Sukkel Apple se bemarking?

Depositphotos 24060249 s

Wie se bemarking wen hier regtig, Apple of Microsoft? Klik op deur as u die video nie sien nie.

Hierdie pos is geïnspireer deur 'n gesprek waaroor ek deelgeneem het Microsoft wen weer veld teen Apple. Die gesprek het op Twitter voortgegaan met 'n wonderlike twiet van Kara:

Van karaweber: @douglaskarr het vandag se boodskap geniet. Snarky is uit, en die 'I'm a Mac'-veldtog begin as snarky lees. (FTR, ek is ook 'n Apple-aanhanger).

Ek hoop dit lei tot 'n groot debat. Apple word vandag as een van die beste bemarkingspanne in Tegnologie beskou, maar ek begin nadink oor hul pogings. Het bemarking 'n groot rol gespeel in die onlangse sukses van Apple? Of was dit bloot besteebare inkomste? Moet asseblief nie die produk met die bemarking hiervan meng nie - ek besef dat die iPhone 'n spelwisselaar in die bedryf is. My vraag is nie of Apple wonderlike produkte het nie, maar hoeveel invloed bemarking op Apple se groot groei in verkope gehad het?

Was dit regtig Apple se bemarking wat die verskil gemaak het?

Wanneer tye moeilik is en die besteebare inkomste af is, moet verbruikers en besighede moeiliker aankoopbesluite neem. Aangesien Microsoft die markaandeel van Apple op items soos skootrekenaars terugwen, blyk dit dat Microsoft die waarde-oorlog. Apple se bemarking van koel, elegante ontwerp, gebruiksgemak en minder probleme ... werk nie.

Dit beteken dat intelligente verbruikers nie glo dat die koste van 'n Apple dit langer werd is nie. Apple voer nie die saak aan nie ... en ek glo nie (of Kara ook nie) dat snerpende advertensies hulle help. Trouens, ek dink hulle klink dalk net soos 'n bedorwe kindertjie wat spog met hul nuutste speelding en die vinger gee aan die onderneming (dit is ek en jy).

Dit is dalk tyd om die hele Mac vs. PC-veldtog dood te maak.

'N Belangrike element vir goeie bemarking is tydigheid. Dit is belangrik dat u bemarking relevant bly vir u gehoor ... en dat veranderinge in die ekonomie mense se aankoopbesluite beïnvloed. As gevolg hiervan is dit belangrik om daarvolgens aan te pas. Dit is tyd vir Apple om aan te pas.

9 Comments

 1. 1

  Doug,

  Ek dink u laaste paragraaf verklaar waarom Apple markaandeel verloor. Die verbruikersdenke het die afgelope jaar of wat drasties verander en Apple het nog nie hul bemarkingstrategie verander nie. Microsoft het die minder as $ 1500-skootrekenaars rakende skootrekenaars reg in die hart van 'n koste-bewuste verbruiker.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Ek dink hulle bemark en is al 'n geruime tyd besig om tot 'n sekere kennisvlak te bemark. Vir mense wat regtig glad nie aan hul masjiene wil peuter nie (beslis nie ek nie), is hul bemarking effektief omdat dit probeer wys hoe eenvoudig dit is. Hul advertensie wat die "Genies" bevorder, doen niks vir my nie, ek wil regtig nie en kan nie gedurende normale werksure by 'n oorvol winkelsentrum uitkom nie, maar ek KAN aanlyn soek om hulp te kry uit die 90% + markaandeel van die rekenaar gebruikers. Hul "Eliminasie" -advertensie probeer my vertel dat net een keuse goed is, maar toe ek my nuutste skootrekenaar koop, is Mac's oorgedra omdat hulle nie die regte funksies het wat ek nodig gehad het nie, maar ek kon die regte rekenaar vind. dit het alles gehad wat ek wou hê.

 4. 4

  Ek was 'n aanhanger van die subtiele jabs wat in die eerste reeks Mac-toevoegings gemaak is. Maar ek het gedink dat hulle ongeveer nege maande gelede 'n draai geneem het, omtrent die tyd toe die "Vista bashing" begin het. Sedertdien het my mening oor hul advertensies geleidelik afgeneem.

  Vir my is die onlangse advertensies beter besig om bestaande Mac-gebruikers beter te laat voel as wat hulle kies om nuwe gebruikers in die kraal te bring. Toon die voordele van u produk saggies (en komies) en mense sal na u kant toe kom. Beledig die mededinging, en indirek diegene wat dit gebruik, openlik, en u waag die vervreemding en hardnekkige weiering om selfs 'n verandering te oorweeg.

