Hou u inhoud vars! Insluitend kommentaar

Depositphotos 9775140 s

Ek het nog nooit 'n 'kop-aan-kop'-vergelyking gedoen van 'n blogpos geskryf met 'n datum en een sonder 'n vertoonde datum nie. Oor by DoshDosh, Ek het opgemerk dat hulle datums op kommentaar het, maar die datum kan nie in die berig self gevind word nie. Ek glo dit is 'n beter benadering as my blog, waar ek die datum baie duidelik in die URL en met 'n datagrafiek het. Ek kan nou net nie die horlosie terugdraai sonder om baie werk te doen nie!

Besigheid en tegnologie beweeg met so 'n vinnige spoed dat 'n blogpos van een jaar oud dalk nie meer vandag van toepassing is nie. As ek 'n paar blogposte oor 'n onderwerp sien, kies ek die nuutste datum in die pakket en ignoreer die ander.

Bladsyversheid en soekenjins

Daar is sekerlik ook baie ander wat dit doen, wat volgens my in die soekresultate blyk. Soek op Google Blogsearch en die resultate word in omgekeerde chronologiese volgorde gesorteer. Selfs binne Google merk ek gereeld op dat nuwer artikels die hoogste punt van die resultate is. Ek het ook ander bloggers opgemerk wat dikwels inhoud 'herpubliseer' - twee artikels amper presies dieselfde, maar een is onlangs gepubliseer. Alhoewel die inhoud byna identies is, verskyn die nuwer artikel boaan!

Bladsy varsheid as gevolg van kommentaar

Ek kan nie glo dat dit toevallig is dat my gewildste plasings op my blog 'n konstante reeks kommentaar bevat nie. Gebruikergegenereerde inhoud, soos opmerkings, 'verfris' ''n blogpos deur 'n inhoudsverandering te veroorsaak wat die soekenjins dan herindekseer. Kortom, opmerkings hou u inhoud vir beide lesers en die soekenjins 'vars'.

Kommentaardienste maak u varsheid dood

Daar is nogal a buzz on die paar kommentaar te lewer dienste uit on die mark wat besig is om te maak baie an impak. Dit is egter belangrik om hierdie tegnologieë te verstaan!
kommentaar te lewer

Let daarop dat wanneer 'n gebruiker 'n versoek vir u bladsy (B) rig, die gebruiker se blaaier 'n versoek vir die inhoud van die bladsy rig en daarna 'n addisionele versoek vir die inhoud van die kommentaar. Dit is redelik naatloos. In werklikheid, as u 'n groot gesprek gevoer het, is dit nogal lekker omdat die opmerkings na JavaScript gelaai word (ook bekend as die kliëntkant). Die blaaier sit die stukke bymekaar!

Die probleem is dat 'n Search Bot, die programmatiese enjins van die soekenjins nie 'n blaaier! Die Search Bot sal die versoek (D) vir u bladsy rig en dit is waar dit stop. Ongeag hoeveel wonderlike inhoud of vars inhoud bygevoeg word via die kommentaar, die soekenjin is onbewus omdat hy nooit die inligting vra nie. U bladsy is verouderd en vergete.

Daar is hoop!

Hierdie dienste is ongelooflik robuust en aangenaam om te gebruik, en daarom klop ek dit nie heeltemal nie. Persoonlik glo ek eenvoudig nie dat die funksies van hierdie stelsels swaarder weeg as die voordele van inhoud wat deur gebruikers gegenereer word en die optimering van soekenjins. Die oplossing is die ontwikkeling van toepassingsprogrammeringsinterfaces aan die bedienerkant vir hierdie dienste (F). Op hierdie manier kan my webbediener steeds die opmerkings vir 'n gebruiker OF soekenjin vertoon, en my webwerf sal daarby baat vind.

Met al 'n handvol van hierdie dienste op die mark, moet u uself afvra:

hoe beheer en bestuur u die ton of jou inhoud wat hulle besit?

As u nie meer werk nie, hoe kan u die inligting herwin? As u besluit om hul diens te verlaat, hoe herstel u die inhoud? Dit kan lelik raak!

Ek is 'n sagteware as 'n dienswerker, daarom glo ek die voordele van derdepartytoepassings soos hierdie om prosesse doeltreffender te bestuur. In hierdie geval wil ek egter verseker dat ek ten volle voordeel trek uit opmerkings op my blog! As hulle aan die kant van die bediener gaan, kan ek oorskakel, maar tot dan is ek reguit.

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hallo Doug,

  het jy na SezWho gekyk?
  Ons bied baie addisionele funksies met betrekking tot inhoud wat deur gebruikers gegenereer word, maar ons vergroot u bestaande kommentaarstelsel - ons vervang dit nie. Sal graag u terugvoer wil kry ...

  tedd by sezwho

 3. 4

  Oggend,

  Dit is 'n baie prikkelende artikel. Ek dink dat dit baie sin het om nie die datum op die pos te hê nie, dus het ek dit net self geïmplementeer. Dit is nie so moeilik om te doen nie - u hoef slegs u single.php op te dateer en die php-verwysings na die datum te verwyder.

  Oor kommentaardienste het ek hulle nooit daaraan gedink nie. Ek het net basiese vanielje-kommentaar op my webwerf. Ek sal ook daaraan moet dink.

