Wat is Nofollow, Dofollow, UGC of gesponsorde skakels? Waarom maak rugskakels saak vir soekranglyste?

Terugskakels: Nofollow, Dofollow, UGC, Sponsored, Linkbuilding

Elke dag word my posbus oorval met spamming-SEO-ondernemings wat smeek om skakels in my inhoud te plaas. Dit is 'n eindelose stroom versoeke en dit irriteer my regtig. Hier is hoe die e-pos gewoonlik verloop ...

Geagte Martech Zone,

Ek het opgemerk dat u hierdie wonderlike artikel oor [sleutelwoord] geskryf het. Ons het ook 'n gedetailleerde artikel hieroor geskryf. Ek dink dit sal 'n uitstekende toevoeging tot u artikel wees. Laat weet my asseblief as u ons artikel met 'n skakel kan verwys.

onderteken,
Susan James

Eerstens skryf hulle altyd die artikel asof hulle my probeer help en my inhoud verbeter as ek presies weet wat hulle probeer doen ... plaas 'n back. Terwyl soekenjins u bladsye op grond van die inhoud behoorlik indekseer, sal die bladsye rangskik volgens die aantal relevante webwerwe van hoë gehalte wat daarna verwys.

Wat is 'n Nofollow-skakel? Volg u Link?

A Nofollow skakel word in die ankerplaat HTML gebruik om vir die soekenjin te sê om die skakel te ignoreer as dit kom by die oordrag van enige owerheid. Dit is hoe dit lyk in die rou HTML:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Terwyl die soekenjiner my bladsy deursoek, my inhoud indekseer en die terugskakels bepaal om gesag aan bronne te verleen, ignoreer dit die nofollow skakels. As ek egter na die bestemmingsblad gekoppel het binne die inhoud wat ek geskryf het, het die ankermerke nie die nofollow-kenmerk nie. Dit word genoem Dofollow-skakels. Standaard gaan elke skakel deur die ranglys, tensy die rel-kenmerk bygevoeg word en die kwaliteit van die skakel bepaal word.

Interessant genoeg word nofollow-skakels nog steeds in Google Search Console vertoon. Dit is waarom:

Dus help Dofollow-skakels my plek?

Toe die vermoë ontdek word om ranglyste deur middel van terugskakeling te manipuleer, het 'n bedryf van 'n miljard dollar oornag begin om kliënte te help om in die geledere te beweeg. SEO-ondernemings word outomaties en gebou skakelplase en op die gas getrap om die soekenjins te manipuleer. Natuurlik het Google opgemerk ... en dit het alles neergestort.

Google het sy algoritmes verbeter om die rangorde van webwerwe waarmee terugskakels opgebou is, te monitor relevante, gesaghebbende domeine. Dus, nee ... die byvoeging van skakels waar ook al, help jou nie. Om skakels op baie relevante en gesaghebbende webwerwe in te win, sal u help. Inteendeel, skakelspamming sal waarskynlik u vermoë om te rangskik, benadeel, aangesien die intelligensie van Google ook manipulasie kan onderskei en u daarvoor kan straf.

Saak die skakelteks saak?

As mense artikels by my indien, sien ek gereeld dat hulle te veel voor die hand liggende sleutelwoorde in hul ankerteks gebruik. Ek glo regtig nie dat die algoritmes van Google so belaglik eenvoudig is dat die teks in u skakel die enigste sleutelwoorde is wat saak maak nie. Ek sal nie verbaas wees as Google die kontekstuele inhoud rondom die skakel ontleed nie. Ek dink nie u hoef so duidelik te wees met u skakels nie. As u twyfel, beveel ek my kliënte aan om te doen wat die beste vir die leser is. Dit is waarom ek knoppies gebruik as ek regtig wil hê dat mense 'n uitgaande skakel moet sien en klik.

En moenie vergeet dat die ankerplaatjie albei bied nie teks sowel as 'n titel vir u skakel. Titels is 'n toeganklikheidskenmerk om skermlesers te help om die skakel na hul gebruikers te beskryf. Die meeste blaaiers vertoon dit egter ook. SEO-ghoeroes stem nie saam of die opstel van titelteks u ranglys vir die gebruikte sleutelwoorde kan help nie. Hoe dit ook al sy, ek dink dit is 'n wonderlike oefening en voeg 'n bietjie pizazz by as iemand oor jou skakel muis en 'n wenk aangebied word.

<a href="https://highbridgeconsultants.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Wat van geborgde skakels?

Hier is nog 'n e-pos wat ek daagliks ontvang. Ek beantwoord dit eintlik ... vra die persoon of hy my regtig vra om my reputasie in gevaar te stel, deur die regering beboet te word en van die soekenjins verwyder te word. Dit is 'n belaglike versoek. So, soms reageer ek net en sê vir hulle dat ek bly sal wees daaraan ... dit kos hulle net $ 18,942,324.13 per terugskakel. Ek wag nog steeds op iemand om die geld te bedraad.