  Ek is nie seker hoe effektief die Microsoft Laptop Hunter-advertensies is nie, maar hulle toon ten minste die prys- en verskeidenheidsvoordele van Windows-gebaseerde rekenaars. Ek persoonlik wou 'n $ 2,800 17 ″ MacBook Pro hê, maar ek het 'n $ 325 Windows-gebaseerde netbook gekoop. Die netbook is die teenoorgestelde van die MacBook Pro, maar die prysverskil het my heroorweeg wat noodsaaklik is teenoor wat regtig lekker sou wees.

  Apple sal altyd 'n lojale tegnologie-entoesias hê, en daar is ook diegene wat bereid is om meer te betaal vir groter bruikbaarheid. Maar die huidige ekonomie dwing meer mense om besluite te neem wat slegs op voorafgaande koste gebaseer is, en dit was nog nooit 'n marksegment waar Apple wil meeding nie. En hul huidige advertensies verbeter die situasie geensins ten goede of ten kwade nie.

 5. 5

  'N Rukkie gelede hoor ek Merlin Mann sê dat as dit nie geld werd is om 'n Apple te koop nie, dit nie die geld werd is nie - wat ek glo.

  Openbaarmaking: Ek gebruik 'n Mac by die werk en 'n Windows-masjien tuis.

 6. 6

  Ek dink jy is verwarrend bemarking en advertensies.

  Apple se bemarking sedert die terugkeer van Jobs was onteenseglik briljant, terwyl sommige individuele advertensies en veldtogte kort-kort tekort geskiet het.

  Ek glo dat die argument dat Apple se onlangse groot suksesse te danke is aan bemarking absoluut vals is. Die hoeksteen van Apple se strategie was nog altyd die vervaardiging van wonderlike produkte, nie goeie bemarking nie.

  Die iPod was 'n groot sukses nie vanweë die dansende silhoeëtadvertensies nie, maar omdat dit 'n fenomenale produk was / is wat baie beter is as wat enigiets anders op die mark is.

  Ongeag die ekonomiese toestande, sal verbruikers altyd betaal vir wonderlike produkte. Apple is in 'n resessie gestig en floreer steeds in hierdie resessie.

  Die bewering dat Microsoft 'n markaandeel op Apple kry, kan 'n bietjie voortydig wees. Die verslae wat ek gesien het, blyk die teenoorgestelde te beweer.

  • 7

   Hallo Brian!

   Alhoewel ek die advertensies noem, bevraagteken ek steeds die bemarking, nie die advertensies nie. Ek bevraagteken ook nie die ongelooflike produkte nie. Ek reageer op hierdie opmerking via Ipod en my keuse van my skootrekenaar is my MacBookPro. My vraag is hoeveel gewig het Apple se bemarkingsstrategieë gehad in hul sukses? Was dit bloot rykdom wat 'n rol gespeel het?

 7. 8

  Doug,

  Ek hou van hierdie bespreking. Dankie dat u dit begin het. Na my mening het en sal Apple voortgaan met briljante bemarking. Die maatskappy het deur baie afswaai volhard, deels vanweë hul bemarkingsvaardigheid en die vermoë om op 'n dubbeltjie aan te pas. Die huidige advertensieveldtog is slegs een element van die strategie, wat volgens my baie van die opmerkings 'n bietjie te sterk toespits. Ek dink die verwysing na die advertensie aan die begin het mense op die regte spoor geplaas. Ongeag, Apple se bemarkingstrategie behels soveel meer as net 'n stuk taktiese advertensies. Produkbeplanning, prysbepaling, posisionering, ontwerp en tydsberekening wat uitgevoer word deur middel van geteikende advertensies, pr, gebeurtenisse en ander direkte en indirekte verkoopstrategieë en -taktieke, sal hierdie onderneming lank op die voorgrond hou van bemarkingsbesprekings.

 8. 9

  Hallo Douglas, dit is jammer dat ek 'n opmerking buite die onderwerp gelaat het, maar dit lyk asof die eerste skakel, wat sê om te klik, gegooi is om 'n video te sien, na 'n video skakel, lei na 'n 404-bladsy: 'Ons kon dit nie vind nie! Of jy is verlore of ons is! ”. Weereens ... my verskoning vir die kommentaar buite die onderwerp.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.