Apple begin ... 'n telefoon. Gaap iemand anders?

Depositphotos 8898355 s

Julle weet dalk of nie dat ek onlangs by die werk na 'n MacBook Pro verhuis het nie. Ek is tevrede daarmee, dit is indrukwekkend. OSX is wonderlik ... maar ek het nog steeds toepassings wat crash en ek het nog steeds probleme daarmee gehad. Ek is nie so verlief daarop dat my huishouding 'n Mac is nie. Ek het een G4 en die res van my rekenaars is rekenaars met XP, saam met 'n Buffalo Linkstation met Linux.

Is ek die enigste man in die wêreld wat regtig nie beïndruk is dat Apple 'n telefoon gebou het nie? Dit is 'n telefoon mense! Terme soos 'rewolusionêr' word gebruik. Revolusionêr? Regtig? Wat mis ek? Is dit nie maar net Telefoon 2.0 nie?

iPhone

Kom ons gaan deur die lys funksies en vertel my waar ek verkeerd gaan:

 • In plaas van 'n standaardtoetsenbord, gebruik die iPhone 'n gepatenteerde Apple-tegnologie genaamd 'multi-touch'. Dit gebruik nie 'n stylus nie, het 'multi-vinger gebare' en beweer dat dit onbedoelde aanrakinge ignoreer. Jobs vergelyk dit met twee ander revolusionêre Apple UI's - die muis op die Macintosh en die klikwiel op die iPod.

Cool, hulle het 'n raakvlak verbeter.

 • 3.5 duim-aanraakskerm met 'n virtuele sleutelbord.

Sjoe, groter skerm. Ek het reeds 'n 'virtuele sleutelbord' op my foon.

 • iPhone bestuur OS X, Apple se standaardbedryfstelsel; volgens Engadget se uitstekende dekking: "Dit laat ons desktopklas-toepassings en netwerke skep, nie die verlamde goed wat u op die meeste telefone vind nie, dit is regte lessenaartoepassings."

Kan ek Illustrator op 'n 3.5 ″-skerm laat loop? Ja! Kom dit met 2 GB RAM?

 • Synchroniseer met iTunes: “iTunes gaan al u media op u iPhone sinkroniseer - maar ook 'n klomp data. Kontakte, kalenders, foto's, notas, boekmerke, e-posrekeninge ... ”

Yup, het dit ook nou met my foon gekry.

 • Apple se ontwerpskotelette is oral op die iPhone: '3.5-inch-skerm, die hoogste resolusie-skerm wat ons nog ooit gestuur het, 160 ppi. Daar is net een knoppie, die "huis" -knoppie [...] dunner as enige slimfoon ... "

Beter ... vinniger ... sterker ... dit is die $ 6 miljard telefoon.

 • 2 megapixel kamera ingebou

Yup, het dit. En my foon doen ook video en klank.

 • Uitstaande media-eienskappe - blaai deur u musiek, breedbeeldvideo, albumkuns, ingeboude luidspreker ...

Het ook daarvan. 3.5 ″ is breedbeeld? Want wie, 'n vlooi?

 • Sinkroniseer u iPhone met u rekenaar of Mac (vir kontakte, ens.)

Het dit.

 • Standaard telefoonfunksies - SMS, kalender, foto's, ens. Met foto's is daar 'n bewegingsensor wat foto's draai wanneer u die telefoon draai.

My skerm draai as ek die sleutelbord uitskuif. Ok ... jy het my ... bewegingsensors is soet.

 • Visuele stempos

Soet. Stem na teks was presies wat ek nodig gehad het toe ek my stempos op die snelweg nagegaan het! Ek kan met twee vingers blaai as ek die leuning raakloop!

 • Ryk HTML-e-pos - werk met enige IMAP- of POP3-e-posdiens. Dit veroorsaak probleme vir Blackberry!

Myne doen dit.

 • Die Safari-blaaier word op die iPhone gebruik - 'dit is die eerste volledig bruikbare blaaier op 'n selfoon.' Jobs wys dat die NYT op die iPhone loop - die werklike webwerf, nie 'n slegte WAP-weergawe nie.

Shenannigans! Ek bestuur Opera Mobile en dit is 'volledig bruikbaar'.

 • Google kaarte

Met 'n blaaier en internetverbinding ... ja, ek doen dit ook. Die ekstra duim skerm sal my natuurlik help om my pad makliker te vind.

 • Widgets wat naatloos met internet verbind (via WiFi en EDGE)

Sodat ek die weer kan kyk as ek werk toe stap! O ... wag 'n oomblik ...

 • Gratis "push" IMAP-e-pos vanaf Yahoo

Superduper.

Ek weet dat ek hieroor flippen, maar ek verstaan ​​dit net nie. Klink soos baie van hype vir 'n telefoonopgradering, is dit nie?

Gooi breëbandvideo na videoverbinding op daardie slegte seun en hierdie Star Trek-geek sal die plafon haal. Daarsonder is dit egter net ... durf ek sê ... 'n telefoon.

Wat is volgende, Apple stel TV bekend? Umm….

PS: Spesiale verskoning aan Bill ... hy het vandag buite die middagete gesalf en bereken hoeveel jaar van sy aftrede hy moes prysgee om een ​​te koop. Ek wil jou nie beledig nie Bill, maar dit is 'n vrek goeie bemarkingshype vir 'n telefoon.

10 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ek het onlangs $ 400 bestee aan 'n iPod-video en bykomstighede, dus sal ek nie die iPhone wil koop nie. Sommige mense hou dalk van die iPhone, maar ek verkies aparte toestelle vir 'n telefoon- en MP3-speler eerder as 'n toestel wat miskien 'jack of all trades master of none' is.

