Adobe Creative Cloud: lees die fynskrif op lisensies!

Geld verbrand

Toe Adobe Creative Cloud van stapel gestuur is, het ek ingeteken! Koop nie meer duur lisensies en bestuur DVD-sleutels nie ... laai en installeer net soos nodig. Ons het 'n wonderlike span wat aan ons ontwerpe werk, maar ons moet dikwels net vinnig wysig of aanpas nadat ons lêers van ons ontwerpers gekry het, en daarom het ek 'n lisensie gekoop. My sakevennoot het begin help, en ek het ook 'n tweede lisensie vir haar gekoop. En dan het een van ons kliënte nie die begroting vir 'n lisensie gehad nie, maar moes hy van tyd tot tyd lêers redigeer, so ek het 'n lisensie daarvoor gekoop.

Ek het nooit die fynskrif gelees nie

Ek het gedink ek betaal net 'n maandelikse lisensiegeld en kan die lisensies indien nodig byvoeg en verwyder. Ek het op die harde manier uitgevind dat dit nie die geval is nie. Nadat my sakevennoot haar eie agentskap van stapel gestuur het en my kliënt die werknemer laat gaan het, het ek elke maand vir twee ongebruikte lisensies betaal. Nadat ek deur die verskriklike administratiewe paneel vir Adobe Creative Cloud gestruikel en die twee gebruikers verwyder het, het ek opgemerk dat die lisensietelling dieselfde gebly het.

'N Vinnige soektog na' verwyder lisensies 'in hul kennisbasis het die antwoord gegee wat niemand ooit wil hê nie ... Contact Support. Ugh ... ek het 'n kletsvenster oopgemaak. Ek het gedink miskien gaan iemand my uitpraat oor die deaktivering van die lisensies. Na 23 minute en 51 sekondes het hulle dit gedoen. Maar dit is miskien nie die rede waarom u dink nie.

Adobe Creative Suite Chat

Die werklike klets is hierbo ingesluit om u die onsinnige toonhoogte te wys wat ek gegooi het, wat die feit dat ek my eie lisensie gebruik, heeltemal geïgnoreer het. Ek weet hoe wonderlik die program is, ek 'n lisensie gekoop!

'N Maatskappy van die grootte van Adobe moet hom eerlik skaam deur hierdie strategie te gebruik om hul klante vir 'n paar dollar af te haal. Ek het nie besef dat ek per ongeluk 'n nuwe jaarkontrak onderteken het nie. Ek erken dat sommige ondernemings harde koste vir klante het, maar dit bestaan ​​nie met Adobe Creative Cloud nie. Net soos met enige ander SaaS-platform, moet ek in staat wees om gebruikerslisensies by te voeg en te verwyder soos nodig. Die rede waarom ek ingeteken het, was dat ek 'n eerlike gebruiker is wat die waarde van die platform waardeer en gewillig daarvoor betaal het.

Nou betaal ek 300% van my lisensiekoste vir Adobe Creative Suite met die ander twee lisensies rustend. Adobe, ek bel u op 16 Julie 2018. Miskien is dit tyd dat ek alternatiewe platforms soek.

Waarskuwing: Daar is ook geen opsie in die administratiewe paneel om motorvernuwing uit te skakel nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.