Avatar-handelsmerk: koud of kreatief?

Addy

AddyVandat ek opgetel het @kyleplace's en @dekkersse boek “Merk jouself'Ek het begin raai 'n besluit wat ek vroeg in my jong tegnologiese opstart geneem het. Jare gelede het ek 'n persona met die naam geskep Addy. Sy was 'n kenmerk van die sagteware, maar meer as dit was sy die mees praktiese dienaar van ons klante. My doel was dat mense haar persoon sterker as my eie met AddressTo verbind. Dit het gewerk. En vandag begin ek wonder: was ek verkeerd om te wil hê dat iemand anders die gesig van my maatskappy moet wees - iemand wat vals is?

Kom ons begin met die waarom. Dit was nie een of ander verdraaide sosiale eksperiment nie. Dit was nie 'n skewe siening van die werklikheid wat gebore is uit my teruggetrokke kinderjare tydens die speel van Legend of Zelda en ander RPG's (wat ek nie, btw) nie. Dit was 'n berekende stap. U sien, ek was vars van die genesing van 'n vorige sakeonderneming waar almal sake met Nick gedoen het - nie Nick se maatskappy nie, nie Nick se personeel nie, net Nick. En vir my het dit beteken dat Nick nie vakansies gekry het nie, en, nog belangriker, Nick kon nooit die maatskappy vir miljarde verkoop en saam met Nick se vrou en kinders aftree nie.

Addy is uitgevind om 'n beter Nick te wees. Sy slaap nie. Sy het geen familie wat wonder waarom Addy altyd laataand e-pos aanmeld nie. Sy sal ook nie pankreaskanker ontwikkel nie en haar bedroef en skielik verlaat. Addy kry nie 'n beter aanbod van 'n groter opstart en borgtog met ons kliëntelys nie. Sy sal mense nie kwaad maak vir haar ultra-konserwatiewe regse politieke en godsdienstige sienings wat sy net nie kan weerstaan ​​om op die Twitter-rekening te plaas nie. Addy glimlag en bedien net.

Maar probeer soos ons wil, sy is nie 'n persoon nie. Pinocchio was fiksie. So wat is ek? Kreatief? Of koud?

As tegnologieverbruiker kan ek nie aan enige ander korporatiewe avatars dink waarmee ek 'n sterk verbintenis het nie. Onthou u die skuifspeld met oë en 'n mond wat om die hoek van MS Word 2003 gebons het? Wat 'n swaap. Hy was nooit daar toe ek hom nodig gehad het nie, maar het dit twee keer langer geneem voordat die program gelaai is. Twitter het een avatar die mees gehate in die sosiale media-wêreld gemaak: die Fail Whale. Ek vrees dat as daar nog 'n onderbreking is, 'n skare kwaai Kaliforniërs bultrug sal uitsterf.

Het iemand suksesvol bereik wat Addy ontwerp het?

As ek aan groot tegnologie-ondernemings dink, dink ek aan die mense agter hulle: Steve Jobs, Bill Gates, Scott Dorsey, Chris Baggott, Scott Jones. Desondanks brei Addy se werk net verder uit. Sy bied ons nuwe aan kleinsake-universiteit, ons nuusbriewe uitstuur, en kan my binnekort vervang as die persoonlikheid agter @addresstwo twitter hanteer. Slinger ons verder na 'n onpersoonlike afgrond of brand ons nuwe grond met roekelose verlatenheid?