Hou u inhoud vars! Insluitend kommentaar

Depositphotos 9775140 s

Ek het nog nooit 'n 'kop-aan-kop'-vergelyking gedoen van 'n blogpos wat geskryf is met 'n datum en een sonder 'n vertoonde datum nie. Oor by DoshDosh, Ek het opgemerk dat hulle datums op kommentaar het, maar die datum kan nie in die berig self gevind word nie. Ek glo dat dit 'n beter benadering is as my blog, waar ek die datum baie duidelik in die URL en met 'n datagrafiek het. Ek kan nou net nie die horlosie terugdraai sonder om baie werk te doen nie!

Besigheid en tegnologie beweeg met so 'n vinnige spoed dat 'n blogpos van een jaar oud dalk nie meer vandag van toepassing is nie. As ek 'n paar blogposte oor 'n onderwerp sien, kies ek die nuutste datum in die pakket en ignoreer die ander.

Bladsyversheid en soekenjins

Daar is sekerlik ook baie ander wat dit doen, wat volgens my in die soekresultate blyk. Soek op Google Blogsearch en die resultate word in omgekeerde chronologiese volgorde gesorteer. Selfs binne Google merk ek gereeld op dat nuwer artikels die top van die resultate is. Ek het ook ander bloggers opgemerk wat dikwels inhoud 'herpubliseer' - twee artikels amper presies dieselfde, maar een is onlangs gepubliseer. Alhoewel die inhoud byna identies is, verskyn die nuwer artikel boaan!

Bladsy varsheid as gevolg van kommentaar

Ek kan nie glo dat dit toevallig is dat my gewildste plasings op my blog 'n konstante reeks kommentaar het nie. Gebruikergegenereerde inhoud, soos opmerkings, 'verfris' ''n blogpos deur 'n inhoudsverandering te veroorsaak wat die soekenjins dan herindekseer. In kort, kommentaar hou u inhoud 'vars' vir beide lesers en die soekenjins.

Kommentaardienste maak u varsheid dood

Daar is nogal a buzz on die paar kommentaar te lewer dienste uit on die mark wat besig is om te maak baie an impak. Dit is egter belangrik om hierdie tegnologieë te verstaan!
kommentaar te lewer

Let op dat wanneer 'n gebruiker 'n versoek vir u bladsy (B) rig, die gebruiker se blaaier 'n versoek vir die inhoud van die bladsy rig en daarna 'n addisionele versoek vir die inhoud van die kommentaar. Dit is redelik naatloos. In werklikheid, as u 'n groot gesprek gevoer het, is dit nogal lekker omdat die opmerkings na JavaScript gelaai word (ook bekend as die kliëntkant). Die blaaier sit die stukke bymekaar!

Die probleem is dat 'n Search Bot, die programmatiese enjins van die soekenjins nie 'n blaaier! Die Search Bot sal die versoek (D) vir u bladsy rig en dit is waar dit stop. Ongeag hoeveel goeie inhoud of vars inhoud bygevoeg word via die opmerkings, die soekenjin is onbewus omdat hy nooit die inligting vra nie. Jou bladsy is verouderd en vergete.

Daar is hoop!

Hierdie dienste is ongelooflik robuust en aangenaam om te gebruik, en daarom klop ek dit nie heeltemal nie. Persoonlik glo ek eenvoudig nie dat die funksies van hierdie stelsels swaarder weeg as die voordele van gebruikersgegenereerde inhoud en optimalisering van soekenjins. Die oplossing is die ontwikkeling van toepassingsprogrammeringsinterfaces aan die bedienerkant vir hierdie dienste (F). Op hierdie manier kan my webbediener steeds die opmerkings vir 'n gebruiker OF soekenjin vertoon, en my webwerf sal daarby baat vind.

Met al 'n handvol van hierdie dienste op die mark, moet u uself afvra:

hoe beheer en bestuur u die ton of jou inhoud wat hulle besit?

As u nie meer werk nie, hoe kan u die inligting herwin? As u besluit om hul diens te verlaat, hoe herstel u die inhoud? Dit kan lelik raak!

Ek is 'n sagteware as 'n dienswerker, daarom glo ek die voordele van derdepartytoepassings soos hierdie om prosesse doeltreffender te bestuur. In hierdie geval wil ek egter verseker dat ek ten volle voordeel trek uit opmerkings op my blog! As hulle bedienerskant toe gaan, kan ek dink, maar tot dan is ek skoon.

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hallo Doug,

  het jy na SezWho gekyk?
  Ons bied baie bykomende funksionaliteit met betrekking tot gebruikergegenereerde inhoud, maar ons vergroot jou bestaande opmerkingstelsel – ons vervang dit nie. Sal graag jou terugvoer wil kry...

  tedd by sezwho

 3. 4

  oggend,

  Dit is 'n baie prikkelende artikel. Ek dink om nie die datum op die pos te hê nie maak baie sin, so ek het dit maar self geïmplementeer. Dit is nie so moeilik om te doen nie – jy moet net jou single.php opdateer en die php-verwysings na die datum verwyder.

  Wat kommentaardienste betref, het ek nooit daaraan gedink nie. Ek het net reguit basiese vanielje kommentaar op my webwerf. Ek sal ook daaroor moet dink.

