10 stappe vir die skryf van 'n effektiewe blogpos

blogidee

blogideeDit lyk miskien na 'n elementêre pos ... maar u sal verbaas wees oor hoeveel mense my raad vra oor hoe om 'n artikel te skryf effektiewe blogpos. Ek wil ook byvoeg dat ek soms baie verward is as ek 'n paar plasings lees oor wat die doel was, die relevansie daarvan, en as die blogger selfs aan die leser dink terwyl hy / sy die boodskap skryf.

 1. Wat is die sentrale idee van die berig? Is daar 'n antwoord wat u op 'n spesifieke vraag probeer gee? Moenie mense verwar deur uiteenlopende idees in een blogpos te meng nie. Is die onderwerp merkwaardig? Merkwaardige inhoud word in die sosiale media versprei en kan meer lesers lok. Besluit watter tipe pos jy gaan skryf.
 2. Wat sleutelwoorde kan u met u blogpos teiken? Om die waarheid te sê, ek soek nie altyd sleutelwoorde om te bevorder as ek blog nie, maar dit is 'n uitstekende manier om nuwe lesers aan te skaf. Moenie 'n klomp sleutelwoorde in een blogpos vul nie ... dit is goed om op 'n paar verwante woorde te konsentreer.
 3. Gebruik sleutelwoorde in u titel van die boodskap, die eerste woorde van u boodskap en die eerste woorde van u boodskap meta beskrywing. Vetwoorde As u dit in subopskrifte gebruik en dit in u boodskap strooi, kan dit 'n groot verskil maak aan hoe u pos met die soekenjins geïndekseer word.
 4. Is daar ander blogposte waarna jy kan verwys as jy jou huidige pos skryf? Deur intern na ander plasings te skakel, kan 'n leser dieper duik en ou inhoud wat u geskryf het, laat herleef. As u eksterne skakel, kan u ander mense in die industrie bevorder en addisionele voer verskaf om u pos te ondersteun.
 5. Is daar 'n verteenwoordigende beeld wat u kan gebruik wat 'n indruk by die leser laat? Ons brein onthou nie gereeld woorde nie ... maar ons verwerk en teken beelde baie beter op. As u 'n uitstekende beeld kry om u inhoud voor te stel, sal u lesers meer indruk laat. As u alternatiewe teks by die prent voeg, kan dit help SEO. (En as 'n foto duisend woorde werd is ... infographic is 100,000 werd en a video is 'n miljoen werd!)
 6. Kan u die inhoud skryf met behulp van kolpunte? Mense lees nie blogposte soveel as wat hulle dit skandeer nie. Die gebruik van kolpunte, kort paragrawe, subopskrifte en vetgedrukte sleutelwoorde kan mense help om die boodskap te skandeer en maklik te besluit of hulle dieper wil ingaan.
 7. Wat wil jy hê moet mense hê? do nadat hulle die berig gelees het? As u 'n korporatiewe blog het, is dit miskien om hulle uit te nooi vir 'n demonstrasie of om u te bel. As dit 'n publikasie soos hierdie is, is dit miskien om addisionele plasings oor die onderwerp te lees of dit in hul netwerke te bevorder. (Druk gerus die knoppies Retweet en Like hierbo!)
 8. Hoe lank moet u blogpos wees? Solank dit neem om u punt te kry - nooit langer nie. Ek kyk gereeld na my berigte en kom agter dat ek 'n bietjie oor 'n onderwerp geploeter het - daarom sal ek dit skoonmaak en al die vreemde goed daaruit sny. 'N Gewilder boodskap wat ek geskryf het, was 200 idees vir blogpos ... dit was lank, maar dit het gewerk! As ek paragrawe skryf, is ek geneig om dit by 'n handjievol kort paragrawe te hou - een of twee sinne bo. Weereens is dit belangrik om die inhoud maklik verteerbaar te maak.
 9. Merk en kategoriseer u boodskap met sleutelwoorde waarna u wil hê dat die gehoor die inhoud moet vind. Merk en kategorisering kan u en u lesers help om inhoud makliker te vind wanneer u u werf oor 'n spesifieke onderwerp ondersoek. Dit kan ook help om addisionele inhoud soos Verwante poste.
 10. Toon persoonlikheid en gee u standpunt. Lesers wil nie altyd net antwoorde in 'n boodskap vind nie, maar ook mense se mening oor die antwoord. Kontroversie kan baie lesers bevorder ... maar wees regverdig en respekvol. Ek hou daarvan om mense op my blog te debatteer ... maar ek probeer dit altyd by die onderwerp hou, sonder om naam te noem of soos 'n esel te lyk.

8 Comments

 1. 1

  Wonderlike artikel wat die tegniese kant van die skryf en plaas van 'n blog bespreek. Goeie inligting om te hersien VOORDAT jy jou volgende blog plaas.

 2. 2

  As ons 'n pos rangskik volgens wat ons van die pos wegneem, is hierdie pos hoog. Die pos self is 'n voorbeeld van die pos. Byvoorbeeld, # 4 ander blogplasings – wat is daar 10 in die pos? Dankie.

 3. 3
 4. 4

  Dankie Doug. Dit is nooit 'n slegte idee om terug te gaan na die basiese beginsels oor hoe om 'n goeie plasing te skryf nie. Gelukkig help die platform wat ek gebruik (Compendium) my met baie van hierdie stappe lei en ondersteun, tog is jou eerste stap so waar en my grootste persoonlike uitdaging wanneer ek probeer om 'n goeie plasing te skryf. So snaaks dat jy jou plasing van 200 inhoudsidees gekoppel het as 'n voorbeeld van 'n lang plasing. Dit is lank, maar baie maklik verteerbaar en sal mense help om op sommige van die ander stappe wat jy hier lys uit te voer. Hoop jou lesers kyk na daardie skakel! 

 5. 6

  Dankie Doug vir al die wenke. Ek is nuut in die blogwêreld en het dit moeilik gevind om my punt duidelik en effektief oor te dra. Ek sal beslis hierdie wenke in my komende blogs gebruik.   

 6. 8

  Ek het nog nooit 'n blog gelees of op 'n blog geplaas nie, so hierdie was die perfekte artikel! Dankie dat jy die basiese beginsels op 'n baie verstaanbare manier verduidelik het.  

  Vervolgens moet ek leer "Stel ek hierdie ding, en wat gebeur as ek "Plaas as ..." klik?

  Ek dink ek gaan uitvind! 

  BTW, ek staan ​​bekend as CharacterMaker.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.