  Datapunte,

  Barbara

 4. 5

  Sê u eintlik dat dit goed is om die datums te verwyder (en u wil hê dat u dit gehad het) omdat u die ouderdom van ouer poste openbaar as u 'n datum het?

  As dit dan die vervaldatum op my kartondoos vlek, bederf dit nie?

  Laat asseblief die datums alleen (dit lyk in elk geval mooi hier) ... en laat ons nie ander aanmoedig om hierdie werklike slegte praktyk te gebruik nie. Dit is sleg vir die gebruikers en uiteindelik sal diegene wat dit doen, in 'n slegte lig gewerp word.

  Let op vir bloggers wat so ver kom: As u voortgesette verkeer na u blog wil hê, hou aan om goeie inhoud te skryf. Moenie op u gebruikers vertrou om u verkeer te onderhou nie ...

  Rondom skrikwekkende vibes hier aan die gang, Doug. 🙁

  • 6

   Hallo Matt!

   Jy sit so 'n slegte draai daarop. Ek het geensins bedoel om af te lei dat ek oneerlik is nie. Doshdosh is 'n wonderlike webwerf met fantastiese inhoud, beide nuut en oud! Ek glo egter dat hulle 'ongedateerde' artikels hulle langer kan laat vertoef.

   As ek 'n artikel oor Excel-formules skryf en dit 'n wonderlike artikel is, is die probleem dat die soekenjins 'n 'nuwer' artikel vind en myne dan opsy skuif. Mense besoek my webwerf en sien dit is 'n jaar oud en hulle is geneig om iets nuwer te soek - al is my inhoud dalk beter.

   Dit is die rede waarom, as u aandag gee aan sommige van die topbloggers (met behulp van datums), hulle hul inhoud telkens weer laat herleef. Vars inhoud hou die soekenjinverkeer aan die kom - wat u in staat stel om u leserspubliek te vergroot.

   Ek stem absoluut met jou saam, goeie inhoud sal altyd geld. Ek let net daarop dat u uself moontlik benadeel deur inhoud wat steeds aandag verdien, te 'verval'!

   Goeie kommentaar, Matt!

   • 7

    lol @ kwaad spin. Dit is een ding waarvoor ek goed [sleg?] Is: die slegste van alles sien. (In 'n onderneming is dit 'n waardevolle vaardigheid, dit ontwyk slegte PR ... so jammer ... ek oefen myself om die nare te sien en word elke dag aangemoedig om na die slegste hoek te soek ... sodat dit geneig is om te wees wat ek optel.)

    Ek het nie die bloggers wat hul ou inhoud herhas, beskou as 'n nuwe boodskap om dit vars te laat lyk nie. Ek sou hulle natuurlik in dieselfde icky lig sien werp. (Waarskynlik 'n slegter lig, selfs ... omdat die skaduwee van die praktyk bloot openlik is.)

    In antwoord op die Excel Formules-voorbeeld ... As die blogger 'n kommentaarstelsel van derdepartye geïnstalleer het en die datums op sy plek gelaat het en wou hê dat die artikel 'vars' moes bly, sou ek voorstel dat die inhoud van die boodskap ter wille van elke 3-3 maande opgedateer word. Voeg dinge by soos "Update: * Joe Schmo * het met 6 * alternatiewe formules vorendag gekom om 'n verband * te bereken." (Waar die teks in sterretjies dienooreenkomstig gekoppel is.) Dit sal u bladsy die "opgedateerde" hupstoot gee in die soekenjins, en ook 'n paar ekstra koppelings aan ander bloggers bied (wat geneig is om terug te keer en 'n breër netwerk te skep wat weer lei tot nuwe inhoud / idees ... so 'n wen-wen-wen. U wen, u lesers wen en u mede-bloggers wen. Ek wil amper so ver gaan om te sê dat die benadering so goed is vir almal dat dit die ander dinge maak slegte praktyk. Dit is slegte praktyke, nie omdat dit deur die slegte bedoeling gepaard gaan (soos die her-hash van die inhoud nie), maar omdat daar opsies is wat vir almal groter voordeel het.)

    Dankie vir die opvolgopmerking. Ek gaan nou inteken op u voer. 🙂

    (PS om nie kieskeurig te wees nie ... maar 'n ander uber-peeve het ek die oplossing van die derde party se kommentaarstelsels: my vorige opmerking bevat nou 'n teks-skakeladvertensie. As die skrywer van die kommentaar pla dit my om my opmerking te sien omgeskakel na 'n advertensie. Omdat dinge soos Disqus nie in die inhoud van die bladsy gelaai word tydens die aanvanklike versoek aan die bediener nie, word hulle nie deur die teksskakel-advertensie-invoegtoepassings "omgeskakel" nie. hehehe. Ek gaan nie daaruit kom nie hierdie ongeskonde is ek. Ek gaan in die annale van douglasskarr.com as 'n troll / klaer. lol.)

    • 8

     Net om veilig te wees - dit is 'n Kontera-advertensie, nie 'n teksskakeladvertensie nie. Tera Kontera is 'soekenjins veilig'. Teksskakel-advertensies is swart hoed.

     Ek het nooit daaraan gedink om die kommentaar buite Kontera-advertensies te hou nie, maar ek hou van die idee. Ek sal dit binne 'n oomblik hier doen!

     Dankie Matt!

 5. 9

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.