Wat is Nofollow, Dofollow, UGC of gesponsorde skakels? Waarom maak rugskakels saak vir soekranglyste?

Terugskakels: Nofollow, Dofollow, UGC, Sponsored, Linkbuilding

Elke dag word my posbus oorval met spamming-SEO-ondernemings wat smeek om skakels in my inhoud te plaas. Dit is 'n eindelose stroom versoeke en dit irriteer my regtig. Hier is hoe die e-pos gewoonlik verloop ...

Geagte Martech Zone,

Ek het opgemerk dat u hierdie wonderlike artikel oor [sleutelwoord] geskryf het. Ons het ook 'n gedetailleerde artikel hieroor geskryf. Ek dink dit sal 'n uitstekende toevoeging tot u artikel wees. Laat weet my asseblief as u ons artikel met 'n skakel kan verwys.

onderteken,
Susan James

Eerstens skryf hulle altyd die artikel asof hulle my probeer help en my inhoud verbeter as ek presies weet wat hulle probeer doen ... plaas 'n back. Terwyl soekenjins u bladsye op grond van die inhoud behoorlik indekseer, sal die bladsye rangskik volgens die aantal relevante webwerwe van hoë gehalte wat daarna verwys.

Wat is 'n Nofollow-skakel? Volg u Link?

A Nofollow skakel word in die ankerplaat HTML gebruik om vir die soekenjin te sê om die skakel te ignoreer as dit kom by die oordrag van enige owerheid. Dit is hoe dit lyk in die rou HTML:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Terwyl die soekenjiner my bladsy deursoek, my inhoud indekseer en die terugskakels bepaal om gesag aan bronne te verleen, ignoreer dit die nofollow skakels. As ek egter na die bestemmingsblad gekoppel het binne die inhoud wat ek geskryf het, het die ankermerke nie die nofollow-kenmerk nie. Dit word genoem Dofollow-skakels. Standaard gaan elke skakel deur die ranglys, tensy die rel-kenmerk bygevoeg word en die kwaliteit van die skakel bepaal word.

Interessant genoeg word nofollow-skakels nog steeds in Google Search Console vertoon. Dit is waarom:

Dus help Dofollow-skakels my plek?

Toe die vermoë ontdek word om ranglyste deur middel van terugskakeling te manipuleer, het 'n bedryf van 'n miljard dollar oornag begin om kliënte te help om in die geledere te beweeg. SEO-ondernemings word outomaties en gebou skakelplase en op die gas getrap om die soekenjins te manipuleer. Natuurlik het Google opgemerk ... en dit het alles neergestort.

Google het sy algoritmes verbeter om die rangorde van webwerwe waarmee terugskakels opgebou is, te monitor relevante, gesaghebbende domeine. Dus, nee ... die byvoeging van skakels waar ook al, help jou nie. Om skakels op baie relevante en gesaghebbende webwerwe in te win, sal u help. Inteendeel, skakelspamming sal waarskynlik u vermoë om te rangskik, benadeel, aangesien die intelligensie van Google ook manipulasie kan onderskei en u daarvoor kan straf.

Saak die skakelteks saak?

As mense artikels by my indien, sien ek gereeld dat hulle te veel voor die hand liggende sleutelwoorde in hul ankerteks gebruik. Ek glo regtig nie dat die algoritmes van Google so belaglik eenvoudig is dat die teks in u skakel die enigste sleutelwoorde is wat saak maak nie. Ek sal nie verbaas wees as Google die kontekstuele inhoud rondom die skakel ontleed nie. Ek dink nie u hoef so duidelik te wees met u skakels nie. As u twyfel, beveel ek my kliënte aan om te doen wat die beste vir die leser is. Dit is waarom ek knoppies gebruik as ek regtig wil hê dat mense 'n uitgaande skakel moet sien en klik.

En moenie vergeet dat die ankerplaatjie albei bied nie teks sowel as 'n titel vir u skakel. Titels is 'n toeganklikheidskenmerk om skermlesers te help om die skakel na hul gebruikers te beskryf. Die meeste blaaiers vertoon dit egter ook. SEO-ghoeroes stem nie saam of die opstel van titelteks u ranglys vir die gebruikte sleutelwoorde kan help nie. Hoe dit ook al sy, ek dink dit is 'n wonderlike oefening en voeg 'n bietjie pizazz by as iemand oor jou skakel muis en 'n wenk aangebied word.

<a href="https://dknewmedia.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Wat van geborgde skakels?

