Blogs en bloeisels: saad, onkruid, bestuif en groei

SaadGeredigeer: 9/1/2006
Een van die spanleiers by die werk het met my gesels oor 'n boek wat hy gelees het, wat basies bewys lewer dat baie min idees eintlik is. Gisteraand skryf ek 'n inskrywing op Ek kies Indy! om mense te laat weet wat my planne vir die webwerf was. Aangesien die gehoor nie tegnies besig was nie, wou ek die boodskap in 'n metafoor plaas wat 'n duidelike beeld sou gee. Aangesien Indiana bekend is vir sy landbou, het ek gekies Saad, onkruid, bestuif en groei.

Die idee het by my opgekom toe ek na 'n Web 2.0-plek op 'n ander webwerf gekyk het. Ek vra om verskoning dat ek nie onthou watter uitvoerende beampte dit gesê het nie, maar hy het 'seed & weed' genoem vir die bou van nuwe ondernemings op die internet. Ek het dit 'n stap verder geneem om te praat oor hoe ek gaan groei Ek kies Indy!

Blogs en bloeisels: Tuiniers gebruik hierdie tegnieke al honderde jare. Ons is bloot die nuwe ras.

U kan my lees inskrywing op daardie webwerf, maar dit is op enige blog van toepassing:

  • Saad: U moet nuttige inhoud aan u lesers verskaf. Dit plant die saadjies vir die terugkeer, sowel as nuwe lesers wat u vind.
  • Onkruid: U moet u stem sowel as u ontwerp fyn instel. Buiten die eenmalige berigte oor humor, 'n video van Colbert of u gesinsvakansie ... moet u u lesers inligting verskaf wat hulle van u verwag het.
  • Bestuif: U stem moet verder as u blog wees. Bloggers hou hul industrie, ander blogs, nuus dop ... en hulle reageer daarop. Om kommentaar by te voeg en u opinies oor ander plasings met behulp van trackbacks uit te spreek, bestuif die web met u saad. Wees ook oplettend vir diegene wat op u manier saad gooi ... dit is belangrik dat u dit erken. Blogging is kommunikasie = tweerigting.
  • groei: U oes (leserspubliek) sal groei namate u verder saai, onkruid en bestuif. Groei is ook deel van u verantwoordelikheid. Vergroot u kundigheid en vergroot u netwerk. Hou u groei van blogs dop deur goeie analitiese instrumente te gebruik, sodat u seker is dat u in die regte rigting op pad is.

Daar het jy dit! Blogs en bloeisels. Die metodes wat honderde jare deur tuiniers gebruik word, verskil nie van die metodes wat u benodig om 'n suksesvolle blog op te stel nie. Ons is bloot die nuwe ras tuiniers. Ons gewas is lesersgetalle, ons kunsmis is inligting, ons saad is plasings, ons plaas is ons blog, ons onkruid is mededingend, swak fokus en slegte ontwerp, en ons bestuiwingstegnieke is opmerkings, trackbacks, soekenjinoptimalisering en optimalisering van sosiale netwerke.

Volg die eenvoudige reëls van die boerdery, en u blog sal blom!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.