Apple begin ... 'n telefoon. Gaap iemand anders?

Depositphotos 8898355 s

Julle weet dalk of nie dat ek onlangs na 'n MacBook Pro oorgegaan het by die werk nie. Ek is tevrede daarmee, dit is indrukwekkend. OSX is wonderlik ... maar ek het nog steeds toepassings wat crash en ek het nog steeds probleme daarmee gehad. Ek is nie so verlief daarop dat my huishouding 'n Mac is nie. Ek het een G4 en die res van my rekenaars is rekenaars met XP, saam met 'n Buffalo Linkstation met Linux.

Is ek die enigste man in die wêreld wat regtig nie beïndruk is dat Apple 'n telefoon gebou het nie? Dit is 'n telefoon mense! Terme soos 'rewolusionêr' word gebruik. Revolusionêr? Regtig? Wat mis ek? Is dit nie maar net Phone 2.0 nie?

iPhone

Kom ons gaan deur die lys funksies en vertel my waar ek verkeerd gaan:

 • In plaas van 'n standaardtoetsenbord, gebruik die iPhone 'n gepatenteerde Apple-tegnologie genaamd 'multi-touch'. Dit gebruik nie 'n stylus nie, het 'multi-vinger gebare' en beweer dat dit onbedoelde aanrakinge ignoreer. Jobs vergelyk dit met twee ander revolusionêre Apple UI's - die muis op die Macintosh en die klikwiel op die iPod.

Cool, hulle het 'n raakvlak verbeter.

 • 3.5 duim-aanraakskerm met 'n virtuele sleutelbord.

Sjoe, groter skerm. Ek het reeds 'n 'virtuele sleutelbord' op my foon.

 • iPhone bestuur OS X, Apple se standaardbedryfstelsel; volgens Engadget se uitstekende dekking: "Dit laat ons desktopklas-toepassings en netwerke skep, nie die verlamde goed wat u op die meeste telefone vind nie, dit is regte lessenaartoepassings."

Kan ek Illustrator op 'n 3.5 ″-skerm laat loop? Ja! Kom dit met 2 GB RAM?

 • Synchroniseer met iTunes: “iTunes gaan al u media op u iPhone sinkroniseer - maar ook 'n klomp data. Kontakte, kalenders, foto's, notas, boekmerke, e-posrekeninge ... ”

Yup, het dit ook nou met my foon gekry.

 • Apple se ontwerpskyfies is oral op die iPhone: '3.5-inch-skerm, die hoogste resolusie-skerm wat ons nog ooit gestuur het, 160 ppi. Daar is net een knoppie, die "huis" -knoppie [...] dunner as enige slimfoon ... "

Beter ... vinniger ... sterker ... dit is die $ 6 miljard telefoon.

 • 2 megapixel kamera ingebou

Yup, het dit. En my foon doen ook video en klank.

 • Uitstaande media-eienskappe - blaai deur u musiek, breedbeeldvideo, albumkuns, ingeboude luidspreker ...

Het ook daarvan. 3.5 ″ is breedbeeld? Want wie, 'n vlooi?

 • Sinkroniseer u iPhone met u rekenaar of Mac (vir kontakte, ens.)

Het dit.

 • Standaard telefoonfunksies - SMS, kalender, foto's, ens. Met foto's is daar 'n bewegingsensor wat foto's draai wanneer u die telefoon draai.

My skerm draai as ek die sleutelbord uitskuif. Ok ... jy het my ... bewegingsensors is soet.

 • Visuele stempos

Soet. Stem na teks was net wat ek nodig gehad het toe ek my stempos op die snelweg nagegaan het! Ek kan met twee vingers blaai as ek die leuning raakloop!

 • Ryk HTML-e-pos - werk met enige IMAP- of POP3-e-posdiens. Dit veroorsaak probleme vir Blackberry!

Myne doen dit.

 • Die Safari-blaaier word op die iPhone gebruik - 'dit is die eerste blaaier op 'n selfoon wat volledig gebruik kan word.' Jobs wys dat die NYT op die iPhone loop - die werklike webwerf, nie 'n slegte WAP-weergawe nie.

Shenannigans! Ek bestuur Opera Mobile en dit is 'volledig bruikbaar'.

 • Google kaarte

Met 'n blaaier en internetverbinding ... ja, ek doen dit ook. Die ekstra duim skerm sal my natuurlik help om my pad makliker te vind.

 • Widgets wat naatloos met internet verbind (via WiFi en EDGE)

Sodat ek die weer kan sien as ek werk toe stap! O ... wag 'n oomblik ...

 • Gratis "push" IMAP-e-pos vanaf Yahoo

Superduper.

Ek weet dat ek hieroor flippen, maar ek verstaan ​​dit net nie. Klink soos baie van hype vir 'n telefoonopgradering, is dit nie?

Gooi breëbandvideo na videoverbinding op daardie slegte seun en hierdie Star Trek-geek sal die plafon haal. Daarsonder is dit egter net ... durf ek sê ... 'n telefoon.

Wat is volgende, Apple stel TV bekend? Umm….

PS: Spesiale verskoning aan Bill ... hy het vandag buite die middagete gesalf en bereken hoeveel jaar van sy aftrede hy moes prysgee om een ​​te koop. Ek wil jou nie beledig nie Bill, maar dit is 'n vrek goeie bemarkingshype vir 'n telefoon.

10 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ek het onlangs $400 aan 'n iPod-video en bykomstighede bestee, so ek sal nie die iPhone wil koop nie. Sommige mense sal dalk van die iPhone hou, maar ek verkies afsonderlike toestelle vir telefoon en MP3-speler eerder as 'n toestel wat dalk “die meester van niks” is.

