Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP ... al die dinge! Dit is makliker as wat jy dink!

AjaxGoed ... dit is 'n SUPER BEGINNER-bloginskrywing vir al my seuns se vriende daar buite wat wonder wat ek die hele dag doen.

Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP, XSLT, HTML, HTTP ... blah, blah, blah.

Wat beteken dit alles? Duidelik en eenvoudig? Dit beteken dat u stelsel met my stelsel kan praat. Ons het 'n gemeenskaplike taal ... ons praat deur Hypertext Protocol (ons stem) en XML (of naby daaraan ... is ons taal). Goed, wat beteken dit? Wel, dit beteken dat ek eers vir jou sal sê waaroor ek praat en dan daaroor praat, en nadat ek klaar is daaroor, vertel ek jou dat ek klaar is.

Ek sê my voornaam.
Doug
Ek het klaar my voornaam gesê.

In XML is dit:
> voornaam> Doug> / voornaam>

Die wonderlike ding van XML is dat ek strome en strome inligting na u kan stuur. Ek kan selfs meerdere rekords op dieselfde tyd vir u stuur:

Ek stuur vir jou mense.
Ek stuur vir jou 'n voornaam.
Doug
Ek het klaar 'n voornaam vir u gestuur.
Ek stuur vir jou 'n voornaam.
Katie
Ek het klaar 'n voornaam vir u gestuur.
Ek het klaar mense gestuur.

In XML:
> mense>
> voornaam> Doug> / voornaam>
> voornaam> Katie> / voornaam>
> / mense>

So ... as ek u taal kan praat ... dan kan ons met mekaar praat, of hoe? Absoluut! Dit is hoe al hierdie tegnologieë werk. U kan op Wikipedia gaan en almal soek, maar dit is redelik eenvoudig. In werklikheid is dit hoe u hierdie bloginskrywing nou lees. U het my adres in u blaaier gesit en u blaaier het gesê ... hey, Douglaskarr.com, is u daar? Ek het gesê ja! Hier is my HTML. En u het geweet waar my bladsy begin en geëindig het op grond van die tags in my HTML (HyperText Markup Language).

As ek dit programmeer ... maak dit nie saak in watter soort stelsel u gebruik nie, of as ek besig is ... ons kan geen probleem met mekaar praat nie. Ek kan PHP gebruik en met 'n bediener met Java, .NET, Perl, ASP ... enigiets praat. Cool, nè? Dit is seker, kom!

As ek 'n wonderlike program skep en u wil hê dat u stelsel met myne moet praat, bou ek 'n API of 'n toepassingsprogrammeringsinterface. Dit stel u in staat om inligting van my te versoek ... en ek sal dit in XML aan u terugstuur. Klink taai? Dit is nie ... so werk Google! Kyk na die adres nadat u op stuur ingedien het:

http://www.google.com/search?q = douglas + karr

Ek het gesê ... hey Google, ek wil u stelsel (q) navraag doen Douglas Karr. Daar gaan jy ... q = Douglas + Karr! En dan reageer Google met 'n klomp HTML vir my blaaier om my te wys. Haai, ek is # 1! Woohooo.

RSS is baie soortgelyk. My blog het 'n RSS-toevoer wat al die vreemde grafika en formatering verwyder en die inhoud net daar uitgooi sodat u dit kan sien. RSS staan ​​vir Really Simple Syndication ... geek praat vir nog XMLish dinge. Nou kan ek die blog in 'n 'Leser' sien ...
http://www.google.com/reader/finder?q=http%3A%2F%2Fdknewmedia.com

Dit is hier waar integrasie fantasties is. Ek kan inhoud, data, gebeure, inligting, gesprekke ... feitlik enigiets deurgee deur XML te gebruik. Elke moderne taal daar buite kan XML gebruik (fancy term is ... gebruik XML) en dit doen deur die boodskap te 'ontleed'. Dit beteken net om dit op te breek sodat dit kan uitvind. SOAP is 'n ander manier om XML heen en weer te stuur.

Die nuutste rage is Ajax, of asynchrone JavaScript en XML. Yikes, klink taai. Dit is nie regtig nie. Klik al ooit op 'n knoppie en 'n venster of 'n boodskap verskyn in u blaaier? Hulle het dit gedoen deur JavaScript te gebruik. JavaScript is 'n programmeertaal wat op u rekenaar kan plaasvind eerder as op een of ander bediener. Dit beteken dat ek u 'n koeler ervaring kan gee deur 'n hele klomp JavaScript plaaslik te doen. Uitteken Sakewaarde Sakrekenaar. Let op hoe u die waardes en tik deur die velde wat die bladsy verander, tik? Dit is Javascript.

Mense gebruik JavaScript om RIA te skep. Ryk internet-toepassings (ons hou van akronieme). Ajax neem dit 'n stap verder. Ek kan eintlik kode op my bladsy skryf wat sal, sonder dat u dit vertel, êrens anders met 'n ander bladsy praat, die inligting kry, en dan terugbring sonder dat u die bladsy hoef te verlaat !!! Weereens ... Payraise Sakrekenaar. Wanneer u die inligting invoer en op "Bereken" klik, stuur die bladsy die inligting op 'n berekeningsbladsy op die bediener terug. Die JavaScript lees dan die antwoord en formateer dit mooi.

Glo my nie? Hier is die bladsy waarmee dit gesels: http://www.payraisecalculator.com/getPayraise.php. Let op daar is geen werklike waardes nie ... dit is omdat ek niks gepos het nie. Maar jy verstaan ​​die punt.

Wat beteken dit alles? Wel, RIA sal die net neem en dit baie makliker maak. Teenstanders skreeu dat ons altyd programme soos Microsoft Word en Excel moet hê. Regtig? Wat van Google Skriftelik en sigblaaie? Dit is net om die draai, mense.

Die ironie hiervan was dat die Persoonlike Rekenaar 20 jaar gelede 'n oplewing was in die een of ander 'hoofraam' stelsel. Wel ... raai wat ?! Ons is weer op die hoofraam ... daar is net 'n hele klomp daarvan op die net.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.