekeer het (totdat die Ingestelde sakrekenaar debuut) dui vir my aan dat die Digg or gestruikel hoewel dit bemoedigend is, is dit nie noodwendig die verkeer wat ek soek nie. Dit is die ware surfers - om interessante inhoud daar buite te vind, maar nie terug te keer vir meer nie. Ek is op soek na die mense wat terugkeer - die mense wat op my feed inteken, besoek gereeld en neem deel aan die besprekings wat ek hier gevoer het.

In 'n tipiese mediasituasie sou ek die gons laat voortgaan voordat ek dit met 'n nuwe boodskap en 'n nuwe onderwerp versteur het. Ek sou voortgegaan het om 'die golf te ry', en miskien selfs die gesprek in 2 of 3 addisionele poste voort te sit. Alhoewel dit moontlik gehelp het om die aantal (B) te handhaaf tydelike besoekers wat my 48 tot 72 uur na die boodskap gevind het, het ek besluit dat ek daagliks sou moes post - vir my kern lesers (C) wat steeds na my blog terugkeer.

Dit is makliker om lesers te behou as om nuwe lesers aan te skaf. Om op die diggwagon te spring, is soos om van 'n marathon na 'n naelloop te beweeg. Die marathon bou kern leserspubliek, konsekwent en doelbewus beweeg, voldoen aan die verwagtinge van u kern intekenare. Die sprint is 'n uitputtende poging om ander te laat stem om vir u te stem, om inhoud te skakel wat skakel, en om daagliks 'n nuwe hoop tydelike lesers te probeer ophoop. U kan dit doen, maar ek is nie seker of u die wedloop sal kan voltooi of nie.

3 Comments

 1. 1

  Hallo Douglas,

  Ek dink jy het die spyker op die kop hiermee geslaan. Dit is dalk geskik vir groot media of organisasies om op sukses te sit voordat hulle aanbeweeg na hul volgende stap, maar vir individuele blogs maak dit baie meer sin om te bly om gereelde en betekenisvolle plasings uit te laai om die gereelde gehoor aan te spreek. Natuurlik is die af en toe flits in die pan delwers of struikelblokke 'n goeie manier om hulle na gereelde om te skakel.

  Ek het 'n paar baie gewilde plasings op my blog gehad, maar die aandag sal altyd na 'n week of wat tot gereelde vlak afneem na die gereelde besoeke + bekeerlinge vlak.

  Ek dink die skryf van inhoud wat gemik is op digg / lekker / struikel elke paar weke is van kritieke belang om nuwe mense te kry om jou werf te ontdek. So, dit is 'n elke dag 'n marathon, maar naelloop in die naweke 🙂

 2. 2
 3. 3

  Ek het presies dieselfde patroon van 'n siklus van 48 tot 72 uur opgemerk en het probeer om dit te maksimeer met 'n hibriede tegniek om terug te keer na die gewilde pos, maar steeds betekenisvolle plasings in die tou vir die gereelde mense te voer. Die hoop is dat die herhaling van die nuwe besienswaardigheid die nuwelinge lank genoeg sal hou om die kwaliteit van die gewone tarief te erken. My leserspubliek is klein, maar sedert ek hierdie tegniek aangeneem het, het ek my gemiddelde lesertal ('n tien-dae rollende gemiddelde) oor die afgelope vier maande met ongeveer 25% laat groei.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.