Word 'n handelsmerk van keuse

Depositphotos 19735551 s

In 'n onlangse berig, Seth Godin het 'n belangrike vraag gestel wat ek dink elke besigheidseienaar moet beantwoord: Hoekom jy? Hoekom nou?

Kom ons kyk in die meeste produk kategorieë, maar beslis in internet dienste het ons keuses. As dit by e-posverskaffers, webgashere en sagteware vir die bestuur van klanteverhoudinge kom, moet die slim sake-eienaar 'n potensiële hulpbron vra: met soveel keuses, waarom moet ek u kies?

Toe ek my besigheid begin, trek ek na die laagste prys, wat die meeste sake-eienaars doen. Maar ná 'n paar interaksies met goedkoop verskaffers, gewoonlik as iets verkeerd loop, het ek geleer dat my tyd waarde het. Dus, as ek aanlyn-instrumente en hulpbronne evalueer, het ek verskillende kriteria wat belangriker is as die prys.

  1. Vul die produk my vereiste. Alhoewel daar vandag 'n aantal CRM-instrumente beskikbaar is, gebruik ek dit Adres Twee, omdat dit ontwerp is deur iemand wat 'n besigheid soos ek bedryf. Die opskrifte, velde, dashboard-organisasie en maak sin vir my.
  2. Kan ek uitvind hoe dit werk sonder om 'n lang instruksiestuk te lees, of iemand my daardeur te laat loop. Ek het nie tyd vir lang demo's in die middel van die dag nie. En hoewel ek kan lees (eintlik baie goed), wil ek nie die tyd neem om deur die instruksies te gaan nie. Sagteware as 'n diens moet selfbedien word. Die gebruikerskoppelvlak moet intuïtief wees. Ek sal bereid wees om tyd vir gevorderde funksies te belê, maar gee my die basiese beginsels. My gunsteling voorbeeld van 'n eenvoudige gebruikerskoppelvlak: Konstante kontak (Ek hou van die plaaslike bevolking, en ek haat die feit dat ek nie een van Indianapolis-gebaseerde e-posmaatskappye kan onderskryf nie, maar ek het niks so maklik gevind om te gebruik nie)
  3. Mense aangedryf tegniese ondersteuning. Wanneer ek dit oorweeg om aan te meld vir 'n aanlynhulpmiddel, is een van die eerste dinge wat ek doen, voordat ek my kredietkaart aan hulle gee, om hul ondersteuningslyn te bel. Ek wil weet hoeveel rye van 2,3,2,1,1,1,1,1 # ek moet deurhardloop voordat ek 'n lewendige persoon kry. En wanneer ek dit doen, werk hulle van 'n draaiboek af, met 'n spesifieke stel vrae, of is hulle in staat om na myne te luister? Bel aanlyn vormbouers Vormstapel tegniese ondersteuning of Voorsien en jy sal sien wat ek bedoel. Regte mense, met die vermoë om u vrae te verstaan. Terwyl GoDaddy beter geword het, is die wag nog te lank en is die hoeveelheid inligting wat u hoef te hê net om 'n vraag te beantwoord, onredelik.

Hierdie is my 'Hoekom jy, hoekom nou”Kriteria. Miskien is ek nie u teikenkliënt nie. As ek dit nie is nie, kan u my opinies ignoreer. Maar moenie aanvaar dat u die beslissingskriteria vir u klante ken nie. Neem die tyd om u klante te vra waarom hulle u gekies het, en verbeter u aflewering ten opsigte van hierdie aspekte en die prys sal amper irrelevant word.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.