5 bisarre wenke om u produktiwiteit te verdubbel

ProduktiwiteitDawud het my op sy blog gemerk. Hy het 'n goeie pos daar Hoe om gefokus te bly vir groter produktiwiteit. Daarin vertel hy hoe hy daagliks 50 minute afsonder om te fokus en uit te voer.

Ek het myself nie gedissiplineer om elke dag 'n tyd opsy te sit nie, maar dit is iets wat ek gaan probeer. Hier is hoe ek produktief bly ... en sommige daarvan klink miskien baie vreemd, maar dit help my om die skynbaar onhanteerbare werkdag te bestuur. Dit is interessant dat sommige van my wenke en metodes met Dawud s'n oorvleuel!

In die verlede glo ek dat ek gelees het dat die gemiddelde Amerikaanse werker ongeveer 5 uur werk per dag lewer, alhoewel hulle langer as 8 werk. Hier is hoe om die 5 uur te verdubbel en 10 uur produktiwiteit in 'n dag van 8 uur te kry.

 1. Hou op om u foon te antwoord:

  Ek antwoord nie my telefoon of my selfoon nie, tensy ek gereed is om dit te doen. My vriende en kollegas is hieraan gewoond, en sommige gee my baie moeite daaroor. Sommige mense dink dat dit onbeskof is. Ek doen nie. Om u foon of selfoon na stempos te sit, is gelykstaande aan die sluiting van u kantoordeur om werk te verrig. Ek glo dit regtig produktiwiteit is gebaseer op momentum... verloor momentum en jy is minder produktief. Vir diegene van u wat die program het, is dit veral waar. Ek kan 'n week se programmering op een dag doen as ek ononderbroke is. Baie keer programmeer ek die hele nag op projekte omdat dit my in staat stel om absoluut 'in die sone te kom'. Geskatte besparing: 1 uur per dag.

 2. Hou op om na die stempos te luister:

  Ek luister nie na die stempos nie. Wat de hel ?! Jy het net gesê dat jy nie die telefoon beantwoord nie en nou nie na die stempos luister nie ?! Nope. Ek gaan my stempos na en sodra ek hoor wie dit is, verwyder ek die boodskap onmiddellik en skakel dit terug. Ek het agtergekom dat ek die persoon 99% van die tyd moet terugbel, so waarom luister u na die hele stempos? Sommige mense laat boodskappe van 'n minuut lank! Laat u naam en nommer en u dringendheid as u vir my 'n stempos agterlaat. Ek bel u sodra ek die geleentheid kry. Ek kry ook baie ribbels hieroor. Geskatte besparing: 30 minute per dag.

 3. DWT - Ry terwyl jy praat:

  Ek bel mense as ek bestuur. Ek het ongeveer 1 uur per dag pendeltyd en dit is die beste tyd om met mense te praat. Ek het nog nooit eens daaraan gekom om in 'n ongeluk te beland nie, dus wil ek nie al hierdie snert hoor oor bestuur terwyl ek 'n probleem is nie. Ek kan absoluut op albei konsentreer. As verkeer vreeslik raak, sal ek myself verskoon en die persoon terug skakel. Geskatte besparing: 1 uur per dag.

 4. Weier vergaderings:

  Ek weier vergaderinguitnodigings. Goed, sê jy, nou is hy uit sy gedagtes! Ek vind dat die meeste vergaderings tydmors is. Dit sal my moeilik vind om uitnodigings vir vergaderings te aanvaar wat geen reisplan of aksieplan bevat nie. As daar nie 'n doel met die vergadering is nie, sal ek waarskynlik nie opdaag nie. Dit irriteer sommige van my medewerkers, maar ek is nie bekommerd daaroor nie. My tyd is baie waardevol vir my en my maatskappy. As u dit nie kan respekteer nie, is dit nie my probleem nie; dit is uwe. Lees hoe om mense se tyd effektief te bestuur! (Ek antwoord ook e-pos op my PDA tydens vergaderings as my aandag nie nodig is nie.) Geskatte besparing: 2 uur per dag.

 5. Skryf en deel aksieplanne:

  Hierdie een is waarskynlik nie so vreemd nie. Dit is egter 'n moet om produktief te bly. Ek skryf aksieplanne neer wat bevat Wie, wat en wanneer, en die belangrikste, deel dit met die persoon of span waarmee ek werk.
  Wie - Wie gaan kry it vir my, of wie gaan ek kry it om?
  Wat - Wat word afgelewer? Wees spesifiek!
  Wanneer - Wanneer gaan dit afgelewer word? 'N Datum en selfs 'n tyd sal u beweeg om u tydlyn te haal.
  Geskatte besparings: 30 minute per dag.

WFS: Werk van Starbucks

'N Bykomende wenk wat al dan nie vir u kan werk nie: ek werk van Starbucks af. Soggens waar ek nie vergaderings, kliëntoproepe of saam met my spanne hou nie, ry ek dikwels net na Starbucks en slaan die taak uit. Starbucks is besig met mense en skep 'n omgewing van beheerde chaos waarvan ek hou. Ek werk hard en vinnig by Starbucks. Die ongemaklike stoele help ook. As ek nie vinnig daar kan uitkom nie, sal ek spyt wees met 'n seer onderkant. Geskatte besparing: 4 uur per week.

12 Comments

 1. 1

  Sjoe, jy het dit vasgespyker met die vergadering-ding. As ek 'n vergadering van die hand wys, word dit as onbeskof beskou, soos vloek!

  U gaan na die vergadering, vyf minute daarin, persoonlike lewensverhale kom na vore en dit verander in 'n bindende ding. Dit irriteer my die lewende hel! Daarom vergroot 'n vergadering van tien minute dikwels tot een uur!

  Ek moet die vergadering wat nie 'n bepaalde doel of agenda het nie, of diegene waarin ek nie regtig nodig is nie, afneem, natuurlik, tensy die versoek van my baas kom 🙂

 2. 3

  Kyk na 'n nuwe boek wat deur Timothy Ferriss die Four Hour Work Week genoem word. Hy het selde vergaderings, en kontroleer slegs een keer per week e-pos - soortgelyk aan die tema waaroor u praat. Ek het onlangs geluister sy SXSW praatjie en dit regtig intrigerend gevind. Sien uit daarna om die boek te lees.

 3. 5
 4. 7

  As u e-pos lees, kan u soveel tyd sukkel. Ek ken sommige mense wat elke boodskap moet lees sodra hulle die ding hoor. Ek het my e-poskennisgewing afgeskakel, en ek het e-pos op my skedule gelees. Sekere tye gedurende die dag is die beste vir my om e-pos te lees, oproepe te beantwoord, ens.

  Nou het u nie blogging genoem nie, maar dit neem beslis tyd in beslag! 😉

  • 8

   Blogging is egter 'n belegging, Becky. Ek skakel en leer hoe meer ek lees en skryf. Met 'n geringe advertensie-inkomste word ek ook betaal aan die blog. Ek weet nog nie of ek nog 'n uur geld verdien nie ... maar ek dink dit is uiteindelik die moeite werd.

   Dankie vir die insette! Dit kan ongetwyfeld onproduktief wees om eindeloos te lees en te surf.

 5. 9

  Goeie boodskap - is mal daaroor. Veel beter as die eindelose lyste van 20-30 produktiwiteitswenke wat u nie eens kan onthou nie.

 6. 11

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.