Hier is nog 'n e-pos wat ek daagliks ontvang. Ek beantwoord dit eintlik ... vra die persoon of hy my regtig vra om my reputasie in gevaar te stel, deur die regering beboet te word en van die soekenjins verwyder te word. Dit is 'n belaglike versoek. So, soms reageer ek net en sê vir hulle dat ek bly sal wees daaraan ... dit kos hulle net $ 18,942,324.13 per terugskakel. Ek wag nog steeds op iemand om die geld te bedraad.

Geagte Martech Zone,

Ek het opgemerk dat u hierdie wonderlike artikel oor [sleutelwoord] geskryf het. Ons wil u betaal om 'n skakel in u artikel te plaas om na ons artikel [hier] te wys. Hoeveel kos dit om vir die dofollow-skakel te betaal?

onderteken,
Susan James

Dit is regtig irriterend, want dit vra my letterlik om 'n paar dinge te doen:

 1. In stryd met Google se diensvoorwaardes - hulle vra my om my betaalde skakel na Google se crawlers te verbloem:

Enige skakels wat bedoel is om te manipuleer PageRank of 'n werf se ranglys in Google-soekresultate kan beskou word as deel van 'n skakelskema en 'n skending van Google s'n Webmeesterriglyne

Google Skakel skemas

 1. Skending van federale regulasies - hulle vra my om FTC-riglyne oor endossemente te oortree.

As daar 'n verband bestaan ​​tussen 'n onderskrywer en die bemarker wat verbruikers nie sou verwag nie, en dit sou beïnvloed hoe verbruikers die goedkeuring beoordeel, moet die verband bekend gemaak word. 

FTC-endossementgids

 1. Skending van my lesers se vertroue - hulle vra my om vir my eie gehoor te lieg! 'N gehoor waarmee ek 15 jaar gewerk het om 'n aanhang te bou en vertroue te kry. Dit is gewetenloos. Dit is ook presies waarom u sal sien dat ek elke verhouding in elke artikel openbaar - of dit nou 'n skakel is of 'n vriend in die besigheid.

Google het vroeër gevra dat geborgde skakels die nofollow eienskap. Hulle het dit egter nou aangepas en het 'n nuwe geborgde kenmerk vir betaalde skakels:

Merk skakels wat advertensies of betaalde plasings is (gewoonlik betaalde skakels genoem) met die geborgde waarde.

Google, kwalifiseer uitgaande skakels

Hierdie skakels is soos volg gestruktureer:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Waarom skryf agterskakels nie net kommentaar nie?

Toe PageRank vir die eerste keer bespreek is en blogs na die toneel beweeg, was kommentaar redelik algemeen. Dit was nie net die sentrale plek om 'n bespreking te voer nie (voor Facebook en Twitter), maar dit het ook die rang gehaal toe u u outeurbesonderhede ingevul het en 'n skakel in u kommentaar ingesluit het. Kommentaarpos is gebore (en is deesdae nog steeds 'n probleem). Dit het nie lank geduur voordat inhoudbestuurstelsels en kommentaarstelsels Nofollow-skakels ingestel het op profiele en kommentaar van skrywers van kommentaar nie.

Google het eintlik 'n ander eienskap hiervoor ondersteun, ugc. UGC is 'n afkorting vir inhoud wat deur gebruikers gegenereer word.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

U kan ook kombinasies van die eienskappe gebruik. In WordPress lyk 'n opmerking byvoorbeeld soos volg:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Ekstern is 'n ander eienskap wat deurkruipers moet weet dat die skakel na 'n eksterne site.

Moet u Backlink-uitreike doen om meer Dofollow-skakels te kry?

Dit is eerlikwaar 'n groot twispunt by my. Die spam-e-posse wat ek hierbo verstrek het, is regtig irriterend en ek kan dit nie verdra nie. Ek glo vas dat u dit moet doen verdien skakels, vra nie daarvoor nie. My goeie vriend Tom Brodbeck het dit gepas genoem skakelleer. Ek skakel na duisende webwerwe en artikels van my webwerf af ... omdat hulle die skakel verdien het.

Dit gesê, ek het geen probleem daarmee dat 'n besigheid na my uitreik en vra of hulle 'n artikel van waarde vir my gehoor kan skryf nie. En dit is nie ongewoon dat daar 'n dofollow skakel binne daardie artikel. Ek verwerp baie artikels omdat die mense wat dit indien, 'n aaklige artikel bevat met 'n duidelike terugskakel daarin. Maar ek publiseer nog baie meer fantastiese artikels, en die skakel wat die skrywer gebruik, sal vir my lesers van waarde wees.