Geagte Martech Zone,

Ek het opgemerk dat u hierdie wonderlike artikel oor [sleutelwoord] geskryf het. Ons wil u betaal om 'n skakel in u artikel te plaas om na ons artikel [hier] te wys. Hoeveel kos dit om vir die dofollow-skakel te betaal?

onderteken,
Susan James

Dit is regtig irriterend, want dit vra my letterlik om 'n paar dinge te doen:

 1. In stryd met Google se diensvoorwaardes - hulle vra my om my betaalde skakel na Google se crawlers te verbloem:

Enige skakels wat bedoel is om te manipuleer PageRank of 'n werf se ranglys in Google-soekresultate kan beskou word as deel van 'n skakelskema en 'n skending van Google s'n Webmeesterriglyne

Google Skakel skemas

 1. Skending van federale regulasies - hulle vra my om FTC-riglyne oor endossemente te oortree.

As daar 'n verband bestaan ​​tussen 'n onderskrywer en die bemarker wat verbruikers nie sou verwag nie, en dit sou beïnvloed hoe verbruikers die goedkeuring beoordeel, moet die verband bekend gemaak word. 

FTC-endossementgids

 1. Skending van my lesers se vertroue - hulle vra my om vir my eie gehoor te lieg! 'N gehoor waarmee ek 15 jaar gewerk het om 'n aanhang te bou en vertroue te kry. Dit is gewetenloos. Dit is ook presies waarom u sal sien dat ek elke verhouding in elke artikel openbaar - of dit nou 'n skakel is of 'n vriend in die besigheid.

Google het vroeër gevra dat geborgde skakels die nofollow eienskap. Hulle het dit egter nou aangepas en het 'n nuwe geborgde kenmerk vir betaalde skakels:

Merk skakels wat advertensies of betaalde plasings is (gewoonlik betaalde skakels genoem) met die geborgde waarde.

Google, kwalifiseer uitgaande skakels

Hierdie skakels is soos volg gestruktureer:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Waarom skryf agterskakels nie net kommentaar nie?

Toe PageRank vir die eerste keer bespreek is en blogs na die toneel beweeg, was kommentaar redelik algemeen. Dit was nie net die sentrale plek om 'n bespreking te voer nie (voor Facebook en Twitter), maar dit het ook die rang gehaal toe u u outeurbesonderhede ingevul het en 'n skakel in u kommentaar ingesluit het. Kommentaarpos is gebore (en is deesdae nog steeds 'n probleem). Dit het nie lank geduur voordat inhoudbestuurstelsels en kommentaarstelsels Nofollow-skakels ingestel het op profiele en kommentaar van skrywers van kommentaar nie.

Google het eintlik 'n ander eienskap hiervoor ondersteun, ugc. UGC is 'n afkorting vir inhoud wat deur gebruikers gegenereer word.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

U kan ook kombinasies van die eienskappe gebruik. In WordPress lyk 'n opmerking byvoorbeeld soos volg:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Ekstern is 'n ander eienskap wat deurkruipers moet weet dat die skakel na 'n eksterne site.

Moet u Backlink-uitreike doen om meer Dofollow-skakels te kry?

Dit is eerlikwaar 'n groot twispunt by my. Die spam-e-posse wat ek hierbo verstrek het, is regtig irriterend en ek kan dit nie verdra nie. Ek glo vas dat u dit moet doen verdien skakels, vra nie daarvoor nie. My goeie vriend Tom Brodbeck het dit gepas genoem skakelleer. Ek skakel na duisende webwerwe en artikels van my webwerf af ... omdat hulle die skakel verdien het.

Dit gesê, ek het geen probleem daarmee dat 'n besigheid na my uitreik en vra of hulle 'n artikel van waarde vir my gehoor kan skryf nie. En dit is nie ongewoon dat daar 'n dofollow skakel binne daardie artikel. Ek verwerp baie artikels omdat die mense wat dit indien, 'n aaklige artikel bevat met 'n duidelike terugskakel daarin. Maar ek publiseer nog baie meer fantastiese artikels, en die skakel wat die skrywer gebruik, sal vir my lesers van waarde wees.

Ek doen nie 'n uitreik nie ... en ek het byna 110,000 XNUMX skakels waarna terugskakel Martech Zone. Ek dink dit is 'n bewys van die kwaliteit van die artikels wat ek op hierdie webwerf toelaat. Bestee u tyd aan die publisering van merkwaardige inhoud ... en terugskakels sal volg.

