Avatar-handelsmerk: koud of kreatief?

Addy

AddyVandat ek opgetel het @kyleplacy's en @dekkersse boek “Merk jouself'Ek het begin raai 'n besluit wat ek vroeg in my jong tegnologiese opstart geneem het. Jare gelede het ek 'n persona met die naam geskep Addy. Sy was 'n kenmerk van die sagteware, maar meer as dit was sy die mees praktiese dienaar van ons klante. My doel was dat mense haar persoon sterker as my eie met AddressTo verbind. Dit het gewerk. En vandag begin ek wonder: was ek verkeerd om te wil hê dat iemand anders die gesig van my maatskappy moet wees - iemand wat vals is?

Kom ons begin met die waarom. Dit was nie 'n verdraaide sosiale eksperiment nie. Dit was nie 'n skewe siening van die werklikheid wat gebore is uit my teruggetrokke kinderjare wat Legend of Zelda en ander RPG's speel (wat ek nie, btw) nie. Dit was 'n berekende stap. U sien, ek was vars van die genesing van 'n vorige sakeonderneming waar almal sake met Nick gedoen het - nie Nick se maatskappy nie, nie Nick se personeel nie, net Nick. En vir my het dit beteken dat Nick nie vakansies gekry het nie, en nog belangriker, Nick sou nooit die maatskappy vir miljarde kon verkoop en saam met Nick se vrou en kinders sou aftree nie.

Addy is uitgevind om 'n beter Nick te wees. Sy slaap nie. Sy het nie familie wat wonder hoekom Addy altyd laataand e-pos aanmeld nie. Sy sal ook nie pankreaskanker ontwikkel nie en haar bedroef en skielik verlaat. Addy sal nie 'n beter prys kry as ons 'n groter onderneming begin en borgtog kry met ons kliëntelys nie. Sy sal mense nie terg met haar ultra-konserwatiewe regse politieke en godsdienstige sienings wat sy net nie kan weerstaan ​​om op die Twitter-rekening te plaas nie. Addy glimlag en bedien net.

Maar probeer soos ons wil, sy is nie 'n persoon nie. Pinocchio was fiksie. So wat is ek? Kreatief? Of koud?

As tegnologieverbruiker kan ek nie aan enige ander korporatiewe avatars dink waarmee ek 'n sterk verbintenis het nie. Onthou u die skuifspeld met oë en 'n mond wat om die hoek van MS Word 2003 gebons het? Wat 'n swaap. Hy was nog nooit daar toe ek hom nodig gehad het nie, maar het dit twee keer langer geneem voordat die program gelaai is. Twitter het een avatar die mees gehate in die sosiale media-wêreld gemaak: die Fail Whale. Ek vrees dat as daar nog 'n onderbreking is, 'n skare kwaai Kaliforniërs bultrug sal uitsterf.

Het iemand suksesvol bereik wat Addy ontwerp het?

As ek aan groot tegnologie-ondernemings dink, dink ek aan die mense agter hulle: Steve Jobs, Bill Gates, Scott Dorsey, Chris Baggott, Scott Jones. Nietemin word Addy se werk net aanhou uitbrei. Sy bied ons nuwe aan kleinsake-universiteit, ons nuusbriewe uitstuur, en kan my binnekort vervang as die persoonlikheid agter @addresstwo twitter hanteer. Slinger ons verder na 'n onpersoonlike afgrond of brand ons nuwe grond met roekelose verlatenheid?

Een kommentaar

  1. 1

    Een van die plekke waar ek 'n avatar baie goed sien werk het, is bedrywe waar die kliënt graag anoniem wil bly. Kredietverligting, voortplantingskwessies, gewigsverlies, ensovoorts, is alles terreine waar 'n klant 'n bietjie ongemaklik in die gesig staar van 'n mens ... al is dit net 'n menslike gesig. As dit goed gedoen word (soos die bostaande avatar is), glo ek dit kan professioneel en uitnodigend wees. As dit verkeerd gedoen word, kan dit regtig skadelik wees.

    Die geleenthede vir avatars kan egter ontplof, namate mense 'gewoond raak' aan die kommunikasie met AI-karakters. Siri op die iPhone is een voorbeeld, maar daar is gevorderde telefoonstelsels wat nou volledig rekenaar geanimeerde stemme is. Ek glo, net soos mense deesdae verwag om met mense te praat, word hulle ook minder bestand teen 'karakters' omdat die karakters intelligenter met hulle kan kommunikeer.

    Goeie boodskap - laat jou regtig dink! Dankie Nick!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.