Want dit lyk of jy probeer!

volgJa! Ja! Ja! Omdat dit "lyk soos jy probeer ”, sê Seth skryf. 'N Liewe vriend van my is buite die stad en vergader met 'n organisasie oor 'n mooi posisie by hulle. Ek het gestry, gesmeek en by hom gesmeek om 'n pak te dra. Dit is 'n posisie waar 'n saak gepas is en volledig binne die aangebied salaris is. Ek het alles probeer ... geen beweging nie.

'Ek doen nie pakke nie', sê hy.
'Jy moet!', Sê ek.
"Ek het gevra en hulle het gesê dat hulle almal jeans dra", sê hy.
"So what !?", sê ek.

Hy het nie 'n pak gedra nie.

Nou toegestaan, sal hy heel waarskynlik die aanbod kry. Ek betwyfel nie sy ongelooflike vermoë of sy persoonlikheid, dryfkrag en toewyding nie. Ek het gevoel dat hy 'ou skool' was wat vir hom gesê het om 'n pak te dra. Ek en hy werk albei vir uitgeklee en gemaklik geselskap. Dit was nie altyd so nie, ek het vir maatskappye gewerk waar ek elke dag 'n das gegooi het. Ek gee nie om nie ... laat my belangrik voel. Dit moet, moet ek erken. 🙂

Ek het eenvoudig nie 'n goeie antwoord vir hom gehad toe ek hom aangehou het nie, maar ek is seker dat 'n pak 'n beter aanbod, beter opsies, beter iets sou gehad het! Miskien net addisionele respek. 'N Pak is bloot 'n belegging in jouself. Dra die pak, kry die kontant ... sit dit in die droogskoonmakers tot die volgende keer. Wat is die ondergang? Niemand lag vir 'n ou in 'n pak nie. Maar hulle lag miskien vir die ou in jeans.

In die verlede het ek persoonlik die besluit geneem om nie huur mense in weens hul kleredrag en higiëne. Dit is jammer ... maar ek het hulle verbygegaan al was hulle baie talentvol. Hoekom? Ek het nog nooit daaraan gedink nie, maar Seth het dit op die kop geslaan ... dit is omdat hulle nie was nie probeer. Die man (of gal) in die pak was probeer. Hulle het die sokkies aangetrek, die skoene geskyn, die Windsor drie keer vasgemaak, die kraagpennetjies in gesit ... en die baadjie drie keer aan en uitgetrek sodat dit nie kreukel nie. Wat 'n pyn! Maar hulle het dit gedoen. Hoekom? Omdat hulle probeer het!

Is dit verkeerd? Word ek oud?

Ek wens ek het hierdie inskrywing 'n paar weke gelede gelees, sodat ek hom kon antwoord. Net soos Seth praat oor die bemarkingsballonne by die motorverkoopplek, maak 'n pak jy lyk asof jy probeer.

2 Comments

  1. 1

    Ek stem heeltemal saam Doug. Ek sal selfs 'n mooi kapsel en blink skoene by die mengsel voeg. Vir my as die persoon nie genoeg omgee om 'n goeie indruk te maak nie. Wat jou laat dink hy sal genoeg omgee om sy werk goed te doen of genoeg omgee vir jou onderneming. Dit gaan nie altyd oor vermoë en breine nie. Daar is baie slim mense. Dit gaan regtig oor passie en dryfkrag.

  2. 2

    Stem ook saam. Ek was trots daarop dat ek nooit 'n pak aangehad het nie (dit was omtrent die enigste een op die gradedag, om maar 'n voorbeeld te noem). Maar sedert ek my eie onderneming begin het en 'n aantal kliëntevergaderings gehad het, het ek geleer (en nie net aanvaar nie) dat dit sinvol is om aan te trek. Dit is 'n manier om te sê dat u ernstig is oor wat u doen. Dat u u kliënt respekteer. Dat jy nadink oor wat jy doen.
    By latere vergaderings (of, in die geval van 'n vriend), kan u altyd aantrek. Maar nooit meer gemaklik as wat u kliënt nie!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.