Ek doen nie 'n uitreik nie ... en ek het byna 110,000 XNUMX skakels waarna terugskakel Martech Zone. Ek dink dit is 'n bewys van die kwaliteit van die artikels wat ek op hierdie webwerf toelaat. Bestee u tyd aan die publisering van merkwaardige inhoud ... en terugskakels sal volg.

27 Comments

 1. 1

  Dankie dat u die Dofollow-inprop Doug gewys het. Ek was bewus daarvan dat WordPress rel = ”nofollow” by skakels in kommentaar gevoeg het, en ek stem beslis saam met u logika dat solank kommentaar gemodereer word, enige relevante skakels wat in die kommentaar agterbly, hul eer verdien.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Is daar 'n manier om te kies watter skakel ek wil laat volg (sjoe, nuuskierige taalkonstruksie wat ek gemaak het)? Die rede is dat wanneer ek na 'n gekke webwerf verwys met slegte inligting daarop, dit nie te veel sal bevorder nie. Nie as 'n sensuur nie (as ek verwys na byvoorbeeld politieke mening wat baie anders is as my eie, maar as dit gegrond en goed gestel is, het ek geen probleem om dit te bevorder nie), maar as 'n manier om entropie te beveg en af ​​te grawe gek inhoud.

  Ek het geen probleem met die redigering van skakels nie. Ek wysig gewoonlik opmerkings om uitgaande skakels van Google Analytics, skakeltitels en besoekers se tipografie vas te stel, maar dit sou goed wees om dit in 'n sekere mate te outomatiseer.

 5. 5

  Seker, dieUg! U kan rel = "nofollow" byvoeg binne enige skakel wat u nie wil hê dat Google moet rangskik nie. Voorbeeld:
  <a href="http://www.donotgoogle.com" rel="nofollow">

 6. 6

  Ja, dit is miskien makliker as om dit te probeer verwyder. Ek hou al die elemente wat so gereeld in my Opera se notas is (baie handig om stukke, stukke en kode-uittreksels te alle tye reg in u blaaier te hê), dus is dit net kopie-plak vir my.

 7. 7
 8. 8

  Ek stem saam Doug. As u moeite doen om elke opmerking in elk geval te lees en te modereer (wat u behoort te wees), is dit sinvol om opmerkings met 'n regte skakel te beloon.

  As gevolg hiervan sal u meer "Great post" -opmerkings kry, maar dit gaan in elk geval direk in die asblik.

  Die voor die hand liggende spammers het name soos 'SEO expert' of 'Web design Atlanta' of 'n sleutelwoord gelaai. Die regte mense het gewoonlik regte name soos "Lisa" of "Robert".

 9. 9
 10. 11

  Ek bestuur 'n webwerf wat deur Drupal aangedryf word, en dit word geïnstalleer sonder rel = nofollow, en u moet 'n inprop installeer om dit by te voeg. Ek wou dit egter 'n rukkie doen, maar besef dat die enigste rede hiervoor 'n kinderlike gevoel is dat die kommentaar wat ek op ander mense se webwerwe lewer nie my bladsyrang gee nie. Ek het besluit om dit te laat staan ​​soos dit is.

  Die meeste mense modereer hul opmerkings, en waarom straf diegene wat die tyd neem om 'n nuttige kommentaar op die webwerf te lewer?

  Ek het 'n opmerkingsbeleid op my webwerf gevoeg, sodat ek nie sleg hoef te voel om die opmerkings in die grys gebied te verwyder nie.

  As iemand byvoorbeeld 'n opmerking agterlaat met die opskrif "mooi webwerf", stel ek voor dat u die opmerking verwyder, tensy hulle die URL-veld leeg laat. Sonder so 'n beleid het ek my verplig om die skakel na te gaan en op grond van die webwerf te besluit.

 11. 12
  • 13

   Ja, nie alle soekenjins respekteer nie-volg nie. Dit gebeur net so dat Google, hoewel hy die groot seun op die blok is, dit wel doen. Ek is nie seker oor Live, Ask of Yahoo! Gegrawe kan word om uit te vind.

 12. 14

  Goeie werk - ek is baie anti-nofollow.

  Enige skakel moet getel word, of u moet nie toelaat dat die skakel bestaan ​​nie. Ek weet van mense wat doelbewus nofollow by skakels in hul plasings voeg, sodat hulle nie 'n klomp uitgaande skakels het nie, met die teorie dat webwerwe wat meer as wat daaraan gekoppel is, 'n laer PR kry.

  Dit ontstel my tot geen einde nie.

 13. 15
 14. 16

  IMO rel = “nofollow” is absoluut nutteloos, dit sal nie kommentaar strooipos stop nie, omdat spammers sagteware gebruik. Die beste oplossing teen kommentaarspammers is invoegtoepassings soos Akismet, slegte gedrag en captchas of menslike vrae.