 3. 3

  Ek dink die ding wat die iPhone laat uitstaan, is die eenvoud daarvan. Ek is nou 'n nie-so-trotse eienaar van 'n telefoon wat kwansuis alles doen. Maar jy moet op soveel knoppies druk (en daar is baie van hulle), dat dit my net van stryk bring. Bots heeltyd. Geen eenvoudige sinkronisering nie (hey, ek kan dit van vandag af nie eens met OSX sinkroniseer nie). Karretjie.
  Dus, ja, elke funksie is miskien nie op sigself so spesiaal nie, maar die feit dat dit deur Apple gekombineer word, laat my hoop dat daar 'n PDA-telefoon is wat eintlik gebruik kan word.
  Eenvoud is die woord vir my.

  Ek is verbaas dat u ongelukke op OSX ervaar. Ek het baie veeleisende video-take op my Mac's en kry baie seldsame ongelukke. Miskien een per week - en selfs dan hoef ek nie weer te begin nie. Gebruik u baie invoegtoepassings van derdepartye?

  Disclaimer: Ek is 'n baie gelukkige eienaar van ongeveer 5 Mac's

 4. 4

  Martin,

  Ek wil nie hê dat iemand moet dink dat ek 'n ongelukkige Apple-kliënt is nie ... ek hou van my MacBook Pro. Ongelukkig verlaat dit my nooit! 🙂 U punt oor 'eenvoud' is alles wat ek tot dusver ervaar het. Ek is net regtig verbaas oor al die hype op 'n telefoon!

  Ek moes duidelikheid gegee het ... Ek het nog nooit OSX verongeluk nie, maar net sommige van die programme wat uitgevoer is.

  My vrywaring: ek sou 5 Mac's besit as ek dit kon bekostig. 😉

  Doug

 5. 5

  Gepraat soos 'n ware Mac N00b. Hang daar Doug ... jy sal dit kry.
  Is u nie die persoon wat altyd vir my sou sê as u iets gekoop het nie? “Ja…. maar dit is koelerig. ”

  jy het gesê Super-duper

 6. 6

  🙂 Ja - ons Applefans verdedig altyd 😉

  Apple is net baie goed in hul hype. As ek na die hoofrol kyk, is ek altyd in die versoeking om op die "Koop nou" -knoppie te druk. 'Gelukkig' kom die produkte egter later na Europa (en selfs later na Noorweë) as die VSA, so ek kan altyd 'n paar werklike ervarings van 'normale' gebruikers lees.

  'Revolusionêr' in AppleTalk beteken 'Dit werk'. Ongelukkig is dit nie die bedryfstandaard nie ...

 7. 7

  Ek weer, ek hoop nie dat ek 'n blogstalker gaan word nie
  Het net die hoofaanbieding vir die iPhone gesien, en dit wil voorkom asof die foon nie net op die internet moontlik sal wees nie (soos die meeste telefone nou doen), maar ook aangenaam. Dieselfde geld vir die meeste van sy funksies.
  Wat my agterna ook opgeval het, was dat, hey, hierdie ding OSX gebruik en Desktop-krag sal hê - maar daar was nie een app om dit tydens die aanbieding te wys nie. Met ander woorde: die maande tot die aflewering sal nie ongeldig wees nie 😉 Apple is goed hiermee.
  Ek het onthou toe die iPod die eerste keer gekom het, was baie geeks van kritieke belang daaroor. Ek onthou dat een gesê het: "nou, dit is 'n draagbare hardeskyf, wat dan?" En vandag besit hulle die mark.
  In die telefoonmark is dit 'n laat toetrede, maar hulle is sterk op usabiliteit, en hulle sal 'n baie goeie verspreidingsnetwerk in die VSA hê. Dus, 1% markaandeel in 2008 behoort nie buite bereik te wees nie.
  Opwindende tye 🙂

  Hier is 'n interessante skakel oor wat dit kan beteken vir publisering in die algemeen en ook vir blogging: http://www.buzzwordcompliant.net/index.php/2007/01/10/two-approaches-to-mobile-publishing/

  En u het dit miskien opgemerk Yvonne is terug onder die lewendes.

 8. 8
 9. 9

  ... sou u hierdie boodskap agterna hersien 😉?

  Dit lyk asof die iPhone 'n sekere impak gehad het, en dit het my gebruikspatroon van die internet beslis verander.

  Ander telefone wat ek voorheen besit het, kon hierdie funksies tegnies uitvoer, maar hulle was omslagtig, ingewikkeld en stadig.

  • 10

   Ek is nie seker nie, Foo. Die markaandeel en gewildheid is nie 'n verrassing nie, gegewe die kultus van Apple. Die funksionaliteit is 'n stap op, 'n skerm met beter aanraakreaksie, 'n beter resolusie ... sowel as 'n app-winkel (nie oorspronklik nie). Ek dink hulle het die maat beslis verhoog - maar ek sien nog steeds nie veel verder as die 'cool' faktor nie.

   Aan die slegte kant kry die iPhone steeds swak punte vir tasbare bruikbaarheid (jy moet daarna kyk om dit te gebruik, gewoonlik met twee hande), en daar is al verskeie hakies - insluitend die doodskakelaar, gestremde tethering (gebruik dit as 'n internet) vir u skootrekenaar), die laer gehalte onder 3g, en meer.

   Wat meer interessant is om van die pyp af te kom - die iPhone gaan kop aan kop met draagbare spelkonsoles. Dit kan 'n markwisselaar wees!

   Android is die mobiele bedryfstelsel wat my oë daarop vestig. 'N Oopbron-telefoon wat sonder beperkings op feitlik enige hardeware kan werk en 'n oop toepassingswinkel kan 'n groot sprong verder as die iPhone wees.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.