29 Comments

 1. 1

  Dankie dat jy die Dofollow-inprop Doug uitgewys het. Ek was bewus daarvan dat WordPress rel=”nofollow” by skakels in kommentaar gevoeg het, en ek stem beslis saam met jou logika dat solank opmerkings gemodereer word, enige relevante skakels wat in die kommentaar gelaat word, hul eer verdien.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Is daar 'n manier om te kies watter skakel ek wil laat volg (sjoe, nuuskierige taalkonstruksie wat ek gemaak het)? Die rede is dat wanneer ek na een of ander kak webwerf verwys met swak inligting daarop, sal ek dit liewer nie te veel bevorder nie. Nie as 'n sensuur nie (as ek verwys na byvoorbeeld politieke mening wat baie anders is as my eie, maar as dit goed gefundeer en goed gestel is, het ek geen probleem om dit te bevorder nie), maar as 'n manier om entropie te beveg en af ​​te grawe mal inhoud.

  Ek het geen probleem om skakels met die hand te redigeer nie. Ek redigeer gewoonlik opmerkings om Google Analytics uitgaande skakels by te voeg, skakeltitels en besoekerstipografie reg te stel, maar dit sal lekker wees om dit tot 'n mate te outomatiseer.

 5. 5

  Natuurlik, die Ug! Jy kan rel=”nofollow” by enige skakel voeg wat jy nie wil hê Google moet rangskik nie. Voorbeeld:
  <a href="http://www.donotgoogle.com" rel="nofollow">

 6. 6

  Ja, dit is dalk makliker as om hulle te probeer uitvee. Ek hou al die elemente wat dikwels gebruik word soos dit in my Opera's Notes (baie handig om te alle tye stukkies, stukke en kodebrokkies reg binne jou blaaier te hê), so dit is eintlik net kopieer-plak vir my.

 7. 7
 8. 8

  Ek stem saam Doug. As jy in elk geval die moeite doen om elke opmerking te lees en te modereer (wat jy behoort te wees), dan maak dit sin om opregte opmerkings met 'n behoorlike skakel te beloon.

  Jy sal meer "Groot post" opmerkings as gevolg daarvan kry, maar dit gaan in elk geval reguit in die asblik.

  Die ooglopende spammers het name soos "SEO deskundige" of "Web ontwerp Atlanta" of iets sleutelwoord gelaai. Die egte het gewoonlik regte name soos "Lisa" of "Robert".

 9. 9
 10. 11

  Ek bestuur 'n Drupal-aangedrewe webwerf, so dit installeer sonder rel=nofollow, en jy moet 'n inprop installeer om dit by te voeg. Ek het 'n rukkie daaroor gedink om dit te doen, maar het besef dat die enigste rede daarvoor 'n kinderlike gevoel is dat die opmerkings wat ek op ander mense se webwerwe los nie vir my bladsyrang gee nie, terwyl ek hulle bladsyrang gee. Ek het besluit om dit te los soos dit is.

  Die meeste mense modereer hul opmerkings, so hoekom penaliseer diegene wat die tyd neem om 'n nuttige opmerking op die webwerf te lewer?

  Ek het 'n kommentaarbeleid by my webwerf gevoeg sodat ek nie sleg hoef te voel oor die verwydering van die opmerkings wat in die grys area is nie.

  Byvoorbeeld, as iemand 'n opmerking laat wat sê "mooi webwerf", stel ek voor om die opmerking uit te vee, tensy hulle die URL-veld leeg laat. Sonder so 'n beleid het ek verplig gevoel om die skakel na te gaan en op grond van die webwerf te besluit.

 11. 12
  • 13

   Ja, nie alle soekenjins respekteer nie-volg nie. Dit gebeur net so dat Google, synde die groot seun op die blok, dit wel doen. Ek is nie seker oor Live, Ask of Yahoo! Dalk moet jy bietjie grawe om uit te vind.

 12. 14

  Goeie werk – ek is baie anti-nofollow.

  Enige skakel moet getel word, of jy moet nie toelaat dat die skakel bestaan ​​nie. Ek weet van mense wat doelbewus nofollow by skakels in hul plasings voeg sodat hulle nie 'n klomp uitgaande skakels sal hê nie, met die teorie dat webwerwe wat meer skakel as waarna hulle gekoppel is, 'n laer PR kry.

  Dit ontstel my eindeloos.

 13. 15
 14. 16

  IMO rel=”nofollow” is absoluut nutteloos, dit sal nie kommentaar-spam stop nie, want spammers gebruik sagteware. Die beste oplossing teen kommentaar-spamers is plugins soos Akismet, Bad Behavior en captchas of menslike vrae.

 15. 17
 16. 18

  Hallo, ek wil graag vra of WordPress, Yahoo 360, Blogger, ens. “nofollow” in blogplasings gebruik. ie As ek 'n plasing in my blog skryf en ek plaas 'n skakel daarin, verander die skakel in my plasing na rel=nofollow?