  Datapunte,

  Barbara

 4. 5

  Sê jy eintlik dat dit goed is om die datums te verwyder (en jy wens jy het) omdat 'n datum die ouderdom van ouer plasings openbaar?

  So as ek die vervaldatum op my karton melk uitsmeer, bederf dit nie?

  Los asseblief die datums uit (dit lyk in elk geval mooi hier) ... en laat ons nie ander aanmoedig om hierdie baie slegte praktyk aan te neem nie. Dit is sleg vir die gebruikers en uiteindelik sal diegene wat dit doen in 'n slegte lig gestel word.

  Nota aan bloggers wat dit so ver maak: As jy voortgesette verkeer na jou blog wil hê, hou aan om wonderlike inhoud te skryf. Moenie op jou gebruikers staatmaak om jou verkeer te onderhou nie ... ish.

  Rondom angswekkende vibes gaan hier aan, Doug. 🙁

  • 6

   Hallo Matt!

   Jy het so 'n bose draai daaraan gegee. Ek het geensins bedoel om af te lei dat ek oneerlik is nie. Doshdosh is 'n wonderlike webwerf met fantastiese inhoud, beide nuut en oud! Ek glo hul 'ongedateerde' artikels laat hulle egter langer talm.

   As ek 'n artikel oor Excel-formules skryf en dit is 'n wonderlike artikel, is die probleem dat die soekenjins 'n 'nuwe' artikel vind en dan myne eenkant toe skuif. Mense besoek my webwerf en sien dit is 'n jaar oud en hulle is geneig om na iets nuwer te soek – al is my inhoud dalk beter.

   Dit is die rede waarom, as jy aandag gee aan sommige van die topbloggers (met datums), hulle geneig is om hul inhoud oor en oor te laat herlaai. Vars inhoud hou die soekenjinverkeer aan die gang – wat jou toelaat om jou leserspubliek te laat groei.

   Ek stem absoluut saam met jou, goeie inhoud sal altyd seëvier. Ek let net op dat jy jouself dalk benadeel deur inhoud wat nog aandag verdien, te 'verval'!

   Goeie opmerkings, Matt!

   • 7

    lol @ bose spin. Dis een ding waarvoor ek goed [sleg?] is: om die slegste van alles te sien. (In 'n maatskappy-omgewing is dit 'n waardevolle vaardigheid, dit ontduik slegte PR ... so jammer ... ek oefen myself om die nare raak te sien en word elke dag aangemoedig om te soek na die slegste hoek ... so dit is geneig om te wees wat ek optel.)

    Ek het nie die bloggers wat hul ou inhoud herhash as 'n nuwe plasing beskou om dit vars te laat lyk nie. Ek sou hulle natuurlik in dieselfde yslike lig sien werp. (Waarskynlik 'n slegter lig, selfs ... aangesien die skaduwee van daardie praktyk heeltemal openlik is.)

    In reaksie op die Excel Formules-voorbeeld ... As die blogger 'n derdeparty-kommentaarstelsel geïnstalleer het en die datums in plek gelaat het en wou hê dat die artikel "vars" moet bly, sou ek voorstel dat die liggaam van die plasing terloops elke 3-3 maande opgedateer word. Voeg dinge by soos "Opdatering: *Joe Schmo* het met 6 *alternatiewe formules vorendag gekom vir die berekening van 'n verband*." (Waar die teks in sterretjies dienooreenkomstig gekoppel is.) Dit sal jou bladsy die "opgedateerde" hupstoot in die soekenjins gee, asook 'n paar bykomende skakels aan ander bloggers verskaf (wat geneig is om wederkerig te word en 'n breër netwerk skep wat op hul beurt weer lei tot nuwe inhoud/idees ... so 'n wen-wen-wen. Jy wen, jou lesers wen, en jou mede-bloggers wen. Ek sal amper so ver gaan as om te sê daardie benadering is so goed vir almal dat dit die ander dinge MAAK slegte praktyk. Dit is slegte praktyk, nie omdat hulle deurspek is met slegte bedoelings nie (soos inhoud herhashing is), maar omdat daar opsies is wat groter voordeel vir almal inhou.)

    Dankie vir die opvolg kommentaar. Ek gaan nou inteken op jou stroom. 🙂

    (NS Om nie kieskeurig te wees nie... maar nog 'n pessiekte, ek het daardie derdeparty-kommentaarstelsels-oplossing: My vorige opmerking het nou 'n teksskakel-advertensie in. As die skrywer van die opmerking pla dit my om my opmerking te sien omgeskakel na 'n advertensie. Omdat dinge soos Disqus nie in die bladsy-inhoud gelaai word tydens die aanvanklike versoek aan die bediener nie, word dit nie deur daardie teksskakel-advertensie-inproppe "omgeskakel" nie. hehehe. Ek gaan nie uitkom nie dit is ongedeerd, is ek. Ek gaan in die annale van douglasskarr.com afgaan as 'n trol/klaer. lol.)

    • 8

     Net om veilig te wees – dit is 'n Kontera-advertensie, nie 'n teksskakel-advertensie nie. 🙂 Kontera is 'soekenjin veilig'. Teksskakel-advertensies is swart hoed.

     Ek het nooit daaraan gedink om die kommentaar buite perke vir die Kontera-advertensies te hou nie, maar ek hou van daardie idee. Ek sal dit binne 'n oomblik hier doen!

     Dankie Matt!

 5. 9

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.