 15. 17
 16. 18

  Hallo, ek wil graag vra of WordPress, Yahoo 360, Blogger, ens. "Nofollow" in blogposte gebruik. ie As ek 'n berig in my blog skryf en 'n skakel daarin plaas, verander die skakel in my boodskap na rel = nofollow?

 17. 19

  Baie dankie vir die uitstekende artikel oor die no follow-kenmerk. Omdat dit standaard in WordPress geïnstalleer word, vermoed ek dat baie mense nie eens weet dat dit daar is nie.

  Ek dink dat 'n beleid om kommentaar op 'n individuele basis toe te laat of te weier, eerder as om dit net af te gradeer, 'n baie beter benadering is.

 18. 20

  Dankie vir hierdie boodskap! Ek weet dat ek dit effens te laat vind, maar ek het net begin blog en probeer agterkom waarom die hew wordpress dit nie in my skakels plaas nie. Ek sal dofollow insit danksy die vind van u blog, miskien sal dit meer kommentaar en interaksie op my newby-blog aanmoedig.

  • 21

   Hallo DG,

   Ek is nie seker hoeveel dit direk help met deelname nie. Ek dink wel dat 'voëls van 'n veer saamvlieg', sodat u meer geneig is om kontak te maak met ander blogs wat nie nofollow gebruik nie. Op die lange duur dink ek dat daar voordeel is.

   Ek hou net daarvan, want ek glo dat baie van my sukses met blogging die gevolg was van die deelname van mense soos u aan die gesprek. Waarom moet ek al die voordele kry ?!

   Cheers!
   Doug

 19. 22

  Dankie vir hierdie inligting Doug, ek het rel-tags handmatig by my skakels gevoeg, maar ek het nooit eers hierdie benadering vir kommentaar oorweeg nie. Dit is egter sinvol, ek sal dit waarskynlik begin, aangesien ek my kommentaar in 'n groot mate gemodereer het.

 20. 23

  Hallo, ek het 'n paar dae gelede die DoFollow-invoegtoepassing geïnstalleer, en ek het 'n paar dankies ontvang van 'n paar klein blogs waarna ek gekoppel het in my artikels en kommentaar.

  Uitstekende inisiatief ook, maar NET in kombinasie met 'n streng opmerking / gebruikersbestuur, anders word blogs vinniger as ons dink.

 21. 24

  doug, hierdie nofollow-ding was regtig pynlik vir beide die blogger en die wettige kommentator ... ek wens net dat iemand 'n invoegtoepassing kan skep wat nofollow in staat sal stel / deaktiveer na willekeur van die admin. alle nofollo-invoegtoepassings wat ek gebruik het, verwyder die nofollow-tag op alle kommentaar en / of kommentator. soos u gesê het, is party mense kieskeurig om hul gebruikers se kommentaar goed te keur

 22. 26

  die snaakse ding is dat die meerderheid van diegene wat 'nofollow' voorstaan ​​'nofollow-kenmerke op hul webwerwe / blogs het .... is dit nie snaaks dat mense iets sê en 'n ander doen nie? jy het my bewondering dat ek 'n dofollow hier het, net soos in my blog ... ek is nie net seker hoe dit my PR op Google sal beïnvloed nie.

 23. 27

  Dankie dat u dit verduidelik het. Ek het net 'n webwerf begin en kyk na al die blogopsies. Ongelukkig stink die ingeslote blogsagteware wat ek saam met my webwerf kan gebruik, op ys, en ek het daaraan gedink om WordPress te gebruik, dus dankie dat u oor die volgende of geen navolgingsprobleem praat. Ek het twee webwerwe, een sonder google-terugskakels, en die ander dag het my tweede webwerf uit die bloute 2 google-terugskakels vertoon, en ek was baie opgewonde! Ek het die heeltyd op blogs geplaas en nie eers geweet dat u 'n skakel op die manier kan kry nie, (duh, beginner!) En ewe skielik het ek 10 skakels van Dawud Miracle gehad - wie is hy? Ek het die skakel na sy webwerf gevolg en besef dat dit een van die vele blogs was waarop ek gepos het, dankie Miracle, dit was 'n wonderwerk !!! Toe wonder ek hoe dit gebeur het, en waarom dit nie voorheen gebeur het nie! So nou kry ek dit. As ek my blog-sagteware oplaai, sal ek beslis die volgende hê, nie die no-follow-tipe nie. Daar is genoeg sukses vir ons almal ...

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.