 17. 19

  Baie dankie vir die uitstekende artikel oor die geen volg kenmerk. Omdat dit as 'n standaard in WordPress geïnstalleer is, vermoed ek dat baie mense nie eers weet dat dit daar is nie.

  Ek dink 'n beleid om kommentaar op 'n individuele basis toe te laat of te weier eerder as om dit net almal af te gradeer, is 'n baie beter benadering.

 18. 20

  Dankie vir hierdie pos! Ek weet ek is 'n bietjie laat om dit te vind, maar ek het net begin blog en probeer uitvind hoekom die heck wordpress nofollow in my skakels plaas. Ek gaan dofollow insit danksy die vind van jou blog, miskien sal dit meer kommentaar en interaksie op my newby-blog aanmoedig.

  • 21

   Hallo DG,

   Ek is nie seker hoeveel dit eintlik regstreeks help met deelname nie. Ek dink egter dat 'voëls van 'n veer saam vlieg' sodat jy meer geneig is om te skakel en deel te neem met ander blogs wat nie nofollow gebruik nie. Op die lang termyn dink ek daar is voordeel.

   Ek hou net daarvan, want ek glo dat baie van my sukses met blog te danke was aan die deelname van mense soos jy aan die gesprek. Hoekom moet ek al die voordeel kry?!

   Cheers!
   Doug

 19. 22

  Dankie vir hierdie inligting Doug, ek het rel-etikette met die hand by my skakels gevoeg, maar het nooit eers hierdie benadering vir kommentaar oorweeg nie. Dit maak egter sin, ek sal waarskynlik dit begin doen, aangesien ek reeds my kommentaar tot 'n groot mate modereer.

 20. 23

  Hallo, ek het die DoFollow-inprop 'n paar dae gelede geïnstalleer, en ek het 'n paar dankies ontvang van 'n paar klein blogs waarna ek in my artikels en opmerkings geskakel het.

  Goeie inisiatief ook, maar SLEGS in kombinasie met 'n streng kommentaar/gebruikersbestuur, anders sal blogs vinniger spambronne word as wat ons dink.

 21. 24

  doug, hierdie nofollow-ding was regtig pynlik vir beide die blogger en wettige kommentator ... ek wens net iemand kan 'n inprop skep wat nofollow sal aktiveer/deaktiveer na die administrateur se wil. alle nofollo plugins wat ek gebruik het rip off die nofollow tag op alle kommentaar en/of kommentator. soos jy gesê het, sommige mense is kieskeurig om hul gebruikers se opmerkings goed te keur

 22. 26

  die snaakse ding doug is dat die meerderheid van diegene wat nofollow “voorstaan” het nofollow-kenmerke op hul werwe/blogs .... is dit nie snaaks dat mense iets sê en nog een doen nie? jy het my bewondering gekry vir 'n dofollow hier net soos in my blog ... ek is nie net seker hoe dit my PR in Google sal beïnvloed nie.

 23. 27

  Dankie dat jy dit verduidelik. Ek is net besig om 'n webwerf te begin, en kyk na al die blog-opsies. Ongelukkig stink die ingemaakte blogsagteware wat ek met my werf kan gebruik op ys, en ek het daaraan gedink om WordPress te gebruik, so dankie dat jy gepraat het oor die volg of nie volg kwessie. Ek het 2 webwerwe, een met geen Google-terugskakels nie, en die ander dag het my tweede webwerf 10 Google-terugskakels uit die bloute vertoon, en ek was baie opgewonde! Ek plaas heeltyd op blogs en het nie eers geweet jy kan 'n skakel so kry nie, (duh, newbie!) en ewe skielik het ek 10 skakels van Dawud Miracle gehad – wie in de hel is hy???? Ek het die skakel terug na sy webwerf gevolg en besef dit was een van baie baie blogs waarop ek geplaas het, dankie Miracle, dit WAS 'n wonderwerk!!! Toe wonder ek hoe dit gebeur het, en hoekom dit nie voorheen gebeur het nie! So nou kry ek dit. Wanneer ek my blog sagteware op kry, sal ek beslis die volg hê, nie die nie-volg tipe nie. Daar is genoeg sukses vir ons almal....

 24. 28

  Indrukwekkende blog! Terugskakels is inderdaad belangrik vir soekranglys. Dit sou wonderlik gewees het as jy ook 'n paar terugskakel-skeppingsinstrumente bygevoeg het.

  As jy egter jou blog opdateer met die terugskakel-skeppingnutsgoed, voeg Postifluence by, aangesien dit gebruikers organiese gasteplasingswebwerwe kry met die ingeboude markplek en dofollow-skakels waar jy e-posse met maksimum inboks kan stuur om jou posisie op te bou. As u so 'n hulpmiddel by u blog voeg, sal u lesers ook baat.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.