Voeg hierdie twee elemente by elke boodskap, en u blog sal in populariteit ontplof

2

Het jy gesien wat ek daar gedoen het? Totale, kaasagtige, buite die kaarte linkbait... en dit het gewerk. U is hier omdat ek 'n blogpos op 'n spesifieke manier geskryf het. Dit is die belangrikste strategie op webwerwe soos Upworthy en Buzzfeed en hulle het miljoene lesers getrek deur hul postitels aan te pas om net twee sleutelelemente te hê ... nuuskierigheid en emosie.

 1. Nuuskierigheid - deur 2 items te noem, begin u gedagtes wonder en is die versoeking om deur te klik net te veel.
 2. Emosie - Ek het die term noukeurig gebruik gewildheid in die postitel. Wie wil nie hê dat hul blog gewild moet wees nie?

Hierdie 2 elemente in a pos titel is belaglik suksesvol, maar u moet dit met uiterste versigtigheid gebruik. Ek is al moeg vir die webwerwe wat ek hierbo genoem het. Alhoewel hulle dikwels onweerstaanbare inhoud het, vind ek nie waarde daarin nie en verloor ek gereeld waardevolle minute om foto's van katte deur te kyk of verhale na trane te kyk. Opmerking: ek het nie na die webwerwe gekoppel nie uit vrees dat ek u aandag gedurende die volgende 45 minute sou verloor.

Beteken dit dat u die taktiek moet vermy? Nee ... maar ek dink dat u moet keer dat die titels nie bo gaan nie en net moet lewer wat u gesê het u sou doen. Ek vind dat baie van die webwerwe wat hierdie taktiek gebruik, eenvoudig nie aan die verwagting van die titel voldoen nie. Toneer dit 'n paar kerwe en dan vind u dit 'n fantastiese strategie.

Laat ons sê dat u 'n fotograaf is en dat u 8 wenke het om foto's te neem. In plaas van die standaard ol 8 wenke blogpos, kan jy 'n berig skryf soos Doen hierdie 8 eenvoudige stappe voordat u die volgende foto neem, en u sal verbaas wees oor die uitslae. Nuuskierigheid (watter stappe?) En emosie (verbaas!).

Miskien is dit nie so beroemd soos om 'n foto te neem nie. Miskien gaan dit u bande na! U sou oor wenke skryf van professionele werktuigkundiges. In plaas daarvan ... Die professionele geheime van die verlenging van bandelewe sonder om veiligheid op te offer. Die boodskap kan nog steeds handel oor die handhawing van lugdruk en die draai van u bande ... maar u kan die gesprek verander deur na nuuskierigheid (geheime?) En emosie (veiligheid!) Te luister.

Moenie my woord daarvoor aanvaar nie. Gee dit 'n kans op u volgende reeks blogposte. As u die klikfreeks kan verhoog, sal u artikels meer gesien word, meer gedeel word, en sal dit lei tot verdere sake. Gaan ontplof in gewildheid!

2 Comments

 1. 1

  Doug, dit is waar dat die linkbait “gewerk” het in die sin dat ek hier is. Ek het jou plasing gelees. Maar ek het dit nie gelees nie as gevolg van die titel - ek het dit gelees omdat ek die skrywer geken het en ek gedink het dat jy dalk jou belofte kan nakom.

  Jy kry 'n bietjie meer verkeer op hierdie manier, en jy kry 'n bietjie betrokkenheid van my in die vorm van 'n opmerking, maar ek voel eintlik minder besig met jou handelsmerk op die oomblik. Ek wil nie hierdie plasing deel nie. Ek voel nie dat dit iets verskaf het wat ek nie voorheen geweet het nie.

  Maar dit is dalk jou doelwit. Ek dink werwe soos Upworthy en Buzzfeed probeer biljoene mense kry om deur te klik omdat hulle nie in hoëvlakbetrokkenheid belangstel nie. Hulle soek indrukke vir hul advertensies en handelsmerkbewustheid, nie mense wat 'n respek ontwikkel vir hul kundigheid en in-diepte verslaggewing nie.

  Is jou raad geldig? Dit hang af van die doelwitte van die bemarker. As jy wil hê dat mense wat beïndruk is deur die "geheim" om jou bande te draai of "verbaas" is oor die raad om die reël van derdes te gebruik, dan is hierdie formule dalk die moeite werd. Maar ek weet vir hierdie verbruiker, ek probeer NIE op linkbait klik nie. Ek is net hier omdat ek jou persoonlik ken. Enigiemand anders met hierdie titel sou geïgnoreer gewees het.

  • 2

   Awesome retort @robbyslaughter:disqus – en jy sal vind dat ek heeltemal saamstem. Ek gebruik nie eintlik hierdie strategie op my blog nie en dit het my op ander blogs afgeskakel. Ek wil egter beter posttitels skryf, sonder om oorboord te gaan deur mense te lok. Alhoewel hierdie spesifieke strategie dalk oor die top kan wees - ek dink wel die gebruik van nuuskierigheid en die aangryp van emosie is die sleutel ... sonder die cheesy linkbait. Dankie dat jy 'n goeie gesprek begin het!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.