5:XNUMX: SaaS vir volledige projekbestuur

Skermskoot 2014 10 25 by 4.46.47 PM

Een van die uitdagings om 'n ontwikkelingspan of buitelandse ontwikkelingspan te hê, is bloot om u werk op te spoor en te prioritiseer. Ek werk met nie minder nie as drie uitgekontrakteerde hulpbronne, waarvan een in die buiteland. Dit lyk asof u, as u die werksdag tussen tydsones verdeel, alles wat u doen vertraging inbring.

Ek het 'n bietjie druk toe ek het Basecamp gekanselleer n jaar gelede. Die ironie is dat, toe ek my nuwe werk aangaan, ek weer in Basecamp gewerk het. Ek klop nie vir Basecamp nie, dit is 'n waardige toepassing. Ek het net iets nodig met meer robuuste taak- en tydsbestuur. Ek het toe gedoen, en ek vind dat ek dit nou nog doen. 'N Besprekingsbord met 'n eenvoudige lys is net om dit as 'n projekbestuurstoepassing te gebruik.

Ek weet nie of Sergei Podbereschi en Greg Roy (stigters van 5:XNUMX Projekbestuur sagteware) het Basecamp ooit gebruik, maar hulle het beslis dieselfde probleme ervaar wat ek vandag met hul onderneming bevind. QG sagteware.

So - hulle het hul koppe bymekaar gesit en ontwikkel 5PM. Die toepassing is, ironies genoeg, op twee verskillende vastelande ontwikkel in 5 verskillende tale wat deur die (nou) ses werknemers gepraat word.

Nadat ek 'n voorskou van 5:5 gesien het, het ek Sergei gekontak. Hier is hoe XNUMX:XNUMX ontstaan ​​het:

Dit is ontwikkel as die meeste oplossings vir projekbestuur - uit nood. Dit was in 2003 toe ons begin het, en daar was niks wat ons graag wou gehad het nie. Ons het dus op ons eie begin en dit Project & Team Manager genoem. Die eerste weergawe is aanvanklik deur my ontwikkel, en ons het addisionele kodeerders gehuur om dit uit te brei. 5:20 het gegroei uit die oorspronklike produk. Dit is alles web5, maar soos u kan sien, is dit gebaseer op baie ouer idees. 2007:XNUMX was dit 'n totale herontwerp. Alles het verander - van die ontwikkelingsplatform en koppelvlak tot die handelsmerk. Ons het dit in November XNUMX bekendgestel as SaaS (vorige weergawe was aflaaibaar).

Ek dink dit verg een kyk om te sien hoe dit anders is. Ons het nie uithoeke gemaak toe ons die koppelvlak ontwerp het nie. Ons wou alles binne 'n kliek of twee hê en die moontlikheid om die koppelvlak aan te pas. Dit kom selfs met 'n Flash-tydlyn (ek ken geen sagteware vir projekbestuur wat AJAX en Flash saamvoeg nie).

5:XNUMX Kiekie

Ons het 'n bietjie ander benadering tot die koppelvlak en funksies - ons probeer dit op die oppervlak eenvoudig maak terwyl ons baie krag "onder die kap" verpak. 5:15 is ook die resultaat van 'n interessante mengsel van visies - Greg is 'n IT-bestuurder met XNUMX jaar ervaring, terwyl ek 'n jonger webontwerper en ontwikkelaar is. Bestuurders hou van gedetailleerde sienings en verslae. Ontwikkelaars haat basiese instrumente vir projekbestuur. Daarom het ons probeer om 'n koppelvlak te ontwerp waar dit maklik is vir spanlede om boodskappe by te voeg of 'n taak met een enkele klik te sluit (selfs per e-pos), terwyl bestuurders die mag het om dieper te delf.

Ek dink ook dat ons meer sal onderskei namate ons funksies byvoeg, met behulp van die terugvoer van ons kliënte. Verwag groot veranderinge in die afdeling Tydlyn en Verslae in die volgende maande.

Ek het versoek dat ons ontwikkelingsvennote dadelik 5:XNUMX hersien. Die span kyk na jira, maar die koppelvlak verwar my regtig. Ek hoop dat ek 'n kans kry om 5:XNUMX te gebruik!

Kantoorruimte - InitechVir u kantoorruimte-liefhebbers daar buite, sal u die demo ook waardeer. Genoeg gesê.

4 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hi daar,
  Ek het pas u boodskap gelees en aangesien u 'n goeie hulpmiddel vir projekbestuur soek, beveel ek u sterk aan om oor te kyk ProjectOffice.net. Dit is 'n gebaseerde pm-oplossing wat ook 'n baie goeie tyd- en onkostebestuur, wiki's en probleemopsporing bied.
  Ek glo jy sal daarvan hou.
  Probeer dit en laat my u ervaring weet.
  Die uwe,
  Natalija

 3. 3
  • 4

   Ha! Nee - maar hulle is naby ... in Ohio;).

   Nadat ek die aansoek bekyk het, was ek behoorlik opgepomp en wou daaroor skryf. Veral omdat ek dit nêrens anders aanlyn gesien het nie. 'N Soektog na ander blogs het niks tot gevolg gehad nie en Sergei het per e-pos 'n' virtuele onderhoud 'gevoer.

   Die tydsberekening was ook baie goed, want ons sukkel tans met hierdie bestuurskwessies.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.