 3. 3

  Ek dink die ding wat die iPhone laat uitstaan, sal sy eenvoud wees. Ek is nou 'n nie so trotse eienaar van 'n foon wat kwansuis alles doen nie. Maar jy moet soveel knoppies druk (en daar is baie van hulle), dat dit my net afskrik. Crashes heeltyd. Geen eenvoudige sinchronisasie nie (hey, van vandag af kan ek dit nie eers met OSX sinchroniseer nie). Buggy.
  So, ja, elke enkele kenmerk is dalk nie op sigself so spesiaal nie, maar die feit dat hulle deur Apple gekombineer word, laat my hoop dat daar dalk 'n PDA-foon is wat eintlik gebruik kan word.
  Eenvoud is die woord vir my.

  Ek is verbaas dat jy ineenstortings op OSX ervaar. Ek voer baie veeleisende videotake op my Macs uit en kry baie seldsame ineenstortings. Miskien een per week – en selfs dan het ek nie 'n herbegin nodig nie. Gebruik jy baie derdeparty-inproppe?

  Vrywaring: Ek is 'n baie gelukkige eienaar van ongeveer 5 Mac's 🙂

 4. 4

  Martin,

  Ek wil nie hê dat enigiemand moet dink ek is 'n ongelukkige Apple-kliënt nie ... in elk geval, ek is mal oor my MacBook Pro. Ongelukkig verlaat dit dikwels nooit my kant nie! 🙂 Jou punt oor 'eenvoud' is alles wat ek tot dusver ervaar het. Ek is regtig verstom oor al die hype op 'n foon!

  Ek moes verduidelik het ... Ek het nog nooit OSX neergestort nie, net sommige van die programme wat loop.

  My vrywaring: Ek sou 5 Mac's besit as ek dit kon bekostig. 😉

  Doug

 5. 5

  Gepraat soos 'n ware Mac N00b. Hou vas Doug…. jy sal dit kry.
  Is jy nie die persoon wat altyd vir my sal sê as jy iets gekoop het nie... “ja…. maar dis cooool.”

  jy het gesê Super-duper

 6. 6

  🙂 Ja – ons Apple-aanhangers is altyd op die verdediging 😉

  Apple is net baie goed met hul hype. Wanneer ek na die hoofnota kyk, is ek altyd in die versoeking om 'n "Koop nou"-knoppie te druk. 'Gelukkig' kom die produkte egter later na Europa (en selfs later na Noorweë) as die VSA, so ek kan altyd 'n paar werklike ervarings van "normale" gebruikers lees.

  "Revolusionêr" in AppleTalk beteken "Dit werk". Ongelukkig is dit nie die industriestandaard nie ...

 7. 7

  Ek hoop nie ek verander in 'n blog stalker nie 😉
  Het sopas die hoofaandaanbieding vir die iPhone gesien, en dit blyk dat die foon webblaai nie net moontlik sal maak nie (soos die meeste fone nou doen), maar eintlik aangenaam sal maak. Dieselfde geld vir die meeste van sy kenmerke.
  Wat my ook daarna getref het, was dat, hey, hierdie ding loop OSX en sal rekenaarkrag hê – maar daar was nie 'n enkele toepassing om dit tydens die aanbieding te wys nie. Met ander woorde: die maande tot die versending sal nie sonder nuwe hype wees nie 😉 Apple is goed hiermee.
  Ek onthou toe die iPod die eerste keer gekom het, was baie geeks krities daaroor. Ek onthou dat een gesê het "wel, dit is 'n draagbare hardeskyf, so wat?". En vandag besit hulle die mark.
  In die telefoonmark is hulle 'n laat toetrede, maar hulle is sterk op bruikbaarheid, en hulle sal 'n baie goeie verspreidingsnetwerk in die VSA hê. Dus, 1% markaandeel in 2008 behoort nie buite bereik te wees nie.
  Opwindende tye 🙂

  Hier is 'n interessante skakel oor wat dit kan beteken vir publisering in die algemeen en by uitbreiding ook blog: http://www.buzzwordcompliant.net/index.php/2007/01/10/two-approaches-to-mobile-publishing/

  En jy het dit dalk opgemerk Yvonne is terug onder die lewendes.

 8. 8
 9. 9

  … in terugskou, sal jy hierdie pos hersien 😉 ?

  Dit lyk asof die iPhone 'n sekere impak gehad het, en dit het beslis my gebruikspatroon van die internet verander.

  Ander fone wat ek voorheen besit het, was tegnies in staat om hierdie funksies uit te voer, maar hulle was omslagtig, ingewikkeld en stadig.

  • 10

   Ek is nie seker nie, Foo. Die markaandeel en gewildheid is nie 'n verrassing gegewe die kultus van Apple nie. Die funksionaliteit is 'n stap op, 'n vertoning met beter aanraakreaksie, 'n beter resolusie ... sowel as 'n toepassingwinkel (nie oorspronklik nie). Ek dink hulle het vir seker die lat verhoog – maar ek sien steeds nie veel verder as die 'cool'' faktor nie.

   Aan die slegte kant kry die iPhone steeds swak punte vir tasbare bruikbaarheid (jy moet daarna kyk om dit te gebruik, gewoonlik met twee hande) en daar was verskeie haakplekke – insluitend die doodskakelaar, die gestremde tethering (om dit as 'n internet te gebruik) aansluiting vir jou skootrekenaar), die verminderde gehalte onder 3g, en meer.

   Wat meer interessant is om in die pyp te kom, is die iPhone wat kop aan kop gaan met draagbare spelkonsoles. Dit kan 'n markwisselaar wees!

   Android is die mobiele bedryfstelsel wat my oë daarop het. 'n Oopbronfoon wat op feitlik enige hardeware kan werk sonder beperkings en 'n oop toepassingswinkel kan 'n groot sprong verder as die iPhone wees.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.